30 Ocak 2014 Perşembe

Jojic BVB'de!! Milos Jojic kimdir?

Borussia Dortmund Partizan'dan 21 yaşındaki Milos Jojic'i transfer etti. Borussia Dortmund Türkiye blog için Jojic'i yarisaha.com yazarlarından Oğuzhan Oğuz tanıttı..

Yarı Saha ekibinin tüm değerlendirmelerine ulaşmak için: http://www.yarisaha.com
Oğuzhan Oğuz'a ulaşmak için(twitter): https://twitter.com/oguzhann10 

Milos Jojic kimdir? 

1992 Stara Pazova doğumlu olan Sırp orta saha oyuncusu Milos Jojic Partizan altyapısının yeni cevherlerinden olsa da bazı daha farklı oyuncuların gölgesinde kalarak gelişti esasen. Lazar Markovic, Aleksandar Mitrovic ve Andrija Zivkovic başta olmak üzere Jojic'ten yaşça küçük olan yetenekler erken sıçrama yapıp kimi zaman transfer de yaparak Jojic'i gölgede bıraktı. Bu sezon Lazar Markovic ve Aleksandar Mitrovic'i satan Partizan'da Andrija Zivkovic, Nikola Ninkovic ve Milos Jojic'in sazı ele alması bekleniyordu ve özellikle Jojic beklentileri boşa çıkarmadı. Günümüze dek oynanan 2013-2014 sezonu Sırbistan ligi maçlarının tamamında(15 maç) görev aldı ve 6 gol-6 asistlik etkili bir performans sergiledi. A Takımda 18'inden itibaren düzenli oynamaya başladı. İlk sezonunda 20 maçta 4 gol atan Jojic, ikinci sezonda tüm lig maçlarında(30) ilk 11'de sahaya çıktı ve 10 gol attı. Geçen sezon yine 20 maçta 4 gol atan Jojic hep istikrarlı bir şekilde skor katkısı verse de esasen oyun içinde farklılık yaratmaya başladı. Markovic ve Mitrovic'in sonrasında Partizan'ı sırtına almaya başladı Jojic ve sonucu da Borussia'ya transferi oldu.

Oyun içinde Vuk Rasovic düzeninde kendini zaman zaman en uçta dahi bulsa da asli görevi orta alan ve santrforun arasındaki bölgeyi doğru kullanmak. Genellikle Mkhitaryan rolüne, yani forvetin arkasındaki üçlünün merkezine daha uygun bir isim. Oyun görüşü oldukça gelişmiş, kısa zamanda doğru kararları verebilecek yetiye sahip bir isim. Ceza sahası dışından özellikle kavis anlamında çok etkili şut çeker ve Sırbistan U19 milli takımı olsun, Ümit Milli takımı olsun, Partizan olsun sürekli duran topları alan bir oyuncuydu. A Milli Takıma yeni yeni çağırılıyor ve ilk maçında gol atarak orada da mesajını net biçimde verdi. Manevra hızı yüksek ve top kullanma kabiliyeti ile bunu birleştirince kenarlara da kullanılabilecek bir oyuncu haline geliyor. Ters ayağı ile de etkili şutlar çıkarabilmesi ayrıca hanesine kocaman bir artı olarak geri dönüyor.

Gelelim olası dezavantajlarına. Oyuncunun üst seviyede de aynı başarıyı sergileyebilmesi için teknik özelliklerinden ziyade fiziki özellikleri daha öncelikli oluyor. Bir oyuncunun şutu farklı bir ülkede kötüleşmez ancak o şutu kullanmak için tanınan zaman azalabilir, enerji kaybından o şut etkisini biraz olsun yitirebilir. Dezavantaj yerine tehdit demek daha doğru. Jojic temposu ve fiziği ile sivrilen bir oyuncu değildi ve Alman devamlılığı, Alman temposu ve fiziksel oyununa ayak uydurması zaman alabilir. Hava oyunu iyi değil, ancak buna çok ihtiyacı olmayabilir. Ceza sahasını biraz daha yoklaması, gole daha da yakın olması kendisi için daha uygun olacaktır çünkü kendisini gol yollarında etkin kılacak niteliklere sahip.

İlk etapta Blaszczykowski'nin de yokluğunda forvetin arkasındaki bölgeleri yedekleyecektir. Rotasyonda zaman içinde yer bulur ve takıma da teknik kapasite itibariyle ayak uydurur. Klopp tedrisatından geçip üst düzeydeki futbola iyi ayak uydurabilirse zamanla ilk 11 oyuncusu olup takım için oldukça verimli bir skor tehdidi de olabilir, yeteneği inkar edilemez. Ancak Dortmund futbolunun gerekliliklerinden olan önde baskıyı, alan daraltmayı ve tempolu hızlı hücumda yer edinmeyi öğrenmesi gerekecek. Mücadeleci Sırp mantalitesinden çıkan yeni isimlerden Milos Jojic'in Dortmund kariyerindeki önü açık ama bir Ivan Perisic gibi kalmayıp daha iyi ve faydalı olabilmesi için daha çalışması gerekecek.

Oğuzhan Oğuz
yarisaha.com futbol editörü


27 Ocak 2014 Pazartesi

Maç Detayları: Borussia Dortmund 2-2 Augsburg

BVB'de kan kaybı sürüyor. Ligde ilk devrenin son bölümünde ard arda gelen puan kayıpları ile dördüncü sıraya kadar geriliyen Dortmund Augsburg maçını kazanarak yeniden çıkma hedefindeydi.. Bu kapsamda maçada hızlı başlayan BVB Bender ile erken bir gol bulup öne geçmeyi başardı. Herşey güzel başladı denildiği anda bu sene BVB'nin korkulu rüyası yeniden sahneye çıktı ve Kuba sakatlandı. Daha sonra ön çapraz bağlarının koptuğu açıklanan Kuba'nın sezonu kapattığını öğrendik..
İkinci yarının başında Augsburg'un pozisyon bile bulmakta zorlandığı karşılaşmada golü geldi. BVB adına golünü atan Bender bu kez kendi ağlarını havalandırarak maça eşitliği getirdi. Bundan sonra hergeçen dakika hızı düşen Dortmund Nuri Şahin'in harika frikik golü ile yeniden ayağa kalsada kısa süre sonra Augsburg'un golüne engel olamadı. Augsburg'a beraberliği getiren golün gelecek sezondan itibaren BVB forması giyecek olan Ji'den gelmeside maçın ilginç ayrıntılarının biriydi.. Maçın son bölümünde BVB'nin sahaya hiçbir varlık koyamaması moralleri bozdu. Lig ikinciliği yarışındaki ekiplerin bir çoğunun bu hafta puan kaybetmesi ise haftanın BVB adına tek iyi yönüydü..

BORUSSİA DORTMUND 2-2 AUGSBURG



Goller: 5'Bender, 66'Nuri Şahin  / 56'Bender(kk), 72'Ji
Sarı kartlar: Bender, Sokratis / Hahn, Werner
Seyirci sayısı: 80.645

Kadro tablosu spox.de 'den alınmıştır.

22 Ocak 2014 Çarşamba

BVB Türkiye Fotograf Albümü

Borussia Dortmund Türkiye olarak Türk BVB severlerin fotoğraflarından oluşan bir albüm hazırlamak istiyoruz. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen Borussia Dortmund formalı, tişörtlü yada başka bir ürünü ile birlikte fotoğraflarınızı bize gönderin.

Fotoğraflarınızı mail adresimize gönderebilirsiniz: bvbturkiye@gmail.com
İsterseniz fotoğrafları twitter üzerindende bize ulaştırabilirsiniz:  https://twitter.com/BVB_Turkiye 

Fotoğraf ile birlikte lütfen hangi şehirde yaşadığınızı ve isterseniz isminizide bize gönderin.
Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
BVB Türkiye


HM: MSV Duisburg 1-6 Borussia Dortmund

Sezon başı maddi kriz ile boğuşan Duisburg aynı bölge takımı olan BVB'den yardım etmeye hazırız desteğini almıştı. İşte o günlerde planlanan dostluk maçı iki ekip arasında oynandı. 24,355 biletli seyircinin izlediği maçı Borussia Dortmund farklı kazanmayı başardı. Borussia Dortmund böylece kış arasındaki hazırlık maçlarının hepsini tamamlayarak 3 kulvardaki mücadelelerini beklemeye başladı..

MSV Duisburg 1-6 Borussia Dortmund 


İlk yarı kadrosu: Langerak - Großkreutz, Friedrich, Koray Günter, Schmelzer - Nuri Sahin, Kehl - Aubameyang, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski.
İkinci yarı kadrosu: Langerak - Piszczek, Sokratis, Sarr, Durm - Bender, Kirch - Blaszczykowski, Hofmann, Duksch - Schieber.

Goller: 45'Onuegbu / 7'Aubameyang, 16', 42'Lewandowski, 37', 40'Mkhitaryan, 67'Schieber
Seyirci sayısı: 24.355 




18 Ocak 2014 Cumartesi

HM: 1. FC Kaiserslautern 1-3 Borussia Dortmund

Borussia Dortmund İspanya kampı sonrası Almanya'daki ilk hazırlık maçını 1. FC Kaiserslautern ile deplasmanda oynadı. Genel olarak sıkıcı bir ortasaha mücadelesinde geçen maçı 3-1 B.Dortmund kazanmayı başardı. Haftaiçinde burnu kırılan Nuri Şahin'in aktif oyunu ve Lewandowski-Kuba ikilisinin anlaşmasından gelen güzel goller karşılaşmanın BVB açısından olumlu yanları oldu. B.Dortmund Bundesliga öncesi son hazırlık maçını salı günü Duisburg ile oynayacak.

1. FC Kaiserslautern 1-3 Borussia Dortmund

İlk yarı kadrosu: Weidenfeller – Piszczek, Koray Günter, Sarr, Durm – Nuri Sahin, Kehl – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Ducksch.
İkinci yarı kadrosu: Weidenfeller – Durm, Friedrich, Sarr, Schmelzer – Nuri Sahin (71. Jordanov), Bender – Blaszczykowski, Schieber, Aubameyang - Lewandowski

Goller: 32'Gaus / 28'(p)Reus, 77'Kuba, 81'Lewandowski
Seyirci sayısı: 33.717

17 Ocak 2014 Cuma

Won Ji BVB'de ! Won Ji Dong kimdir?

Borussia Dortmund, Güney Koreli Milli futbolcu Dong-Won Ji ile önümüzdeki sezondan itibaren başlamak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sunderland'li futbolcu bu sezonun ikinci yarısında Bundesliga ekiplerinden Augsburg'a kiralanmıştı ve bu sürecte de Bundesliga'da forma giyecek. Genç forvet oyuncusu 1 temmuz 2014'den itibaren 4 yıl süreyle Borussia Dortmund'un oyuncusu olacak. Borussia Dortmund Dong-Won Ji için bonservis bedeli ödemeyecek.

Dong-Won Ji kimdir?

28 mayıs 1991 doğumlu oyuncu profesyönel kariyerine Chunnam Dragons takımında başladı. Bu takımda 33 maçta attığı 10 gol ile EPL takımlarının dikkatini çeken Won Ji 2,4m€ bonservis bedeli ile Sunderland'e transfer oldu. Sunderland'e zaman zaman şans bulsada EPL seviyesinde kendini ispatlayamayan Güney Kore'li oyuncu bir dönem 2.takımında formasını giydi. Yarım sezon Augsburg'a kiralanan oyuncu Bundesliga'da gösterdiği performans ile  yine dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Won Ji Borussia Dortmund ile 4 senelik anlaşma imzalamadan hemen önce yarım sezon için tekrardan Augsburg ile kiralık anlaşma imzaladı. Güney Kore milli takımı alt yaş kategorilerinde forma giyen Ji A takımda da düzenli olarak şans buluyor. A takımda 30'un üzerinde  maça çıkan Ji'nin 9 golü bulunuyor.
187cm boyundaki Güney Koreli oyuncu forvet, forvet arkası ve sağ açık mevkilerinde oynuyor. Cesaretli oyunu ile dikkat çeken Ji topla dikine oynamayı seviyor. Driplinglerinde ikili mücadelerinde başarılı olan oyuncu kendini bulduğu zamanlarda taraftarların gözüne hoş gelen bir futbol stiline sahip. Sağ kanatta oynadığı zamanlardada hızı ve takım arkadaşları ile kurduğu üçgenler ile başarılı oluyor.


16 Ocak 2014 Perşembe

Jürgen Klopp & Zlatan Ibrahimovic

FIFA Ballon d'Or ödül törenine Klopp ve İbra'nın eğlenceli sohbeti damga vurdu..
 Zlatan: When you bring me to Dortmund? (Beni Dortmund'a ne zaman getireceksin?)
Jurgen:
Oh please (Aa, lütfen)
Zlatan:
Not in front of the camera (Kameraların önünde olmaz)
Jurgen:
I would have to sell the whole team (Tüm takımı satmam gerek)
Zlatan:
No... I come for free... How are you? (Hayır, Ben bedavaya gelirim. Nasılsın?)
Jurgen:
If you come for free, it'll be okay. (Bedavaya geleceksen ozaman sorun yok)
Jurgen to the reporter:
Did you hear what he say? ((basın mensuplarına) Ne dediğini duydunuz mu?)
Zlatan to the reporter:
Come to free to Dortmund ((basın mensuplarına) Dortmund'a bedavaya giderim)
Zlatan:
If not for the president of Paris. (Paris(PSG) başkanı memnun olmayacaktır)
Jurgen:
If you want, call me. (İstersen beni ara)
Zlatan:
How is everything? good? (Her şey nasıl gidiyor? İyi mi?)
Jurgen:
everything is fine. (Her şey iyi)
Zlatan:
very good (Çok iyi)
Jurgen:
good good (Güzel, güzel)
Zlatan:
Happy to see your team, very strong team (Takımını izlemek beni mutlu ediyor, çok güçlü bir takım)
Jurgen:
It's hard work but it's ok (Zor bir meslek ama iyi)
Zlatan:
Hard work, but at the end you get credit for it. So it's good. (Zor meslek, ama sonuç olarak beğeni elde ediyorsun, bu yüzden iyi)
Jurgen:
Yeah yeah, it's nice. (Evet evet, güzel)
Zlatan:
very good. (Çok iyi)
Jurgen:
I enjoy your game (Senin oyunundan zevk alıyorum)
Zlatan:
thank you, thank you, all the best (Sağol, sağol, iyi şanslar)

Kız meslek lisesi önü..

Jürgen Klopp'un FIFA Ballon d'Or ödül törenine gitmesini fırsat bilen oyuncular yan sahada antreman yapan kadın futbol takımını izliyor :)


HM: Borussia Dortmund 2-1 VfL Bochum

Borussia Dortmund ikinci hazırlık maçında bölgesel derbideki rakibi Bochum ile karşılaştı. Borussia Dortmund karşılaşmadan 2-1 galibiyet ile ayrıldı.
 

Borussia Dortmund 2-1 VfL Bochum 

BVB ilkyarı 11'i: Langerak – Großkreutz, Bender, Sokratis, Schmelzer – Mkhitaryan, Nuri Sahin – Hofmann, Lewandowski, Reus – Aubameyang
BVB 2.yarı 11'i: Weidenfeller – Piszczek, Sarr, Friedrich, Durm – Kirch, Kehl – Blaszczykowski, Ducksch, Jordanov - Schieber

Goller:  1'(kk)Gyamerah, 52'Jordanov / 87'Kreyer

12 Ocak 2014 Pazar

HM: Borussia Dortmund 2-0 Standard Liege

Borussia Dortmund İspanya'daki devre arası hazırlık kampında ilk hazırlık maçını Standard Liege ile oynadı. Klopp'un bir çok oyuncusuna yer verdiği karşılaşmada BVB istekli ve agresif oyunla geçerli not almayı başardı. Klopp'un antremanlarda bir çok kez çalıştırdığı pozisyonu maçın başında başarı ile sahaya yansıtan Dortmund Aubameyang'ın güzel golü ile öne geçti. İkinci yarıda Hofmann'ın ayağından bulunan şık golle ise karşılaşmanın sonucu belirlendi. Kevin Grosskreutz'un sakatlanarak oyundan çıkması ise maçın tek kötü yanıydı. Kevin'in çok önemli bir durumu olmaması ise moralleri düzeltti.

Borussia Dortmund 2-0 Standard Liege

BVB maç kadrosu: Weidenfeller (46. Langerak) – Piszczek (63. Kirch), Friedrich (46. Sarr), Sokratis (46. Koray Günter), Schmelzer – Nuri Sahin (46. Kehl), Bender (46. Mkhitaryan) – Blaszczykowski (46. Großkreutz, 70. Jordanov), Hofmann (63. Reus), Aubameyang (63. Lewandowski) – Schieber (46. Ducksch)

Goller:  8'Aubameyang, 59'Hofmann