18 Eylül 2012 Salı

B.Dortmund'un Sampiyonlar Ligi Tarihi



1995-96 sezonu:
Gruplarda Juventus, Steaua Bükreş ve G.Rangers ile eşleşen BVB evinde S.Bükreş’i deplasmanda Juventus’u yenmeyi başardı. Rangers ile iki maçtada berabere kalındı. Bükreş deplasmanındanda 1 puanla dönen BVB toplam 9 puanla Juventusun ardından 2. Olarak gruptan çıktı ve çeyrek final oynamaya hak kazandı.
Çeyrek finalde Hollandanın Ajax takımı ile eşleşen BVB evinde 2-0 deplasmandada 1-0 kaybederek kupaya veda etti.

1996-97 sezonu:
Rüya sezona B grubunda A.Madrid, Widzew Lodz ve Steaua Bükreş ile eşleşerek başladı  BVB. Grupta tek yenilgi Almanyada A.Madrid’ten alındı deplasmanda W.Lodz ile berabere kalındı. 4 galibiyet 1 beraberlik ile 13 puan toplayan BVB aynı puanlı A.Madridin arkasından 2. Olarak gruptan çıkmayı başardı.
Çeyrek finalde rakip Fransa’dan Auxerre’di. BVB 3-1 ve 1-0 lık galibiyetler ile iki maçıda kazanarak rakibini eledi.
Yarı finalde karşılaştığı Mancester United’ı 2 maçtada 1-0 yenen BVB adını Finale yazdırmaya başardı.
Münihdeki final maçında İtalyadan Juventus ile karşılaşan BVB  rakibini 3-1 devirerek Avrupanın En Büyüğü oldu.

1997-98 sezonu:
A grubunda yer alan BVB’nin rakipleri Parma, S.Prag ve Galatasaray'dı. Grupta sadece İtalyada Parmaya kaybeden BVB diğer 5 maçınıda kazanarak 15 puanla gruptan lider cıktı.
Çeyrek finalde Bayern Münih ile eşleşildi. 2 macta 0-0 bitti 2. Macın uzatma anlarında bir gol bulan BVB 1-0 ile yarı finale yükseldi.
Yarı finalde rakip İspanyadan Real Madrid’di.  BVB 0-0'lık beraberlik  ve 2-0lık yenilgi ile kupaya yarı finalde veda etti.

1999-2000 sezonu:
BVB Rosenborg, Feyenoord ve Boavista ile C grubunda yer aldı. BVB evinde Boavista’yı yendi Feyenoord ile berabere kaldı, deplasmanda ise Feyenoord ve Rosenborg ile berabere kaldı. 1 galibiyet 3 beraberlik ile 6 puan toplayan BVB grupta 3. Oldu ve Ş.ligine veda etti, Uefa kupasına katıldı.

2001-02 sezonu:
B grubunda yer alan BVB’nin rakipleri Liverpool, Boavista ve Dinamo Kiev’di. Evinde Boavista ve D.Kiev’i yenen BVB Liverpool ile berabere kaldı. Deplasmanda Kiev ile berabere kalındı ve toplam 8 puan toplandı. BVB Liverpool ve Boavistanın ardından 3. Oldu ve Uefa kupasına katıldı.

2002-03 sezonu:
A grubunda Arsenal, Auxerre ve PSV ile yarışan BVB evinde Auxerre ve Arsenal’i yendi PSV ile berabere kaldı. Deplasmanda PSV’yi yenen BVB 10 puan toplayarak aynı puanlı Arsenal’in ardından 2.oldu ve 2.tura yükseldi.
2.turda C grubunda yer alan BVB’nin rakipleri Milan, Real Madrid ve Lokomotiv Moskova’ydı. Evinde Moskova’yı yenip Real Madrid ile berabere kalan BVB deplasmanda Milan ve Moskova’yı yenmeyi başardı. Bu grupta 10 puan toplayan BVB Milan ve R.Madrid’in ardından grupta 3.oldu ve kupaya veda etti.

2011-12 sezonu:
F grubunda Arsenal, Marsilya ve Olympiakos ile yarışan BVB evinde Olympiakos’u yenip Arsenal ile berabere kaldı. Deplasmanda 3 maçınıda kaybeden Dortmund grubu 4.olarak tamamlayıp devler ligine veda etti.

2012-13 sezonu:
B.Dortmund bu sezon D grubunda Real Madrid, Mancester City ve Ajax ile mücadele etti. Grup maçlarında harika bir performans gösteren ve  içerideki 3 maçınıda kazanan BVB, deplasmanda Ajax'ı 4-1 ile geçerken İspanya ve İngiltere'den 1'er puanla dönerek 14 puanla lider oldu.
İkinci turda  Shakhtar Donetsk ile eşleşen BVB deplasmandan 2-2'lik skor ile evine dönmeyi başardı. İçerideki maçıda 3-0 kazanarak şampiyonlar liginde yenilgisiz olarak çeyrek finale adını yazdırdı..
Çeyrek finalde Malaga ile karşılaşan BVB deplasmandan golsüz eşitlik ile döndüğü karşılaşma sonrası evinde rakibini son anlarda bulduğu gollerle 3-2 yenmeyi başardı.
Yarı final ilk maçında Real Madrid'i 4-1 yenen Dortmund rövansta 2-0 kaybetmesine rağmen finale çıkmayı başardı.
Finalde Bayern Münih ile karşılaşan BVB karşılaşmanın son dakikasında yediği gol ile sahadan 2-1 yenik ayrılarak en büyük kupada ikinciliği elde etti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder