27 Kasım 2013 Çarşamba

Maç Detayları: Borussia Dortmund 3-1 Napoli

BVB, Napoli'ye patladı..
Arsenal ve Wolfsburg'dan sonra Bayern'ede kaybedilen maç sonrası küçük çaplı bir kriz yazmıştık.. İşte BVB bu krizin can sıkıcı hal almaması için çıkıyordu Napoli karşısına. Maçın ismide önemide büyüktü, içeride alınacak bir yenilgi şampiyonlar ligine veda anlamına geliyordu. Eksik oyuncular yüzünden sıkıntılı günler geçiren Klopp bu kez olabilecek en doğru tercihler ile çıktı İtalyanların karşısına. Defansta orta ikili Bender-Sokratis, merkez ortasaha ise Nuri-Kehl ikililerine emanet edilmişti. Sağ açıkta yine sağlamcı bir tercih yaparak forma Kuba'ya verilmişti..
BVB topa hükmederek başlasada Napoli dersine çalışmış, alanları iyi kapatarak BVB'nin hızını kesmeye niyetlenmiş bir görüntü çiziyorduki daha 9. dakikada çok gereksiz bir penaltı yaparak bir çuval inciri berbat ettiler. B.Dortmund, Reus ile öne geçtikten sonra son maçlarda kaybetmeye başladığı özgüvenini birden sonuna kadar almıştı sanki. İlkyarı boyunca üstün bir oyunla rakibi kalesinden uzak tutmayı başardı. Lewandowksi, Reus ve Mkhitaryan ile farkıda açabilirdi ama yine gol vuruşlarında etkisiz kalındı.
İkinci yarıda güzel bir kontra atak sonunda Reus'un pasında topu kalecinin bacakları arasından ağlara gönderen Kuba Dortmund'u rahatlatan golü attı. Ama bu sıralar rahatlığın battığı BVB gene bireysel bir hata ile kalesinde golü gördü. İnsigne Weidenfeller'in çabasına rağmen takımını oyunda tutmayı başardı. Bu skordan sonra ileri çıkmak isteyen ve arkada büyük açıklar veren Napoli'ye cezayı Aubameyang kesti. İlkinde çok müsait pozisyonda kaçırdı ikincisinde baştan sonra ders olacak güzellikte bir kombinasyon ile golü BVB'ye kazandırdı Gabon'lu oyuncu..
BVB sonuç olarak 3-1 kazanarak puanını 9'a yükseltti ve yarışa yeniden dahil oldu. Grupta son hafta maçlarının heyecan içinde geçeceğini şimdiden söylemek mümkün çünkü 3 takımında hem lider olma hem de 3. olup şampiyonlar liginden elenme ihtimali mevcut..
70 dakika kırık burun kemiği ile mücadele eden Sven Bender'ide buraya yazıp kayıtlara geçirmek boynumuzun borcu..
BORUSSİA DORTMUND 3-1 NAPOLİ

Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Bender, Sokratis, Durm - Nuri Sahin, Kehl - Blaszczykowski (69. Aubameyang), Mkhitaryan, Reus (81. Piszczek) - Lewandowski (89. Schieber)
Napoli: Reina - Maggio, Albiol, Fernández, Armero - Callejón (66. Insigne), Behrami, Dzemaili (62. Inler), Mertens - Pandev (76. Zapata) - Higuaín

Goller: 10'(p)Reus, 60'Kuba, 78'Aubameyang / 71'İnsigne
Sarı kartlar: Kehl / Albiol, Fernández, Higuaín, Pandev
Seyirci sayısı: 65.829
BVB Türkiye Maçın Adamı:  Marco Reus



24 Kasım 2013 Pazar

Maç Detayları: Borussia Dortmund 0-3 FC Bayern

Dortmund'da kan kaybı sürüyor, Bayern'de keyifler yerinde..

Bundesliga'nın 13. haftasının en önemli karşılaşmasında Bayern Münih deplasmanda Dortmund'u 3-0 yenerek kazanmayı başardı. Bayern bu galibiyet ile Dortmund ile puan farkını 7'ye yükseltmiş oldu. Karşılaşmayı bir kaç başlıkta inceleyecek olursak:

B.Dortmund:
Arsenal, Wolfsburg ve son olarak Bayern, 3 maçta alınan 3 yenilgi ile takım küçük çaplı bir krize girmiş durumda. Ligde artık kapanması zor bir puan farkı oluştu, şampiyonlar liginde ise hedefe ulaşmak için gerçekten büyük çaba harcanması gerekiyor. Sezon başından beri çekilen sakatlık sıkıntısı bu sonuçlara en büyük etken fakat takımda bir özgüven kaybıda yaşandığı açık. Sezona gol makinesi olarak başlayan takım yakaladığı fırsatları cömertçe harcayarak saha içi başarıyı rafa kaldırmış durumda. Tabiki umutsuzluğa kapılmak için çok erken Dortmund'un yarıştığı tüm kulvarlarda söyleyeceği şeyler olduğu açık..
Bayern Münih:
Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu hoca ve sistem değişikliği sonrası geçiş dönemini olabilecek en ufak zararla atlattı. Artık önlerine çok daha iyi bakabiliyorlar ve yapacaklarımız bitmedi mesajını açık açık söylemekten çekinmiyorlar. Sakatlık sorunları yaşasalarda bir çok otoriteye göre dünyanın en iyi kadrosuna sahip olmanın verdiği avantaj ile bu sorunu atlatmayı başarıyor fakat herşeye rağmen Ribery'nin sakatlanması onları etkileyebilir, Ribery çok dengeli takımın en özel oyuncusu ve eksikliğinde hep bişeyler eksik kalıyor gibi.
Jürgen Klopp:
Tecrübeli teknik adam kariyerinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor olabilir. Şampiyonlar ligi finali sonrası gelen teklifler, Dortmundda büyüttüğü oyuncuların devlerin taktığı kancalar ile bir bir elinden koparılması hocanın aklını karıştırmış gibi. ve sanki kendiside bunun farkında ama içindeki Dortmund projesi  aşkı ile bu durumdan kurtulmaya çalışıyor.. Sözleşmesini 2018e kadar uzatıp hem oyuncularına hem de dışarıdaki etkenlere açık bir mesaj yollasada henüz tam olarak karışıklığı dağıtmış değil. Bu sezon alışılmadık biçimde saha içi tercihlerinde yanlışlıklar yapıyor. Bayern karşısında defansdaki büyük sıkıntıyı Friedrich-Sokratis ismi ile çözmeye çalıştı ama bu sezon tek maça dahi çıkmamış Friedrich'in 1 hafta antreman ile dünyanın en iyi takımının karşısına çıkarılması oyuncu açısındanda takım açısındanda yararlı olmadı. Aynı zamanda Friedrich'in şampiyonlar ligi maçlarında oynayamayacağı için şimdi Klopp salı gününe yeni birşeyler düşünmek zorunda.. Orta ikiliyi Sokratis Bender ile kurup ortasahaya Kehl'in yerleştirilmesi hem Bayern hemde Napoli maçı için daha iyi bir tercih olabilirdi. Tabiki tüm bunlara rağmen her B.Dortmund taraftarı gibi bizimde Klopp'a olan güvenimizde en ufak eksilme yok. Futbolda yaşanabilecek insani durumlardan biri sadece..
Pep Guardiola:
Dortmund maçı ile kariyerindeki bir dönüm noktasını daha başarıyla atlatmış oldu. Maçı çok iyi analiz edip oyun takibi ve müdahalesi konusunda nam yapmış olmasının hiç de abartı olmadığını birkez daha kanıtladı. Eksik olan Dortmund'un en güçlü silahı olan hızını saha içinde güçlü olduğu dakikalarda dahi sabırlı pas oyunu ile yok etmeyi başaran Pep şansınında yardımı ile güzel bir galibiyete imzasını bıraktı..
Mario Götze:
Saha içi ıslıklanma haricinde çok aşırı olay yaşamadı. Jürgen Klopp ve eski takım arkadaşlarının sıcak karşılaması ile moralide yerine geldi. Pep Guardiolanın onun hakkında verdiği maça sonradan girecek taktiği sayesinde oyunu ile sahada büyüyen oyuncu oldu. İlk 11 yapsa stres, maç ritmi ve yorgunluk ile kötü bir oyun çıkarabilirdi ama Pep okadar doğru zamanda onu oyuna dahil ettiki galibiyeti getiren isim olarak güzel bir akşam yaşamış oldu..
Manuel Neuer, büyük kaleci önemli bir defans oyuncusu.. Kalecilik kabiliyetini anlatmaya gerek yok fakat ayak hakimiyeti ile adeta takımın 3. stoperi rolünde..
Manuel Friedrich, maç ritminin olmayışı çok belliydi. Kafa toplarında tecrübesi ile iyi işler çıkarsa da yerdeki topların çoğunu acemice ve hatalı kullandı.. Morali bozuldu maç sonunda özür diledi. Kötü bir başlangıç yapsada daha iyi günler yaşayacağının sinyalini verdi.
Sokratis, artık BVB'ye alışmış durumda hatta Hummels Subotic için çok büyük bir tehlike durumunda. Her geçen gün oyunu ile büyüyor..
Dante, Boateng, Rafinha, her BVB maçında olduğu gibi yine sert oyunları ile öne çıktılar BVBli oyuncuları her pozisyonda indirmekten çekinmediler. Hakemde gereken müdahaleleri yapamayınca kırmızı sadece forma renkleri olarak kaldı..

BORUSSİA DORTMUND 0-3 FC BAYERN

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Friedrich, Sokratis, Durm - Bender (79. Piszczek), Nuri Sahin - Blaszczykowski (71. Aubameyang), Mkhitaryan (71. Hofmann), Reus - Lewandowski
Bayern München: Neuer - Rafinha (79. van Buyten), Boateng (64. Thiago), Dante, Alaba - Lahm - Müller, Javi Martínez, Kroos, Robben - Mandzukic (56. Götze)

Goller: 66'Götze, 85'Robben, 87'Müller
Sarı kartlar: Großkreutz, Mkhitaryan / Boateng, Mandzukic, Rafinha
Seyirci sayısı: 80,645


23 Kasım 2013 Cumartesi

Maç öncesi: BVB - FC Bayern

Bundesliga'da beklenen hafta geldi. Son senelerde Almanların el clasicosu diye anılan Dortmund Bayern karşılaşması bu hafta Westfalen stadyumunda oynanacak. Son iki senenin şampiyonları bu senede ligin ilk iki sırasını paylaşıyor. Dortmund evindeki maçı kazanarak 4 puanlık farkı eritme, Bayern ise deplasmandan 3 puanla dönerek ligin fişini çekme hedefinde..

BVB ligdeki son 6 maçta Bayern'i 4 kez yendi 2 kez berabere kaldı. Bayern alışık olmadığı bu istatisliğe son vermekde istiyor. İki ekibin Bundesligada oynadığı toplam 88 karşılaşmada ise Bayern'in 38 Dortmund'un 22 galibiyeti var.

Maçın önemli ayrıntılarından biride sakatlıklar.. İki ekibinde çok önemli isimleri bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Birçok otoriteye göre dünyanın en iyi kadrosuna sahip takımı Bayern sakatlıkları bir şekilde gidermeyi başarsa bile Dortmund son hafatayı oldukca sıkıntılı geçirdi. Klopp bu hafta çektiği sıkıntıların saçlarını beyazlattığını açıkladı. geri 4lüdeki tüm oyuncuların sakat olduğu düşünüldüğünde tecrübeli teknik adam pekde haksız sayılmaz.. Sakat olan isimleri hatırlatacak olur isek Dortmundda İlkay, Schmelzer, Subotic, Hummels, Piszczek Bayern'de ise Ribery, Schweinsteiger, Badstuber, Shaqiri forma giyemeyecek.

Dev maçta en çok merak edilen isim ise Mario Götze.. Götze ilkkez rakip olarak sarı duvarın karşısına çıkacak. Dortmund taraftarının ona oldukca kızgın olduğu ve tepkisini açıkca göstereceği beklenen bir durum. Götze ise bu durumdan korkmadığını açıklarken sözlerine şöyle devam etti: Ben onları aslında anlıyorum. Onlar benim orada kalmamı istediler ve gitmeme sıcak bakmadılar. Aslında bu tepkileri, benim orada başarılı olup güzel işler yaptığımın farklı şekilde de olsa göstergesi.

Pep artık takımını tanımaya, istediklerini almaya başladı. Topa sahip olup hızla ileriye gitmek isteyen BVB ile topa sahip olup rakibin siniri bozacak şekilde oyuna hakimiyet kurarak her boşluğu değerlendiren Bayern'in mücadelesinin seyir açısından çok güzel görüntüler izleteceği büyük olasılık.. Klopp ile Pep'in ilk mücadelesini Klopp'un 4-2 kazandığını hatırlatalım tabi ozamanlar Pep Bundesliganın çaylağıydı ve Klopp için çok zor bir galibiyet olmamıştı.

Tüm bu durumları karşılaştırıp maç tahminimize geçecek olursak; BVB taraftarı olmayan bir çok insan bu maçta Bayernin kazanacağını düşünebilir fakat biz aynı fikirde değiliz. Tüm olumsuzluklara rağmen BVB'nin  puan farkının 7ye yükselmesine izin vermeyeceğini düşünüyoruz. Bayernin özgüveni ile savunmasını çok ileri çekeceğide varsayılırsa BVB'nin gol bulması oldukça yüksek ihtimal olarak görünüyor.. BVB kazanır, BVB kaybetmez ve 2,5 gol üstü bizim bu maç için tercihlerimiz..

Karşılaşmanın 19,30da TRT Haber ve TRT HD'den yayınlanacağını belirtelim..

15 Kasım 2013 Cuma

Borussia Dortmund'dan ırkcılıga örnek ceza..

Borussia nesilleri,kadınları, erkekleri ve tüm milleti bağlıyor. Borussia Dortmund'un Stuttgart maçında tribünde Nazi işareti yapan taraftarın cezası belli oldu. 6 golle kazanıp moralli bir şekilde bitirdiğimiz karşılaşmada tribünlerde verdiği Hitler selamı ile sıkıntı yaratan taraftara B.Dortmund tam 4 sene stadyuma giriş yasağı verdi. Borussia Dortmund bu uygulaması ile dış basında da övgü alırken daha önce savunduğu değerlerin de arkasında olduğunu kanıtladı..
Geçen sene S.Donetsk deplasmanında aşırı sağcı bir grubun kavga çıkarmasının ardından B.Dortmund futbolcular ve taraftarların katıldığı bir video hazırlamıştı..

Video'nun tercümesi:


S. Kehl:'' Borussia Dortmund,çeşitlilik ve toleransı simgeliyor.

N. Dickel:'' Bu değerler göz önünde bulundurarak 100 yılı aşkın süre önce takımımız kuruldu.Bu hep de böyle kalmalı ve kalacak da.

P. Owomoyela:'' Donetsk'de maç öncesi ve maç esnasında sağcılar tarafından saldırıya uğrayan taraftar temsilcilerimiz ile sınır aşılmıştır.''

N. Dickel:'' ..Ve de hepimizin kefil olduğu değerler ayaklar altına alınmıştır.''

P. Owomoyela:'' Herkese açık mesajımız şudur: ırkçı fikirler ve sağcıların Borussia Dortmund'da yeri yok.''

S. Kehl:'' Tüm sarı-siyahları ırkçılığa karşı seslerini çıkarmaya çağırıyoruz;Tribünde,okulda;işte veya metroda.''

Borussia nesilleri,kadınları, erkekleri ve tüm milleti bağlıyor.

10 Kasım 2013 Pazar

Maç Detayları: Wolfsburg 2-1 Borussia Dortmund

Arsenal yenilgisi ile moralleri bozulan B.Dortmund bir darbede Bundesliga'da yedi. 12. haftada Wolfburg deplasmanına çıkan BVB maça çok durgun başlayıp çok kötü bir ilk 45 dakika geçirdi. Bu sürecte kalesinde golü görmeyerek maçta tutunan Dortmund devrenin uzatma dakikalarında ise adeta altın buldu. Kazanılan frikik atışını harika bir vuruş ile gole çeviren Reus çok zor giden deplasmanda takımına harika bir avantaj kazandırmış oldu. Bu avantaj ile oyununuda düzelterek ikinci yarıya çıkan takım 2. golü aradığı dakikalarda kalesinde şansız bir gol gördü. Hemen ardından Olic'in jeneriklik golü ile de yenik duruma düştü.
Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip biraz zaman geçirme niyeti ile oyununu sertleştirince Klopp'un hamleleri sonuç vermedi. Deplasmanda kaybedilen 3 puan sonrası BVB için performans düşüklüğü iyiden iyiye açığa çıkmış oldu. Bir kötü haberde Subotic'den: dizinde yırtık oluşan tecrübeli oyuncunun sezonu kapattığı açıklandı..

WOLFSBURG 2-1 BORUSSİA DORTMUND

VfL Wolfsburg: Benaglio - Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Medojevic - Caligiuri (86. Schäfer), Arnold (90.+1 Polak), Perisic - Olic (80. Dost)
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotic (45. Sokratis), Hummels, Schmelzer - Bender (77. Ducksch), Nuri Sahin - Aubameyang (77. Hofmann), Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Goller: 56'Rodriguez, 69'Olic / 45+1'Reus
Sarı kartlar: Caligiuri, Naldo, Ochs / Bender, Hummels, Lewandowski, Mkhitaryan, Reus
Seyirci sayısı: 30.000

8 Kasım 2013 Cuma

Maç Detayları: Borussia Dortmund 0-1 Arsenal

İki maçta alınan 6 puan ile gruptan çıkmakta önemli bir adım atan Borussia Dortmund evinde Arsenal'e kaybederek işleri zora soktu. Borussia Dortmund maç boyunca oyuna hakim olan taraf olmasına rağmen şanslarını değerlendirmeyince elindeki avantajını kullanamayan taraf oldu. Borussia Dortmund'un eksiklerine gelecek olursak topa hakim olduğu sırada oyunu yeterince hızlandıramadığını ve son paslarda yanlış kararlar verdiğini söylemek mümkün. Arsenal'in ilk şutunun gol ile sonuçlanması ise BVB'nin şansızlığı idi..

BORUSSİA DORTMUND 0-1 ARSENAL

Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Subotic, Schmelzer - Nuri Sahin, Bender (75. Hofmann) - Blaszczykowski (74. Aubameyang), Mchitarjan, Reus (86. Schieber) - Lewandowski
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Ramsey, Arteta - Santi Cazorla (75. Monreal), Mesut Özil, Rosicky (90.+1 Vermaelen) - Giroud (90. Bendtner)

Gol: 62'Ramsey
Sarı kartlar: Lewandowski / Arteta
Seyirci sayısı: 65.829


4 Kasım 2013 Pazartesi

Futbol çok güzeldir eger skorlar ile yasamıyorsanız..

Futbol çok güzeldir eğer skorlar ile yaşamıyorsanız..  Skorlar futbolu sevmenizin ödülüdür fakat sevgi için ödül almak şart değil..
Futbol mirasdır, kimilerine babasından kimilerine dedesinden kalan. Futbol isyandır, bazıları babasının, abisinin, teyzesinin gönül verdiği takımı tutması için yaptığı tüm ısrarlara karşı çıkarak sevgisini başka renklere teslim eder. Futbol özentidir bazen, insan kendini başarılara kaptırır. Sonra bir bakmıştır ki bu özentilik tutkuya dönüşmüştür, başarıları için sevdiği takımın en kötü gününde atkısını takıp yağmurun altında destekler ekibini. Futbol hayranlıktır, bir kahraman vardır saha da, bir sihirbaz.. Onun attığı çalım, çektiği bir şut ya da yerde kalan rakibine uzattığı el ile bağlanıverirsin o kahramana, bir futbol tutkununa dönüşmüşsündür artık. Futbol umuttur, beş kardeş arasında birinde vardır bu sanatın yeteneği, birden  ailenin umudu olur o çocuk. Ay sonunu zor getiren baba hayattaki tek özel harcaması olan sigara parasından vazgeçer bu umudun peşinden koşmak için. Oğluna krampon alması gerekir çünkü. Futbol sadakattir, sevdiği şarkıcı şarkılar değişir insanın, fikri değişir inandığı siyasi partiyi bırakır ama çocukluğunda sevdiği takımın bayrağı 'tabutumun üstünde dursun' demekten çekinmez futbolu seven insan.. Futbol isyandır, günlük yaşamda en sakin, en mülayim kişileri bile çileden çıkartabilir tuttuğu takım sevgisi hakkında yapılan basit tartışmalar. Futbol birleştirendir, özel hayatında arkadaş bulmakta zorlanan insanları dahi hiç tanımadığı insanlar ile sarmaş dolaş edebilir bir gol. Kısaca hayattır futbol, üzüntüde vardır içinde sevinçte, atmış saniye içinde hem ağlatıp hem güldürebilir, son düdük çalmadan hiç birşeyin bitmediğini defalarca göstermiştir insanlara. Tıpkı son nefes gibi..

Futbolun güzelliğini  bozar skorlar, eğer kaptırmış isen kendini sonuçlara üstte sayılan duyguların körermeye başlıyor demektir. İyi gitti sürece sorun gözükmez fakat kötü giderken bozulur bu güzel oyunun atmosferi. Seni adaletten ayırır, şiddete sürükler. O artık babandan kalan miras yada umudun değildir, senin patronun olmuştur. Seni teslim alan bu güçe karşı koyman imkansızdır. Rakibine hak ettiği saygıyı vermediğin için takımına verdiğin sevgide değersizleşmeye başlar.. Onlarca yüzlerce söz söylenmiştir bu durumu özetleyen, bizim örneğimiz Jürgen Klopp'dan gelsin: 'Futbolu sadece takımının galibiyetleri için sevenler, bu oyunu anlamamıştır.'

Büyükbabamın ömrünün son günlerinde hastalığından dolayı felç geçirdiği günler.. Hastanede onun refakatçisi olarak odadaki televizonda kanalları gezerken tutuğumuz takımın basketbol maçına denk gelmiştik, o anda büyükbabam hala azda olsa komut verdiği sağ elinin işaret parmağını kıpırdatarak 'kalsın' mesajını veriyordu bana. Birlikte izledik maçı, kazandık, çok kötü günler olsada yüzümüzü güldürmüştü futbol takımı ile bağlandığımız takımın basketbol şubesi.. Bugün o zamanları düşünürken karar verdiğim bunları yazmaya. O yüzden son cümle ona mesaj olacak:
Takım iyi büyükbaba, bazen kazanıyor bazen kaybediyoruz. İyi günlerde var, çok kötü zamanlarda. Ama bunlar çok önemli değil değil mi? Bunlar hayatın parçası, Bayrak dalgalanıyor, sen rahat uyu..


Yazı: Okan Danışman ( https://twitter.com/Dortmund1907 )

3 Kasım 2013 Pazar

Maç Detayları: Borussia Dortmund 6-1 Stuttgart

11.haftanın açılış maçında B.Dortmund evinde Stuttgart'ı konuk etti. Karşılaşmaya iyi başlayamayan B.Dortmund'a konuk ekip Stuttgart cezayı erken kesti ve kullanılan korneri Haggui kafa vuruşu ile gole çevirdi. Golden sonra aslında BVB istenilen toparlanmayı yapamasada rakip Stuttgart defansı araya atılan tüm topları yemeye başayınca golü golleri Dortmund'da altın tepside sunuyordu. Bunun sonucunda ilk gol Nurinin ortasında Sokratis ile ikinci gol ise Reus'un savunmayı pekde zorlanmadan geçerek topu ağlara göndermesi ile geliyordu. Skor avantajını evinde alan BVB için ikinci yarı çok daha kolay geçiyor sahneye çıkan Lewandowski 3 gol atarak farkı 4e çıkarıyor kapanışı ise Kuba'nın yerine giren Aubameyang yapıyordu.
Bu galibiyet ile 28 puan toplayan 31 gol atıp 9 gol yiyen Dortmund tarihinin en iyi bundesliga başlangıcına ulaştı. 121 km koştu. Weidenfeller 300. bundesliga maçına çıktı.
Son olarak Lewandowski, takımdan ayrılmak istediğini açıklayan fakat gidemeyen sene sonu büyük ihtimalle Bayern'e gidecek olan Lewa profesyönellik dersi vererek gollerine ve güzel oyuna devam ediyor.

BORUSSİA DORTMUND 6-1 STUTTGART

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Schmelzer (71. Durm) - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mchitarjan (76. Schieber), Reus (59. Aubameyang) - Lewandowski
VfB Stuttgart: Ulreich - Sakai, Schwaab, Haggui, Boka - Kvist, Gentner - Leitner (85. Traoré), Maxim, Werner (74. Harnik) - Ibisevic (68. Abdellaoue)

Goller: 19'Sokratis, 22'Reus, 55', 56', 72'Lewandowski, 81'Aubameyang / 13'Haggui
Sarı kart: Sokratis / -
Seyirci sayısı: 80.645

BVB Türkiye Maçın Adamı:  Robert Lewandowski