30 Nisan 2013 Salı

Düsseldorf'u Nuri Sahin'in füzesi yıktı..

Real Madrid karşısında alınan 4-1'lik galibiyet ile şampiyonlar liginde final kapısını aralayan BVB Bundesliga'nın 31.haftasında ligde kalma savaşı veren Fortuna Düsseldorf'a konuk oldu. Jürgen Klopp maç toplantısında söylediği gibi Düsseldorf karşısında büyük rotasyona gitti. Weidenfeller, Piszczek, Schmelzer, Subotic, Bender, İlkay, Götze, Reus, Kuba ve Lewandowski'den oluşan 10 yıldız rotasyon için 11 dışında kaldı. Hal böyle olunca yeteri kadar forma şansı bulamayan oyuncuların nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olmutu. Karşılaşma 54.000 seyirci önünde başladı.
BVB maça başında oldukça tutuk bir görüntü çizdi. Ligden düşme korkusu yaşayan ev sahibi ekip seyirci desteği ile erken golü bulmak istedi, bu anlarda Bellinghausen ile tehlikeli bir pozisyon da yakaladılar fakat Axel golü düşünmek yerine kendini yere bırakınca pozisyondan sonuç alamadılar.
Maçta ilk 10 dakika geride kalırken BVB Jürgen Klopp'un kenardan gelen fırçaları ile toplanmaya başladı ve hemen pozisyonlar geldi. Korner'den başlayan atakta Hummels'in pasına kafayı vuran Schieber topu direğe nişanladı.
Dakikalar 20'yi gösterirken milli oyuncumuz Nuri Şahin'den harika bir gol izledik. Düsseldorf savunmasının uzaklaştıramadığı topu Kehl, yerden pasla ceza sahası önüne doldurdu. Bu anda topla buluşan Leitner meşin yuvarlağı Nuri'nin önüne bıraktı ve Nuri Şahin yaklaşık 32 metreden harika bir aşırtma vuruş ile topu ağlara göndererek BVB'yi deplasmandan öne geçirmeyi başardı. 0-1
Evinde mağlup duruma düşen Fortuna gole karşılık vermek için hata arıyor fakat girdiği pozisyonları değerlendiremiyordu. Ilso'nun vuruşunu Hummels güzel bir hamle ile engelledi. Düsseldorf ataklarına ikinci yarıdada devam etti. Ilso yine müsait durumdaydı fakat bukezde güzel vuruş yapmasına engel olan isim Kehl oldu. Başka bir pozisyonda Bellinghausen'in açısını Langerak iyi kapıyor, boşta kalan topa Lambertz kötü bir vuruş yapıyordu.
Dakikalar 69'u gösterirken Klopp maçı kazanma hamlesini yaptı ve iki yıldız oyuncusu Kuba ile Lewandowski'yi oyuna aldı. Bu isimlerde girer girmez tabelayı değiştirmeyi başardılar. Kuba ile başlayan atak Lewandowski'nin Nuri'ye verdiği pas ile devam etti. Nuri Şahin'de ilk golü attıktan sonra bu poziyonda da güzel bir asist ile Kubayı topla buluşturdu. Tecrübeli oyuncu bu ikramı geri çevirmeyerek oyuna girdikten 1 dakika sonra Dortmund'u iki farklı öne geçirdi. 0-2
Bu golden sonra Düsseldorf ağırlıklı bir maç izledik. Reisinger Hummels'den sıyrılmak istediği pozisyonda penaltı beklesede hakem beyaz noktayı göstermedi. Maçın son bölümüne girerken Reus ve Schieber ile girdiğimiz çok müsait pozisyonları değerlendiremeyince 88.dakikada Fortuna'yı yeniden umutlandırdık. Bellinghausen'in kullandığı serbest vuruşa boş bırakılan Bodzek güzel bir kafa vuruşu yaparak farkı bire indirmeyi başardı. 1-2
Maçın uzatma bölümlerinde Latka'nın yaptığı kafa vuruşunda yüreklerimiz ağzımıza gelsede Langerak çizgi üzerinden yaptığı önemli kurtarışla BVB'nin maçı kazandığını ilan etti.
Düsseldorf deplasmanında 2-1 kazanmayı başaran BVB puanını 64'e yükselterek ligi ikinci bitirmeye çok yaklaştı ve hafta içi oynayacağı Real Madrid karşılaşmasına odaklanmaya başladı..

FORTUNA DÜSSELDORF 1-2 BORUSSİA DORTMUND

Fortuna Düsseldorf: Giefer - Balogun, Latka, Malezas, van den Bergh - Bodzek, Lambertz - Kruse, Ilsø (65. Reisinger), Bellinghausen - Schahin
Borussia Dortmund: Langerak - Kirch, Felipe Santana, Hummels, Großkreutz - Kehl, Nuri Sahin - Hofmann (79. Reus), Leitner (69. Lewandowski), Bittencourt (69. Blaszczykowski) - Schieber

Goller: 88'Bodzek / 20'Nuri Sahin, 70'Kuba
Sarı kartlar: Bodzek, Ilsø, Kruse, Reisinger, van den Bergh / Hummels, Schieber
Seyirci sayısı: 54.000

26 Nisan 2013 Cuma

Bundesliga'nın 30. haftasında stadyumlardaki seyirci sayıları

Borussia M'gladbach 1 : 0 ( 1 : 0 ) FC Augsburg 50.175 seyirci
Hannover 96 1 : 6 ( 0 : 3 ) FC Bayern München 49.000 seyirci
Eintracht Frankfurt 1 : 0 ( 1 : 0 ) FC Schalke 04 51.500 seyirci
Bayer 04 Leverkusen 5 : 0 ( 2 : 0 ) 1899 Hoffenheim 28.683 seyirci
Borussia Dortmund 2 : 0 ( 1 : 0 ) 1.FSV Mainz 05 80.645 seyirci
Hamburger SV 2 : 1 ( 2 : 1 ) Fortuna Düsseldorf 57.000 seyirci
SV Werder Bremen 0 : 3 ( 0 : 2 ) VfL Wolfsburg 41.000 seyirci
VfB Stuttgart 2 : 1 ( 2 : 0 ) SC Freiburg 50.600 seyirci
1.FC Nürnberg 0 : 1 ( 0 : 1 ) Greuther Fürth 50.000 seyirci

B.Dortmundun iç sahadaki toplam seyirci sayısı: 1.208.015
B.Dortmundun iç sahadaki maç başına seyirci ortalaması: 80.534

Haftanın toplam seyirci sayısı: 458.603
Haftanın maç başına seyirci ortalaması: 50.956

Sezonun toplam seyirci sayısı: 11.437.660
Sezonun maç başına seyirci ortalaması: 42.362

25 Nisan 2013 Perşembe

Ali Ece'nin kaleminden BVB-Real Madrid macı: Kravatsız devrim

Öncelikle sevgili Ali (Ali Ece) abiye BVB-Real Madrid maç yazısını blog'umuzda kullanmamıza izin verdiği için teşekkür ediyoruz. Usta kalem'den böyle bir izin aldıktan sonra biz hiç bir yazı yazmaya gerek duymadık ve Ali abinin düşüncelerini bire bir buraya taşıdık. Buyrun;
2005 ilkbaharı… Dortmund’un 130 milyon Euro borcu vardı. O mart günü Watzke ve Rauball gibi iki futboldan anlayan yönetici olmasaydı, Dortmund kapıya kilidi vuracaktı.
Ama bir futbol kulübünü yönetenlerin parası olmasa da o yöneticilerinde futbol vizyonu, misyonu, forma aşkı varsa, para zaten kendiliğinden kazanılır. Borçlar ödenir, hatta scout ekibi sayesinde kâr bile edilir.
'KRAVATSIZ GELEN KLOPP'...

Watzke ve Rauball ikilisi mesela o yıllarda Kaka ve Ronaldo ile 2 dünya transfer rekorunu kıran dün geceki rakipleri Real Madrid’in 100’de biri bile bir parasal güce sahip değildi. O yüzden onlar da insana yatırım yaptılar. 2008 yazında Hamburg, iş görüşmesine kravatsız geldiği için Klopp’u almadı. Dortmund ise dün gece ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı finali uğruna kravat takan ama iş görüşmesine eşofmanla gelen Klopp’u kaptı, devrim yaptı!
GİZLİ KAHRAMAN WATZKE
İşin aslı Watzke, ideal bir futbol yöneticisinin yapması gerekeni yaptı: Futboldan en iyi anlayan adamlardan birini, Klopp’u transfer etti. Klopp dün gece dünyanın en iyi 5 faal futbolcusundan birisi olduğunu kanıtlayan Lewandowski’yi sadece 4.5 milyon euro’ya Dortmund’a kazandırdı. Klopp’un daha önceki en büyük başarısı Almanya’nın Akhisar’ı Mainz’ı Bundesliga 1’e çıkarıp bütçesi ve cüzdanından çok daha güzel ve yürekli futbol oynatmaktı.
LEWANDOWSKİ 4.5 MİLYON’A ALINMIŞTI
Aynı futbol yüreği, önce Japonya 2. liginden Kagawa’yı 350 bin euro’ya aldı sonra 48 katına Manchester United’a sattı. Yerine Dortmund altyapısında yetişip kendisini Gladbach’ta kanıtlayan Reus’a yatırdı. Klopp, Real maçından önce altyapıdan Dortmund’a kazandırdığı, Beckenbauer’in “Alman Messi” olarak nitelediği Götze’nin ezeli rakip Bayern’e gitmesiyle ilgili “Biz de Reus’u Gladbach’tan aynı şekilde aldık o yüzden Götze ve Bayern’e kızmaya hakkımız yok!” deme yürekliliğini de gösterdi.
 
KLOPP’UN GÖTZE YÖNETİMİ
Ne de olsa dün gece de gördüğümüz gibi geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde gruptan dahi çıkamayan Dortmund’u asıl sırtında taşıyan Jakub Blaszczykowski’yi 3 milyona transfer etmişler, Klopp’un scout ekibi Götze’den gelecek parayla alınabilecek yeni Blaszczykowski’leri çoktan belirlemişti bile!
Klopp maçtan hemen önce taraftarın Götze’ye gösterebileceği potansiyel tepkinin önüne geçmek için skorbord’da kendi videosunu yayınlatmıştı! İnsan yönetimi konusunda master-doktora seviyesindeki bu hareketi dün geceki tarihi skorun sayaçlarından sadece bir tanesi.
MOURINHO’NUN SİLAHIYLA MOURINHO’YU MAT ETMEK!
Mourinho’nun büyük hayranıyım ama büyük ustayı hiç bu kadar çaresiz görmedim. Barcelona’dan fark yediği ilk sezonda bile Mourinho’nun “hakemler vs” söyleyecek bir şeyleri vardı ama Dortmund deplasmanından sonra söyleyeceği pek bir şey yok. Skorlar en büyük sözü söylüyor: Real’in 4’te 1’i bile bütçeye sahip olmayan Klopp’un Dortmund’u sportif ve insani açılardan sonra “skortif” açıdan da devrim yaptı.
Mourinho uzun süre sonra ilk kez bir sezonda 3 kez oynadığı bir takımdan 3 maçta 8 gol yedi!
Klopp, Mourinho’yu Mourinho’nun taktiğiyle mat etti. Mourinho maçlara santradan çok daha önce basın toplantılarından başlardı. Bu kez Klopp erken davrandı. Kuralar çekildiğinde Dortmund’u izlemeye gelen Mourinho’ya “Buralara kadar gelip yorulmasına gerek yoktu. Beni arasa ne kadar iyi bir takım olduğumuzu söylerdim. İnanmazsa Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığımız 2 maçın videosunu Mourinho’ya verirdim” dedi.
'ÇOK KONUŞMAYI ONDAN ÖĞRENDİM'
Mourinho “Klopp çok konuşuyor!” dediğinde Klopp’un cevabı daha da akıllıcaydı: “Ben maçlardan önce çok konuşmayı bu dalın en büyük uzmanı Mourinho hocamdan öğrendim. Hocam sus diyorsa susarım”
Santradan itibaren ise Klopp daha da fazla konuştu, oyuncularına en güzel futbol cümlelerini top aracılığıyla söyletti, tüm dünyaya duyurdu. Nürnberg’den 4 milyon euro’ya alıp Nuri’nin yerine monte ettiği İlkay Gündoğan, büyük usta Xabi Alonso’yu belki de kariyerinin en kötü maçını oynamaya zorladı. İnsandan çok insan yüreği taşıyan bir FIFA 13 oyuncusunu andıran Sven Bender, dün geceki performansıyla “Khedira dikkat et, Almanya Milli Takımı’ndaki yerini senden almaya çok yakınım” dercesine efektif oynadı.
Götze ise “İdeal Mustafa Doğan profesyonelliği”nin krampon giymiş haliydi: “Profesyonel tercih olarak ezeli rakip Bayern’e giderim ama son ana kadar Dortmund formasının hakkını kale arkasındaki taraftar kadar veririm” diye haykırırcasına maç sabahı küçük kardeşini okulda sıkıştıran Dortmund’lulara selam gönderdi.
 
RÖNESANS DEĞİL YEPYENİ BİR ALMANYA
Bayern ve Dortmund “Klasik Alman Futbolu”nun rönesansı değiller. Almanya’da yeni bir çağ başladı. Bu iki takım da o 80’lerin herkesi yenen ama zaman zaman futbol adına damağımızda soğuk yavan tatlar bırakan Alman futbolundan çok farklılar. İki takım da İspanyollar kadar iyi kısa pas yapıyor, İskandinavlar kadar iyi hava topu organizasyonu geliştiriyor, Arjantin ve Brezilyalılar kadar görsel, estetik zevk vererek oynuyor. Tabii ki hepsini post-modern bir Alman Kolektif Disiplini potasında başarıyla eritiyor.
POLONYA DORTMUND
“Borussia” Almanya’nın eski adı Prusya anlamına geliyor (Türkiye-Osmanlı isim ilişkisinin Alman versiyonu). Ama dün geceden sonra Dortmund, adını değiştirip “Polonya Dortmund” yapsa yeridir. Almanya İşçi Sınıfı’nın kalbi Dortmund’un futbol takımı da o işçi sınıfı gibi melezleşti. Zamanında göç eden başta Polonyalı ve Türk göçmen işçilerin çocukları, babalarının Alman ekonomisine yön verdiği ölçüde Yeni Almanya Futbolu’na yön verdi. 
Dün gece Fatih Akın filmlerinin futbol versiyonu izledik. Ama bir fark vardı: Bu kez filmin karakterleri sonunda kazandı. Hem de tarihi bir galibiyete imza attılar.
Belki Real Madrid rövanşta turu geçer ama 5 yılda Klopp ve Watzke’nin yaptığı gibi bu kadar güzel bir takım kurmak futbolda hiçbir şeyin imkânsız olmadığının en büyük kanıtı. Dilerim ülkemizde sadece “lafta” Dortmund’u örnek alan futbol yöneticileri icraatta da Dortmund’dan biraz olsun feyz alırlar!

Ali Ece

BORUSSIA DORTMUND 4-1 REAL MADRID

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (83. Großkreutz), Subotic, Hummels, Schmelzer - Sven Bender, Gündogan (90. Schieber) - Blaszczykowski (82. Kehl), Götze, Reus - Lewandowski
Real Madrid: Lopez - Ramos, Varane, Pepe, Coentrao - Khedira, Alonso (80. Kaka) - Özil, Modric (68. Di Maria), Ronaldo - Higuain (68. Benzema). - Trainer: Mourinho

Goller: 8', 50',55',66'(p)Lewandowski / 43'Ronaldo
Sarı Kartlar: Lewandowski / Khedira, Mesut Özil, Ramos
Seyirci sayısı: 65.829

Yazının alındığı kaynak: http://www.aksam.com.tr/spor/borussia-dortmundreal-madrid-kravatsiz-devrim/haber-199295

Borussia Dortmund'u Türk Hava Yolları ucuracak..

Türk Hava Yolları, son 3 sezonun 2sinde Bundesliga şampiyonu olan, son DFB kupası şampiyonu unvanına sahip ve bu sene Şampiyonlar Ligi'nde en iyi dört takım arasına kalan Borussia Dortmund ile ortaklık imzalayarak daha önce gerçekleştirdiği önemli sponsorluklara bir yenisini daha ekledi..

Borussia Dortmund ile Türk Hava Yolları,2 Mayıs 2013 tarihinde 3 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzalayacak ve THY, Şampiyonlar Liginde deplasman maçlarında Borussia Dortmund takımını taşıyacak.
BVB CEO'su H. J. Watzke anlaşma ile ilgili şunları söyledi: THY ile anlaşma sağladığımız için mutluyuz. Alman piyasasındaki hedeflerini gerçekleştirebilmek için şirketin bizi güçlü bir ortak olarak seçtiği için de ayrıca mutluyuz.

Borussia Dortmund ailesine Hoşgeldin Türk Hava Yolları

22 Nisan 2013 Pazartesi

Bir basta, bir sonda..

Bundesliga'nın 30. haftasında Mainz önüne Şampiyonlar ligi hedefimizi yakalamak ve Real Madrid eşleşmesi öncesi son provayı yapmak için çıktık. Jürgen Klopp bu maçta rotasyon'a gitmeyi düşünmedi. Sakat olan Bender haric BVB en güçlü kadrosu ile sahaya çıktı.. Hummels – Subotic ikiliside 6 hafta sonra ilk 11'e döndü..
Borussia Dortmund maça golle başladı.. Hummels'in orta yuvarlaktan doldurduğu topu Mainz kalecisi Wetklo uzaklaştırmak istedi fakat Götze'ninde orada pozisyonunu bozması ile başarılı olamadı. Bunun sonrasında top önünde kalan Reus daha saniyeler 33'ü gösterirken net bir vuruş ile Dortmund'u öne geçirmeyi başardı.. 1-0
BVB bulduğu golden sonra erken olarak farkı açmaya çalıştı. Kuba'nın vucudunu kullanarak Reus'un önüne bıraktığı topta Marco maçtaki ikinci golüne cok yaklaştı fakat Wetklo başarılı bir kurtarışa imza attı.. Daha sonra Reus'un kullandığı kornerde Subotic ile gole çok yaklaştık, bu pozisyondada Wetklo iyi bir kurtarış yaptı..
İlk 25 dakikada BVB baskısından ikinci golü cıkaramayınca oyuncuların kafasında yavaş yavaş Real Madrid maçı düşünceleri dolaşmaya başladı ve oyun daha tutuk bir hal aldı. Bu dakikalarda Lewandowski'nin yaptığı şık vuruş ile heyecanlandık.. Mainz'in ilk tehlikeli atağı ise sol kanattan
Rukavytsya ile geldi. Rukavytsya taşıdığı topu yerden ortaladı ama Parker bu topa yetişemeyince Mainz beraberlik fırsatını değerlendiremedi.
İlk devre birinci dakikada Reus'un attığı gol ile 1-0 sona erdi.
İkinci yarı ilkyarıdan daha düşük bir tempoda başladı. 48'de Zimling'in 20 metreden, 50'de ise Schmelzer'in sol çaprazdan yaptığı vuruşlar az farklarla dışarıya çıktı.
Bundan bir dakika sonra yine Schmelzer Reus'dan aldığı topu kale boş olmasına rağmen yan ağlara göndererek farkı ikiye çıkarmayı başaramadı. Bir önemli pozisyonuda Reus müsait durumda topu üstten dışarı atınca değerlendiremedik. 76.dakikada Reus'un kullandığı kornere iyi yükselen Hummels'in kafa vuruşunu ise Svensson çizgiden çıkararak farkın açılmasını önledi.
Artık maç böyle bitecek dediğimiz anlarda sezonun kralı Lewandowski sahneye çıktı.. Kevin ile başlayan atakta Leitner Piszczek'in önüne güzel bir top bıraktı. Piszczek'de kale önünde bekleyen Lewandowski'ye pas vererek usta forvetin bu sezonki 23.golüne asist yapma başarısını gösterdi. 2-0
BVB 2-0'lık galibiyetle hem gelecek sezonda Şampiyonlar ligine direk katılmayı garantiledi hemde Real Madrid maçları öncesi moral kazandı. Lewandowski'de bu maçıda boş geçmeyerek Bundesligadaki gol serisini 12 maça çıkardı..

BORUSSIA DORTMUND 2-0 MAINZ 05

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer -Ilkay Gündogan, Nuri Sahin - Blaszczykowski (62. Großkreutz), Götze (74. Schieber), Reus (86. Leitner) - Lewandowski
FSV Mainz 05: Wetklo - Pospech, Noveski, Svensson, Bell - Baumgartlinger - Risse (57. Szalai), Zimling, Malli, Rukavytsya (81. Caligiuri) - Parker (70. Nicolai Müller)

Goller: 1'Reus, 87'Lewandowski
Sarı kartlar: Hummels, Reus, Schmelzer / Bell, Wetklo, Zimling
Seyirci sayısı: 80.645

BVB Türkiye Röportaj: Lig Tv'den Gökhan Abdik ile BVB'yi konustuk..

Lig Tv'den Gökhan Abdik hazırlayıp sunduğu Rota Futbol programı için geçen hafta Dortmund'a gelerek BVB hakkında bir belgesel hazırladı, program ilerliyen günlerde Lig Tv ekranlarından yayınlanacak. BVB Türkiye blog olarak bizde Gökhan bey ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.. Bize vakit ayırıp sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Gökhan bey'e birkez de buradan teşekkür ediyoruz..
-Öncelikle Dortmund'a hoşgeldiniz.. İlk olarak şehri nasıl buldunuz kısaca görüşlerinizi alabilirmiyiz?

+Şehir güzel ve hareketli. Tam bir futbol şehri olması beni cezbetti. Benim gibi futbol hastası birinin yurtdısındaki tek kriteri o şehrin insanlarının  futbolla yatıp futbolla kalkıyor olması. O yüzden beğenmemem mümküm değil.
Herkesin sabah elinde bir spor gazetesi. Store'lar kalabalık, bunlar güzel şeyler. Birde Real maçı bileti için herkesin geceden kuyruga girip sabahlaması çok hoşuma gitti. Maçın adı büyük belki ama yine de herhangi bir futbol karşılaşması için saatlerce beklemek bu şehrin ve takımın  ne kadar çoşkulu olduğunu gösteriyor. Ancak benim gibi İstanbul'da doğup büyüyen, 3 büyük kulübe evsahipliği yapan bir şehirde yaşayan birinin Avrupa'da şehir beğenmesi çok kolay değil.
Bunu da söylemeden edemeyeceğim.

-Borussia Dortmund'un son senelerde gösterdiği sportif başarı hakkında neler söylersiniz?

+Bence Borussia Dortmund, Jurgen Klopp ve futbolcular 3 ayrı tez konusu. İnanılmazlar. Son dönemde ligde şampiyonluktan uzak bir kulüp, Uluslararası düzeyde geçmişte çok büyük başarısı olmayan bir teknik direktör ve genç futbolcular.
Son 3-4 yılda yaşanan başarılar muazzam. Dünyada bu örnek tarihte de çok fazla değildir diye düşünüyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik etmek ve dünya futbol literatüründe konumlandırmak zorundayız futbol kamuoyu olarak.

-Burada stadyum ve antreman tesislerini gezme fırsatınız oldu, BVB'yi bu anlamda Türkiye ve Avrupa ortalamasına göre kıyaslarsanız düşünceleriniz neler olur?

+Stad boşken de heyecanlandırıyor insanı. Önemli olan nokta bu. Oranın bir futbol mabedi olduğunu stada ilk adım attığınız da anlıyorsunuz.
Ekran başında müthiş gözüken ama gittiğimde dolu olmasına rağmen beni heyecanladırmayan stadlarda oldu Avrupada. Ama burası bir başka.
Özellikle koltuklarda isim yazması şaşırttı beni.  kombinesi olanların çoğunun ismi koltuklarında yazıyor. Bu da stadı özel kılıyor. Dolu halinde canlı maç izlemek de çok keyiflidir mutlaka. Liverpool ve Dortmundun stad atmosferi Avrupa kulüpleri baz alındığında bir adım önde. Anfield Road'ta Liverpool-Arsenal maçını izlemiş ve çok keyif almıştım. Umarım birgün bu stadyumda Dortmund-Schalke maçını da izlerim.

-Nuri Şahin ile röportajınız nasıl geçti? Nuri'nin Türk basınında ağır eleştiri alması konusunda fikirleriniz nelerdir?

+Nuri hem süper bir oyuncu hemde en önemlisi çok iyi bir insan. Bizi çok iyi karşıladı. Tüm sorularımıza içtenlikle karşılık verdi. Bu tarz bizi Avrupada temsil eden oyunculara eleştiri yaparken biraz daha dikkat etmeliyiz. Onları önce tanımalıyız. Nuri de bundan şikayetçi. Bu tarz futbolcular kolay yetişmiyor. Düşünsenize, bu oyuncular Avrupada Türkiye'yi temsil ediyor. Bundan daha güzel birşey olabilirmi?

-Programınızda şimdiye kadar Malaga, Schalke ve B.Dortmund'u incelediniz.. Takım, Stadyum ve taraftar olarak bir sıralama yapsanız bu nasıl olur?

+İlk önce şunu söyleyeyim. Bu sezonki performanslarına baktığımızda çok doğru seçimler yaptığımızı görüyoruz. Şampiyonlar liginde Schalke ikinci turda Galatasarayla eşleşti, Malaga son dakika golüyle çeyrek finalde veda etti, Borussia Dortmundsa şu an itibariyle son dörtte. Belki  daha da ileri gidecek ve kupayı alacak.

Tabiiki Schalke ve Borussia Dortmund futbol kültürleri olarak Malagadan önde. Ancak Malaga şehir olarak inanılmaz. Avrupanın en hareketli şehirlerrinden biri. Birde biz Malaga'ya sezon öncesi gittik. Evertonla bir hazırlık maçını izledik. Böyle bir sezonda eğer kış aylarında gitseydik orada da müthiş bir futbol atmosferine tanıklık ederdik diye düşünüyorum. Bu sezon gerçekten de tarihi bir sezon geçirdiler. Tebrik etmek lazım.
Tekrar Schalke ile Borussia Dortmund'a gelicek olursak; ikisi de büyük kulüpler. Taraftarları olağanüstü.İkisinin de tesisleri ve stadları çok iyi, fantastik. Ben sizin gibi taraflı gözle bakamıyorum:) o yüzden ikisini eşit derecede görüyorum.ancak Schalkenin  kısa sürede Bundesligada iyi işler yapacağını, Dortmundun da devler liginde bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da damga vuracağına inanıyorum.

-Son olarak BVB Türkiye blog ve Twitter hesabımız hakkında düşünceleriniz neler?

+Twitter hesabım yok. Takip etme şansım da olmadı hiç. Ancak bloğunuzu takip ediyorum. Dortmund'la ilgili tüm bilgilere sizin sayesinde ulaşıyorum. Umarım daha da iyi olur sizin için herşey. Umarım Signal Iduna Parktaki kombine sıranız da biran önce biter ve maçları doya doya devamlı izleme fırsatını da bulursunuz


Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye
Facebook:  http://www.facebook.com/BVB09Blog

18 Nisan 2013 Perşembe

BVB Türkiye Özel: 18.04.13 antremandan fotoğraflar

BVB Türkiye olarak bugünkü idmanı yerinde izledik.. Antremandan hocamız ve oyuncularımızın fotoğrafları..




















17 Nisan 2013 Çarşamba

Bundesliga'nın 29. haftasında stadyumlardaki seyirci sayıları

SC Freiburg 3 : 1 ( 2 : 1 ) Hannover 96 24.000 seyirci
Greuther Fürth 1 : 6 ( 0 : 5 ) Borussia Dortmund 18.000 seyirci
Fortuna Düsseldorf 2 : 2 ( 1 : 1 ) SV Werder Bremen 54.000 seyirci
FC Bayern München 4 : 0 ( 3 : 0 ) 1.FC Nürnberg 71.000 seyirci
VfL Wolfsburg 2 : 2 ( 1 : 1 ) 1899 Hoffenheim 24.221 seyirci
1.FSV Mainz 05 1 : 2 ( 0 : 0 ) Hamburger SV 34.000 seyirci
FC Schalke 04 2 : 2 ( 0 : 1 ) Bayer 04 Leverkusen 61.619 seyirci
VfB Stuttgart 2 : 0 ( 2 : 0 ) Borussia M'gladbach 53.430 seyirci
FC Augsburg 2 : 0 ( 1 : 0 ) Eintracht Frankfurt 30.660 seyirci

B.Dortmundun iç sahadaki toplam seyirci sayısı: 1.127.150
B.Dortmundun iç sahadaki maç başına seyirci ortalaması: 80.511

Haftanın toplam seyirci sayısı: 370.930
Haftanın maç başına seyirci ortalaması: 41.214

Sezonun toplam seyirci sayısı: 10.979.057
Sezonun maç başına seyirci ortalaması: 42.065

Fürth BVB'ye hafif geldi..

Malaga karşısında oynanan efsane maç sonunda adını şampiyonlar ligi yarı finaline yazdıran BVB, Bundesliga'nın 29.haftasında Greuther Fürth deplasmanına çıktı. J.Klopp bu karşılaşmada Augsburg önünde olduğu kadar olmasada oyuncularını dinlendirmeye çalıştı. Subotic, Bender ve Reus ilk 11'de olmazken Hummels kadroya geri döndü..
Real Madrid çalıştırıcısı Jose Mourinho'nunda tribunden izlediği karşılaşmaya BVB etkili başladı. Henüz 10.dakikada İlkay'ın pasında topla buluşan Kuba müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı.
Bu pozisyondan iki dakika sonra BVB Götze ile golü buldu. Kehl'den aldığı pasla sol çaprazdan cezasahasına giren Götze yerden sert bir vuruşla maçtaki gol perdesini açtı.. 0-1
İlk golü erken bulan BVB 3 dakika sonra farkı 2'ye çıkararak rahatladı. Kuba son çizgiye taşıdığı topu içerideki İlkay'a alda at dercesine gönderdi. İlkay'da bu ikramı geri çevirmeyerek Fürth ağlarını havalandırdı.. 0-2
Borussia Dortmund zayıf rakibi önünde rahat bir maç çıkarıyordu. Bu dakikalarda Lewandowski ile gelişen atakda top üst direkten geri döndü.. 29.dakikada Kehl, İlkay, Lewandowski ve Götze'nin paslaşarak getirdiği topu Kuba boş kaleye göndererek Dortmund'un 3. golünü attı. 0-3
BVB durmak bilmiyor 33.dakikada İlkay Dortmund'un 4. kendisinin 2. golünü atıyordu. Bu maçta Klopp'un 10 numara pozisyonunda görev verdiği İlkay Kuba'dan aldığı pasa ceza sahası dışından çok şık bir vuruş yaparak güzel bir gole imza attı.. 0-4
Mourinho'nun izlediği maçta BVB kendisini ilkyarıdan 5 golle selamladı. 45. dakikada Götze maçtaki 2. golünü atarak ilk yarı skorunu belirledi. 0-5
Maçta ilk yarıdan oyun tamamen kopunca ikinci yarı formaliteye dönen bir maç halini aldı ve iki ekipde birer gol bularak maçın skorunu belirlediler.. Fürth'ün golünü Prib atarken BVB'de ağları havalandıran Lewandowski oldu. Lewandowski bu golle Bundesliga'da ardarda 11.maçındada gol atarak büyük bir başarı kazandı.

GREUTHER FÜRTH 1-6 BORUSSIA DORTMUND

Fürth: Hesl - Varga (46. Geis), Sobiech, Kleine, Baba (38. Pledl) - Klaus, Fürstner, Petsos, Prib - Sararer (83. Azemi), Djurdjic
Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Großkreutz - Nuri Sahin, Kehl (61. Schieber) - Blaszczykowski, İlkay Gündogan (68. Leitner), Götze (46. Bittencourt) - Lewandowski

Goller: 71'Prib / 12', 45'Götze, 15', 33'İlkay, 29'Kuba, 81'Lewandowski
Sarı kart: Santana
Seyirci sayısı: 18.000

15 Nisan 2013 Pazartesi

BVBTürkiyeTV: Bilet alabilmek için gise önünde kamp kuran BVB taraftarları..

BVB bu sezon şampiyonlar liginde büyük başarıya imza atarak yarı finale kadar geldi. Bu yolda takımı hiç yalnız bırakmayan taraftarlarda desteğe tam gaz devam ediyor.. Şimdi hedef yarı finalde Real Madrid'i elemek..
İşte bu maça bilet almak isteyen BVB taraftarları satışın başlamasından 36 saat önce gişe önüne gelip kamp kurdular.. Çadırlarını, sırt çantalarını kapan taraftarlar artık bira içerek, mangal yaparak biletlerine kavuşacağı anı bekliyor..

İşte o anların videosu:

14 Nisan 2013 Pazar

BVB müzesindeki Türkiye hatıraları..

27 eylül 1989 tarihinde BVB ve Beşiktaş arasında Westfalen stadyumunda oynanan Avrupa Kupa galipleri kupası karşılaşması öncesi Beşiktaş'ın BVB'ye hediye ettiği hatıra tablosu Borussia Dortmund müzesinde yerini almıştır..
O gün BVB 11.dakikada Driller'in golü öne geçmiş, 76'da Beşiktaş Ali Gültiken'in golü ile eşitliği yakalamıştır. Maçın skorunu ise 85.dakikada Wegmann atarak BVB adına 2-1 olarak belirlemiştir.. 
2 Mart 2000 tarihinde oynanan BVB - Galatasaray maç bileti.. Galatasaray o karşılaşmayı Hagi ve Hakan Şükür'ün golleri ile kazanarak sonunda kupayı kazanacağı yolda güzel bir galibiyete imza atmıştı..
Yukarıdaki maçın Ali Sami Yen stadındaki rövanşının bileti.. 9 mart 2000 tarihindeki karşılaşma golsüz sona ermişti.. 
Son olarak BVB müzesinde yurtdışında yapılan maçlar haritasındaki İstanbul bölümü..




13 Nisan 2013 Cumartesi

BVB yıldızları kimleri dinliyor..

Borussia Dortmund'lu oyuncuların en sevdiği müzik grupları ve starları kimler?
BVB soyunma odasında danslar en çok hangi şarkıcıların şarkıları ile yapılıyor?
İşte liste..
Nuri Şahin: Kanye West & Rihanna
Marco Reus & Mario Götze: Justin Bieber
Felipe Santana: Carlos Caetano & Mary J. Blige
Mats Hummels: Beatsteaks
Kuba: Linkin Park & Eldo & Dzem
Neven Subotic: Mile Kitic & Ceca & Eminem & 30 Seconds To Mars
Julian Schieber: Andreas Gabalier & Dr. Dre & Smokey
Roman Weidenfeller: Helene Fischer. & Madonna & Robbie Williams
Mitchell Langerak: Usher & Kanye West
Moritz Leitner: Marlon Roudette & Chris Brown & AC/DC

11 Nisan 2013 Perşembe

inancın adıdır Borussia Dortmund..

Şampiyonlar ligi tarihine geçen maçlar listesine bir maç daha eklendi.. Golsüz biten ilk maçın rövanşı için BVB ve Malaga Wesfalen stadyumuna kozlarını paylaşmak için çıktı. Maça takımlar kadar tribunlerde hazırdı 65.829 biletli seyirci yerini almış ve harika bir atmosfer oluşturmuştu..
Karşılaşma Süd tribunünde yapılan güzel koreografi eşliğinde başladı..
İlk maç golsüz bitip iki takımda tur şansını rövanşa taşımayı başarınca ekiplerin üzerindeki stres artmıştı. Bu oyunada yansıyordu Malaga karşılaşmayı yarı alanında kabul edip kaptığı toplarla hızlı çıkıp golü bulmayı hedeflerken BVB kilidi erken açıp üzerindeki stresi atmak istiyordu. İlk tehlikeli atağı 16.dakikada BVB buldu. Götze'nin pasında topla buluşan Lewandowski yaklaşık 20 metre mesafeden akıl dolu bir vuruş yapsada çerçeveyi tutturamadı..
İlk tehlikeyi BVB yaratsada hedefine ilk ulaşan ekip Malaga oldu.. Baptista ile hızlı çıktıkları atakta topla buluşan Joaquin Isco ile yaptığı verkaç sonrasında önündeki Schmelzer ve Subotic'ten sıyrılıp açısını bulduktan sonra yerden şık bir vuruşla konuk ekibi öne geçirmeyi başardı.. 0-1
Bu golle birlikte BVB için herşey dahada zorlaşmış artık tur için iki gole ihtiyaç doğmuştu. Stres artınca oyun düzeni daha zorlaşan BVB etkili atak geliştirmekte zorlanırken dakikalar 40'a geldiğinde harika bir golle kilidi açmayı başardı. Piszczek Kuba'ya, Kuba'da Götze'ye hızlı oynadı. Mario Götze taşıdığı topu cezasahası önündeki Reus'a gönderdi. Reus topu şık bir topuk pası ile Lewandowski'nin koşu yoluna bırakınca tribünler heyecanla ayağa kaldı ve usta forvet kaleciyi çalımlayıp maça eşitliği getirdi.. 1-1
İlkyarının son anında Malaga Joaquin ile birkez daha gole yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşa yapılan kafa vuruşu Weidenfeller'in ellerinde kalıyor ve takımlar soyunma odasına 1-1 lik eşitlikle gidiyordu..
BVB ve Malaga tarihe geçecek bir 45 dakika için çıktılar sahaya yeniden.. BVB ikinci yarıda biraz daha etkili olsada Malaga duran toplarla etkili gelmeye devam ediyordu.. Bunlardan biri yine Joaquin ve Weidenfeller'i karşı karşıya getirdi.. Weidenfeller bu pozisyonda büyük bir kurtarışa imza atarak harika finalin ilk kıvılcımını çıkarmıştı..
53.dakikada Santana'nın uzun pasında topun önünde kaldığı Görze ile gole çok yaklaştık fakat Götze yine topu ağlara göndermeyi başaramadı.. 69'da BVB Lewandowski ile topu ağlara göndermeyi başardı fakat hakemin düdüğü golün değer kazanmasına izin vermedi. Çünkü golü atan Lewandowski'ye asist yapan Kuba topu aldığında ofsayt pozisyonundaydı..BVB baskıyı artırıyor 70.dakikalarda topla oynama oranını %61'e kadar çıkarıyor fakat aradığı golü bulamıyordu. Klopp maçın 72.dakikasında oyuna müdahalesini yaptı, Nuri Şahin ve Schieber oyuna girerken Kuba ve Bender kenara geldi.. 76 ve 79.dakikalar arasında inanılmaz pozisyonlar kaçırdık. Önce Reus çok müsait pozisyonda 5 metre mesafede topu Caballero'ya nişanladı sonrada İlkay'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Götze vuruşunda Caballero'yu geçemedi..
Bu andan sonra futbolun yazılı olmayan kuralı 'atamayana atarlar' devreye girdi.. 82.dakikada yine hızlı gelişen Malaga atağında Baptista Eliseu'ya alda at dercesine bir pas verdi ve Eliseu topu ağlara göndererek Malaga için tur kapısını aralamayı başardı.. 1-2
Bu golde büyük ofsayt tartışmaları olsada hakem golü vermiş BVB için işler çok zorlaşmıştı.. Moraller bozulmuş umutsuzluk tribunlerden yeşil sahaya yayılmaya başlamıştı.. 84'de Lewandowski ile kaleyi yokladık ama pozisyon korner ile sonuçlandı. 86'da Klopp son kozunu oynadı. İlkay kenara gelirken hava topları hakimiyetinden yararlanmak için Hummels oyuna girdi..
87'de Reus'un kullandığı serbest vuruşta topla birlikte umutlar hayallerde dışarı çıkıyordu sanki.. Skor tabelasında dakikalar 90.00'ı gösterirken skor 1-2 idi ve rüyaların gerçekleşme anları start alıyordu..
Mucizenin ilk basamağı 90+1'de geldi.. Sahadaki 3 stoper Hummels, Subotic ve Santana hazırladı Reus golü attı ve BVB maça eşitliği getirdi.. 2-2
Reus dakikalar önce topla birlikte dışarı gönderdiği umutları bukez yine topla ağlardan alıp ortasaha yuvarlağına yeniden koydu.. Zaman azdı ama inanç vardı. BVB bu inanç ile yüklendi ve inanılmaza imza attı.
Dakikalar 90+3'ü gösterirken nefesler tutuldu ve zafer pozisyonu başladı.. Schmelzer taçı kullandı, İlkay'ın çıkmasından sonra forvet arkasında oynamaya başlayan Lewandowski ortasını yaptı. Schieber kafa ile indirdi, Reus şutunu vurdu, Santana tamamladı defansdan dönen topu yine Schieber doldurdu ve Santana çizgi üzerinden topu ağlara göndererek Dortmund'du sevinçten havalara uçurdu. 3-2
Oyuncular ve Klopp sevinçten anlamsızca sağa sola koşuyor, Tribunler yıkılıyor, Şehirdeki her evden zafer çığlıkları yükseliyordu..
Son goldede Malaganın golü gibi ofsayt tartışmaları olsada o anda Dortmund gündeminde değildi. BVB son bölümlerde yeni bir süprize izin vermeyerek maçı kazandı ve adını şampiyonlar ligi yarı finaline yazdırdı..
Yarı finalde rakiplerimiz Bayern, Barça ve Real Madrid..
Yolun açık olsun BVB... 
 
BORUSSIA DORTMUND 3-2 MALAGA

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan (86. Hummels), Sven Bender (72. Sahin) - Blaszczykowski (72. Schieber), Götze, Reus - Lewandowski
Malaga: Willy - Gamez, Demichelis, Sanchez, Antunes - Toulalan, Camacho - Joaquin (87. Portillo), Duda (74. Eliseu) - Isco, Baptista (83. Santa Cruz)

Goller: 40'Lewandowski, 90+1'Reus, 90+3'Santana / 25'Joaquin, 82'Eliseu
Sarı kartlar: Sven Bender, Schmelzer / Gamez, Toulalan
Seyirci sayısı: 65.829


9 Nisan 2013 Salı

Rotasyon ve Galibiyet

İki Malaga maçı arasında ligde Augsburg'u konuk ettik. J.Klopp Şampiyonlar ligini düşünerek bu maçta bir önceki karşılaşmadan 7 farklı oyuncuya kadroda yer verdi. Sakatlıkları bulunan Hummels, Kuba, Reus ve Weidenfeller kadroya alınmazken, İlkay, Götze, Lewandowski gibi isimler kulübede görev bekliyordu.
BVB yedek ağırlıklı kadrosuna rağmen akıllı bir oyunla 3 puana yakın bir görüntü ile maça başladı. Özellikle duran toplarda Nuri Şahin'nin kestiği paslarla etkili oldu. İlk tehlikeli pozisyon 9.dakikada Nuri'nin kullandığı korner ile geldi. Benderin indirdiği top Subotic'in önünde kaldı ama tecrübeli oyuncu vuruşunda Augsburg savunmasını geçemedi..
Dakikalar 23'ü gösterirken BVB aradığı golü buldu. Ortasahada topla buluşan Bittencourt bekletmeden topu Hofmann'a ulaştırdı. Hofmann topu cezasahasına taşıyıp yerden ortasını yaptı ve Topla buluşan Schieber güzel kontrolü ve vuruşu ile BVB'yi öne geçirdi.. 1-0
25'de yine Nuri'nin ortasına bukez Santana kafası ile 2. gole yaklaştık ama başarılı olamadık.. Golünde gelmesinden sonra oyun rölantide devam ederken BVB'li oyuncular devrenin son bölümüne girerken birden konsantrasyon problemine girdi.. Augsburg'un cezayı kesmeside gecikmedi. 43.dakikada kullandıkları korneri Schieber kafa ile uzaklaştırdı fakat ceza sahası dışında olan Baier önüne düşen topun gelişine şık ve düzgün bir vuruşla maça eşitliği getirdi.. 1-1
İlk golün şokunu atlatamadan kalemizdeki ikinci golü gördük.. Augsburg Leitner'in kaptırdığı topu uzun pasla Werner'e ulaştırdı. Werner'in sol çaprazdan yaptığı vuruşu Langerak kurtarsa bile dönen topu uzaklaştıramayan BVB savunması faturayı ağır ödedi.. Klavan topu boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi.. 1-2
İlkyarı bu şok goller ile 2-1 Augsburg üstünlüğü ile sona erdi..
Jürgen Klopp skor olarak geriye düşünce Bundesliga 2.liğini riske atmak istemediği için 52.dakikada yıldızlarını sahaya sürmek zorunda kaldı.. Götze ve Lewandowski..
Ve bu isimler oyuna girer girmez maça eşitlik geldi. Lewandowski henüz terlemeden Hofmann'a harika bir pas attı. 92 doğumlu oyuncuda soğuk kanlı bir biçimde yaptığı orta ile Schieber'e takımının ve kendisinin ikinci golünü attırdı.. 2-2
Bu golden sonra maçın kırılma anını yaşadık.. Ortasahadaki Schmelzer maskesininde etkisi ile ayağındaki topu Moravek'e kaptırdı.. Moravek bomboş pozisyonda Langerak'ı geçerken açısını kaybedince yaptığı vuruşu Großkreutz çizgiden kurtarmayı başardı.
65.dakikada bu kez oyuna sonradan giren Götze sahneye çıktı ve kullandığı serbest vuruşla Subotic'e adrese teslim bir orta yaptı. Subotic'de ikramı geri çevirmeyerek BVB'yi maçta yeniden öne geçirdi.. 3-2
2 dakikalık konsantrasyon kaybı ile maçta kabus yaşayan BVB son dakikada Gol krallığında zirvede bulunan Lewandowski'nin ayağından bir gol daha bularak ligde yerini korumayı başardı.


Bundesliga'da şampiyonluğunu ilan eden FC Bayern'i tebrik ederiz..
 
BORUSSIA DORTMUND 4-2 AUGSBURG

BVB: Langerak - Großkreutz, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Sahin, Bender - Hofmann, Leitner (52. Götze), Bittencourt (52. Lewandowski) - Schieber (83. Kehl)
FCA: Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Vogt (68. Oehrl), Ji, Werner (80. Tchoyi) - Mölders (46. Moravek)

Goller: 23', 53'Schieber, 64'Subotic, 90+2'Lewandowski / 43'Baier, 44'Klavan
Sarı kartlar: Schieber / Hahn, Klavan
Seyirci sayısı: 80.645

7 Nisan 2013 Pazar

Bundesliga'nın 28. haftasında stadyumlardaki seyirci sayıları

1899 Hoffenheim 3 : 0 ( 1 : 0 ) Fortuna Düsseldorf 28.000 seyirci
Eintracht Frankfurt 0 : 1 ( 0 : 0 ) FC Bayern München 51.500 seyirci
SV Werder Bremen 0 : 2 ( 0 : 0 ) FC Schalke 04 42.100 seyirci
Bayer 04 Leverkusen 1 : 1 ( 1 : 0 ) VfL Wolfsburg 29.288 seyirci
Borussia Dortmund 4 : 2 ( 1 : 2 ) FC Augsburg 80.645 seyirci
Borussia M'gladbach 1 : 0 ( 0 : 0 ) Greuther Fürth 50.206 seyirci
Hamburger SV 0 : 1 ( 0 : 0 ) SC Freiburg 53.021 seyirci
1.FC Nürnberg 2 : 1 ( 0 : 0 ) 1.FSV Mainz 05 35.082 seyirci
Hannover 96 0 : 0 ( 0 : 0 ) VfB Stuttgart 46.000 seyirci

B.Dortmundun iç sahadaki toplam seyirci sayısı: 1.127.150
B.Dortmundun iç sahadaki maç başına seyirci ortalaması: 80.511

Haftanın toplam seyirci sayısı: 415.842
Haftanın maç başına seyirci ortalaması: 46.205

Sezonun toplam seyirci sayısı: 10.608.127
Sezonun maç başına seyirci ortalaması: 42.096

4 Nisan 2013 Perşembe

Eve avantaj ile dönüyoruz..

16 sene sonra tekrardan çıktığımız Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçı için Malaga deplasmanına gitmiştik. Maça çıkarken bu sezon peşimizi bırakmayan sakatlık sorunlarımız yine rol oynuyordu. Haftasonu Bundesliga'da burnu kırılan Schmelzer maske ile sahaya çıkarken, sakatlığı bulunan Kuba riske edilmeyerek kadyoya alınmadı. Hummels'de süren sakatlığı ile Malaga'ya götürülmeyen diğer önemli oyuncumuzdu..
Tıklım tıklım dolu tribunler önünde zorlu mücadele başladı. Karşılaşma ortasaha mücadelesi ile yavaş tempoda oynanıyordu, sahaya daha iyi yayılan taraf  BVB olsada Malaga'da hızlı çıkıp gol arıyordu. Dakikalar 7'yi gösterirken ilk tehlikeli atak evsahibi ekipden geldi. Saviola'nın vuruşu az farkla dışarıya çıktı.
Karşılaşmada 15 dakika geride kaldıktan sonra Dortmund sahaya ağırlığını koydu. BVB kanatlardan merkeze doğru küçük üçgenler kurarak defansı yarmaya çalışıyor bundada başarılı oluyordu. 14 ve 18. dakikalarda Götze ile çok müsait pozisyonları değerlendiremedik. 25'de Reus ile kaleyi yokladık, 31'de Großkreutz'un vuruşu kalecinin müdahalesi ile kornere gitti. BVB bu seviyede özelliklede deplasmanda oynanan bir maçta bulunabilecek pozisyonları fazlasıyla yakalamasına rağmen son vuruşlardaki etkisizliği ve Malaga kalecisi Willy'nin yüksek konsantrasyonu ile skor avantajını eline geçiremiyordu.
İlkyarının başarılı ismi İlkay bitirici paslarına devam etti. 37.dakikada bukez Lewandowski'ye harika bir pas attı. Lewandowski'nin vuruşundada Willy başarılıydı.. Dakikalar 42'yi gösterirken gole yaklaşan taraf Malaga oldu. Duran toplarla etkili olmaya çalışan Malaga korner atışı ile tehlike yarattı, Baptista'nın kafa vurşunda Weidenfeller çok kritik bir kurtarışa imza attı.
Maçın ilkyarısı 0-0 sona erdi..
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf BVB idi. 47. dakikada usta forvetimiz Lewandowski penaltı noktası üzerinde bomboş kaldı fakat yerden gelen topu sektirince yine önemli bir gol şansını kullanamamış olduk. 65'de İlkay'ın harika pasında topla buluşup kaleci ile başbaşa kalan Mario Götze üzerindeki şansızlığı atamayıp topu kaleciye teslim etti.
1 dakika sonra Isco düzgün ve şık bir vuruşla BVB kalesini yoklasada Weidenfeller yine güzel bir kurtarış yaptı..
Maçın son bölümüne girilirken iki ekipte temposunu düşürdü ve kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı.
Borussia Dormund evine avantajlı bir skorla dönerken Şampiyonlar ligindeki yenilmezliğinide sürdürmüş oldu. Bu maçın rövansı haftaya salı günü Dortmund'da oynanacak..

MALAGA 0-0 BAORUSSIA DORTMUND

Malaga: Willy - Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquin, Isco (87. Duda) - Baptista (76. Santa Cruz), Saviola (68. Portillo).
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (80. Sven Bender) - Reus (69. Schieber), Götze (90.+2 Kirch), Großkreutz - Lewandowski.

Sarı kartlar: Antunes, Weligton, Iturra / Großkreutz
Seyici sayısı: 28.963

3 Nisan 2013 Çarşamba

Sert mücadeleden zaferle döndük..

Milli maç arasından sonra rakibimiz Stuttgart'tı. Bundesliga'da bize herzaman ters gelen bir ekip olan Stuttgart önüne Şampiyonlar ligi öncesi moral bulmak için çıktık. Klopp, Kuba'nın yokluğunda kanatları Reus Götze ikilisine emanet ederken 10 numara pozisyonuna İlkay'ı yerleştirdi. Orta alanın ortasında ise Nuri-Bender ikilisi vardı.
60.000 seyirci önünde maça etkili başlayan taraf Stuttgart oldu. İlk 10 dakikada baskı ile yarı alınımıza yerleştiler ve erken bir gol aradılar. Bu bölümde iki ekipde önemli birer pozisyonuna girsede kaleciler başarılı kurtarışlara imza attılar. Stuttgart 12.dakikada Ibisevic'in kafası ile topu ağlara göndermeyi başardı fakat gol ofsayt gerekcesi ile değer kazanmadı. 14. dakikada hızlı çıkan evsahibi ekip çok etkili bir pozisyon geliştirdi. Traore çok müsait pozisyonda vuruşunu yaptı Weidenfeller harika bir kurtarışla skorun değişmesine izin vermedi. Maçın kırılma anlarından birini kalecimizin başarısı ile atlattık..
Stuttgart etkili oyununun yanında sertliktende vazgeçmiyordu. Hemen hemen her pozisyonda oyuncularımız kendilerini yerde buldular. 19.dakikada Reus ile kazandığımız pozisyonda top az farkla dışarı çıktı. Reus iki maçtır kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlardaki şansızlığını yine kıramamıştı. Rakibin sert oyununda ilk sakatımızı 23.dakikada verdik. Harnik'in kontrolsüz hareketi sonucunda Schmelzer'in burnu kırıldı. Şampiyonlar ligi öncesi bu sakatlık ile moralimiz bozuldu. Marcel yerini Piszczek'e bıraktı.
24'de oyuna giren Piszczek 29'da attığı gol ile BVB'yi deplasmanda öne geçirmeyi başardı. Sol çaprazdan Reus'un kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Piszczek topu kafa ile uzak direğe göndererek golünü attı.. 0-1
İlkyarı bu skorla sona erdi.
BVB 2.yarıda daha kontrollü oynuyor Stuttgart'tın sert oyunu ise devam ediyordu. 56.dakikada Lewandowski ve Nuri ile gole yaklaştık. 59'da ise etkili gelen ev sahibi ekip oldu. Rüdigerin vuruşu direkten, Gentner'in vuruşu ise çizgi üzerindeki Götze'den geri geldi.
63.dakikada çok basit bir gole engel olamadık. Taç atışından gelen topla buluşan Maxim sağ çaprazdan uzak direğe güzel bir vuruş ile maça eşitliği getirdi.. 1-1
70.dakikada 2.sarı kartını gören Niedermeier oyundan atıldı. 71'de Piszczek ile çok net fırsattan yararlanamadık. 1 dakika sonra bukez kaleciyle karşı karşıya kalan Subotic topu kaleci Ulreich'e nişanladı.
3 puan için aradığımız golü 82.dakikada Lewandowski ile bulduk. Nuri Şahin ortasahadan boşluğu görüp Reus'a pasını verdi. Topla cezasahasına ilerliyen Reus üçgeni kurup topu sağ kanattaki Piszczek'e ulaştırdı. Piszczek'de atığı golden sonra bukezde Lewandowski'ye asist yaptı ve maçın kahramanı oldu. 2-1
Zor deplasmandan 3 puanla dönerek hem Bayern'e şampiyonluk turu atma fırsatı vermedik hemde Malaga maçı öncesi moral kazandık. BVB, Bundesligada 52 puanla 2. sırada bulunuyor..

 
STUTTGART 1-2 BORUSSIA DORTMUND

VfB Stuttgart: Ulreich - Rüdiger, Felipe Lopes, Niedermeier, Sakai - Gentner, Boka (88. Macheda) - Harnik, Maxim (73. Röcker), Traoré - IbisevicBorussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer (24. Piszczek) - Bender, Sahin - Götze (83. Schieber), Gündogan (60. Leitner), Reus - Lewandowski

Goller: 63'Maxim / 29'Piszczek, 82'Lewandowski
Sarı kartlar: Boka, Harnik / Großkreutz, Götze Kırmızı kart: Niedermeier
Seyirci sayısı: 60.000

Bundesliga'nın 27. haftasında stadyumlardaki seyirci sayıları

VfB Stuttgart 1 : 2 ( 0 : 1 ) Borussia Dortmund 60.000 seyirci
SC Freiburg 2 : 0 ( 0 : 0 ) Borussia M'gladbach 24.000 seyirci
Fortuna Düsseldorf 1 : 4 ( 1 : 1 ) Bayer 04 Leverkusen 53.265 seyirci
FC Augsburg 0 : 2 ( 0 : 0 ) Hannover 96 28.511 seyirci
1.FSV Mainz 05 1 : 1 ( 1 : 0 ) SV Werder Bremen 33.374 seyirci
FC Schalke 04 3 : 0 ( 0 : 0 ) 1899 Hoffenheim 60.743 seyirci
FC Bayern München 9 : 2 ( 5 : 0 ) Hamburger SV 71.000 seyirci
VfL Wolfsburg 2 : 2 ( 2 : 0 ) 1.FC Nürnberg 25.524 seyirci
Greuther Fürth 2 : 3 ( 1 : 1 ) Eintracht Frankfurt 18.000 seyirci

B.Dortmundun iç sahadaki toplam seyirci sayısı: 1.046.505
B.Dortmundun iç sahadaki maç başına seyirci ortalaması: 80.500

Haftanın toplam seyirci sayısı: 374.417
Haftanın maç başına seyirci ortalaması: 41.602

Sezonun toplam seyirci sayısı: 10.192.285
Sezonun maç başına seyirci ortalaması: 41.944