5 Ekim 2014 Pazar

BVB resmi üye dergisindeki Istanbul ve Galatasaray tanıtımı

Borussia Dortmund kulüp üyeleri için yayınladığı 'Borussia' dergisinde Galatasaray maçı öncesi bir İstanbul tanıtımı yayınladı. Bu tanıtımı sizler için Türkçe'ye çevirdik.
Yazının izinsiz kullanılması yasaktır..

ŞEHİR
Bir futbol taraftarının neleri görmesi gerekiyor?

Tarihi eski şehir UNESCO'nun dünya kültür miraslarından biri. Şehrin mimarisi Yunanların, Bizanslıların, Romalıların, Osmanlıların ve Türklerin elementlerini birleştiriyor. İstanbul 2010 yılında Avrupa'nın kültür başkentiydi ve aynı zamanda da müslüman kültür merkezlerinden biri. 1856 yılına kadar padişah ailesinin yaşadığı saray ve şehrin bugünlerde en anlamlı müzelerinden olan Topkapı Sarayı, geniş koleksiyonundan dolayı dünyanın en büyük hazinelerinden biri olarak sayılıyor. Beyoğlu'nda bulunan ve haberlerden tanıdığımız Taksim Meydanı, trafik açısından İstanbul'un en zengin yeri. Burada aynı zamanda cumhuriyetin heykeli de bulunuyor.

BVB taraftarları için iyi bir meyhane nerede bulunuyor?
Eskiden Beyoğlu, Avrupalı diplomatların eğlence mekanıyken bugünlerde de İstanbul'un en popüler semtlerinden biri halini almış durumda. İstiklal Caddesi'nde 5500'den fazla kafeteryalar, barlar, lokantalar, sinemalar, diskolar ve gece kulüpleri bulunuyor. Burada şehir yaşıyor. Çiçek Pasajı'nda zengin sofralarda buluşuluyor. Burada sıcak ve soğuk mezelerin arasında tartışılıyor ve yanında da rakı içiliyor. Burada 15 milyon nüfusu bulunan metropolün yaşam tarzını resmen içinize çekiyorsunuz.  Stadda 'fast food'dan VİP lokantalarına kadar her çeşit bulunuyor.

İstanbul hakkında bilinmesi gerekenler neler?
İstanbul, dünyada iki kıta arasında bulunan tek şehir. 2600 yıllık tarihinde 3 büyük dünya imparatorluklarının başkenti rolünü gördü. İstanbul bugün 14,6 milyon nüfusu ile dünyanın en büyük metrolpolleri arasında 23'üncü sırasında. Halka açık olan bölümlerin bir çoğu güvenlik kameraları tarafından izleniliyor. Beşiktaş'ta bulunan sanatçı ve öğrenci semti olan Ortaköy'de Türkiye'nin en şık gece kulüpleri bulunuyor; örn. 'Laila'. Burada ağır zengin limuzin soförleri ile birlikte mankenler, dövmeliler, entellektüeller ve modern öğrenciler birbirine karışıyor. Asil bir semt olan Etiler'de 1995 yılında Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezi seçilen Akmerkez Alışveriş Merkezi bulunuyor.

STAD
Galatasaray'ın taraftarları, harekete geçen bir jet uçağı ile kıyaslanabilir. Bu 1964 - 2011 yıllar arası Ali-Sami-Yen Stadı'nda da, yaklaşık 4 yıldan beri Türk Telekom Arenası'nda da değişmedi. 3 yıl önce Fenerbahçe ile oynanılan derbi karşılaşmasında 131,76 desibel ses kaydedildi. Taraftarlar, Ali-Sami-Yen'i cehennem olarak adlandırıyordu. Seyrantepe'de bulunan Türk Telekom Arena'nın da öyle olmaması için bir sebep yok gibi görünüyor. Tek fark : Burası Türkiye'nin en modern arenalarından biri. Tasarımını, Mercedes-Benz-Arena'nın yenilenmesini de planlayan Alman mimarlar 'asp Stuttgart' üstlendi.

ULAŞIM
Uçak bağlantıları nasıl?
Köln/Bonn en iyisi. Maç günü ve maçtan bir gün önce direk uçuşlar var. Uçuş süresi  : 3 saat. Uçak şirketleri : Air Berlin, Pegasus Havayolları ve KLM (Amsterdam üzerinden). Tek pürüzlü nokta : En erken geri dönüş uçağı cuma/cumartesi günü. Çare 'Bir futbol taraftarının neleri görmesi gerekiyor?' sorusunun yanıtında.

Nerede konaklanabilinir?
3 yıldızlı otel 'Tempo Otel 4. Levent İstanbul'un değerlendirmesi mükemmel  ve stada sadece 1,19 km uzaklıkta. Bir geceliği 64 €. Yaya olarak da ulaşabilirsiniz : Art Deco Suites İstanbul, 3,5 yıldız, mükemmel değerlendirme, 91 €/gece, stada uzaklığı 2 km. Kalite arayanlar için 'Sheraton İstanbul Maslak Hotel' (5 yıldız, 190€/gece, stada 2,85 km uzaklıkta) veya 'Hilton İstanbul Bomonti Hotel' (5 yıldız, 208€/gece, stada 5 km uzaklıkta) tavsiye edilir. 'The Ambassador' oteli belki şehrin tarihi merkezi olan Ayasofya ve Sultanahmet Camii'nin ortasında yer alabilir ama bizim amacımız için tavsiye edilemez. 3,5 yıldız için burada bir gece için 760€ ödemeniz gerekiyor.

3 yorum:

  1. Istanbula ne zaman gelecekler peki??

    YanıtlaSil
  2. Istanbula ne zaman gelecekler peki ?

    YanıtlaSil
  3. Bu dergi tanıtımı tam versiyonumu değilse dergiyi nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil