2 Ağustos 2015 Pazar

Pazar eglencesi: BVB vs BJK FB GS TS

Malum maçlar başlamadı, mevzu transfer ve transfer döneminin en hareketli liglerinden biri Türkiye.. Bizde bu pazar gününde sizlerle eğlenceli bir değerlendirme paylaşmaya karar verdik.. Sizin fikirlerinizide yorum olarak bekliyoruz. İşte kağıt üzerinde 5 takımın kadro kalitesi..


Kaleciler:

BVB: Bürki, Weidenfeller
Beşiktaş: Tolga, Cenk
Fenerbahçe: Volkan, Fabiano
Galatasaray: Muslera, Eray
Trabzonspor: Onur, Uğurcan

Kaleciler konusunda bizim şansımız 2 kalecimizinde iyi kaleci olması denebilir, diğer 4 takımda bir çok iyi bir sıradan kaleci mevcut yinede burada dengeleri bozan bir isim var tabiki oda Muslera.. Muslera farkı ile bu bölgede en iyi Galatasaray duruyor.

Bize göre sıralama: GS > BVB > FB > TS > BJK

Defans:

BVB: Hummels, Subotic, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Dudziak, Piszczek, Durm
BJK: Ersan, Franco, Rhodolfo, Motta, Tosic, İsmail, Beck, Serdar
FB: Kjaer, Alves, Kadlec, Abdoulaye, Gökhan, Şener, Caner, HAK
GS: Semih, Chedjou, Koray, Hakan, Telles, Carole, Tarık, Sabri
TS: Medjani, Uğur, Aykut, Mustafa, Ishak, Alper, Salih, Bosingwa

Defans hattında BVB'nin çok büyük üstünlüğü olduğunu düşünüyoruz. Her bölgesinde alternatifli iyi oyunculara sahip. Türkiye'nin 4 büyük takımının ise bu bölgede sıkıntıları olduğu açık. Özellikle iyi kanat oyuncuları ile Fenerbahçe biraz daha öne çıkıyor burada, Beşiktaş hemen hemen denk oyuncular ile iyi bir hatta sahip, Trabzonsporda Beşiktaş gibi belli bir kaliteye sahip denilebilir. Bize göre bu bölgede özellikle şampiyonlar liginde oynayacağıda düşünülür ise en sorunlu takım Galatasaray gözüküyor.

Bize göre sıralama: BVB > FB > BJK > TS > GS

Defansif/Ofansif ortasahalar:


BVB: Bender, Weigl, Kirch, İlkay, Castro, Nuri
BJK: Necip, Atiba, Veli, Tolgay
FB: Topal, Souza, Alper, Raul, Uygar
GS: Melo, Selçuk, Dzemaili, Jose, Yekta, Hamit, Bilal
TS: Mbia, Aytaç, Bourceanu, Okay, Costant, Soner

BVB'nin yine çok ağır olduğu bir bölge olarak duruyor burası. Hem diğer 4 takıma göre çok daha iyi oyunculara sahip hem de daha çok alternatife.. Beşiktaş'ın iyi oyuncuları olsada kulübün yapısına göre çok alternatifsiz, Fenerbahçe defansif açıdan iyi gözüksede göbeğin ofansif yanında neredeyse sıfır, Trabzonspor bu bölgede Türkiye'nin en iyilerinden biri denilebilir ama özellikle Melo, Selçuk, Hamit ve diğer alternatifleri ile Galatasaray ülkenin en iyisi diyebiliriz tabiki Melo görüşmeler sonrası takımdan ayrılır ise dengeler değişebilir.

Bize göre sıralama: BVB >  GS > TS > FB > BJK

Forvet arkası hücumcu ve kanatlar:

BVB: Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Hofmann, Kampl, Kuba
BJK: Sosa, Oğuzhan, Kerim, Olcay, Gökhan, Q7
FB: Diego, Mehmet, Krasic, Holmen, Stoch, Nani
GS: Sneijder, Olcay, Emre, Ontivero, Podolski, Yasin
TS: Mehmet Ekici, Özer, Yusuf, Erkan, Sefa

Yazdığımız 6 oyuncu içinde en verimsiz bile Türkiye'de çok transfer edilmek istenen Kampl olduğu düşünülürse bu bölgede de BVB rakipsiz demek mümkün.. BVB'yi takip edecek takımı belirlerken 3lü düşünüp Diego, Nani, Stoch ve Sneijder, Podolski, Yasin karşılaştırması yaptık ve özellikle Sneijder faktörü ile Galatasaray'ı bir adım öne çıkardık. Beşiktaş bu bölgede yetenekli oyunculara sahip olsada isimlerin genel özelliği devamsızlıkları ve deneyimsizlikleri olarak öne çıkıyor. Trabzonspor ise bize göre bu bölgede biraz geride kalmış..

Bize göre sıralama: BVB >  GS > FB > BJK > TS

Santraforlar:

BVB: Aubameyang, Ramos, Ducksch
BJK: Gomez, Cenk, Mustafa
FB: RVP, Fernandao, Sow
GS: Burak, Umut, Sercan
TS: Cardozo, Majeed, Yatabare

İşte bizim kanayan yaramız.. Malesef Lewandowski sonrası bu bölgede çok zayıfız Immobile'den beklenen katkı gelmedi ve takım tamamen Aubameyang'ın ayağına bakmak zorunda kaldı denebilir. Santraforlar konusunda liderlik kesinlikle Fenerbahçe'de gibi duruyor hem tüm isimler içinde en büyük oyuncuya(RVP) sahipler hemde 3 ismide çok kaliteli oyunculardan kurulu yani çok fazla alternatife sahipler. Özellikle Gomez faktörü ile burada Beşiktaş'ta öne çıkan takım gibi duruyor. 3 4 ve 5 sıra için ise Auba, Burak ve Cardozo arasında bir seçim yapılabilir çünkü takımların 2. ve 3. forvetleri kulüp beklentilerinin altında kalıyor.

Bize göre sıralama: FB > BJK > BVB > TS > GS


Genel Bakış:

Genel bakışta kadro yorumu yapmadan puanlama sistemini anlatalım
A>B>C>D>E şeklinde yaptığımız sıralamada A 5, B 4, C 3, D 2, E ise 1 puan aldı ve sonuç şu şekilde oldu

BVB 22 puan
FB 17 puan
GS 15 puan
BJK 11 puan
TS 10 puan


Evet bizim değerlendirmemizden çıkan sonuç bu şekilde oldu, tabiki bunlar kağıt üzerindeki değerlendirmeler asıl gerçeği yeşil sahalarda göreceğiz.
Şimdi sizlerde isterseniz 5 bölgede puanlamanızı yapıp bize yorum olarak gönderebilirsiniz. Yorumlara varsa twitter kullanıcı adınızıda ekleyiniz..

BVB Türkiye


1 yorum: