13 Ağustos 2012 Pazartesi

Süper Kupada Bu Sezonda Gülemedik.. FCB 2-1 BVB

Macin ilk dakikalari icin en güzel aciklamayi J.Klopp yapti aslinda: Uyuduk!!

Ayni bir önceki Bremen maci gibi BVB Bayern önündede ilk 10 dakikada basit denecek gollerle 2-0 yenik duruma düstü. Ilk golde defans dörtlüsü yerinde olmasina ragmen Ribery’nin Mandzukic’e akil dolu ortasina cevap veremediler, ikinci golde ise durum daha kötüydü Subotic  ve  Hummels ikilisinin arasinda derinlemesine atilan topa BVB savunmasi hicbir mudahalede bulunamadi. Kehl’in eksikligide etkiliydi tabiki.

Ilkyarida skor üstünlügünü alan Bayern saglam bir oyun segiledi BVB ise macta dengeyi saglasada farki indirecek hamleleri yapamadi bu dakikalarda.. 

Ikinci yarida Klopp takimina bu isin böyle gitmeyecegini söylemis olmaliki devrenin baslamasi ile BVB golü getirecek net pozisyonlari bulmaya basladi, evet belki baski yoktu ama kendinden emin telassiz bir oyun vardi sahada. 10 dakikada 3 net posizyon bulundu ama degerlendirelemedi. 

Bu dakikalarda Klopp takimin aksiyan yerlerine müdahale yapmakta gecikmedi, Leitner, Großkreutz ve Blaszczykowski yerlerini Götze, Perisic ve Schieber’e birakti. Schieber ve Götzenin katkilari ile Hücumda daha sonuca gidecek ataklar gelmeye basladi. 75. Dakikada Schieberin pasinda klasina yakisir bir vurus yapan Lewandowski farki bire indirdi. 

Esitlik icin yeterli süre vardi pozisyonlarda bulundu fakat gol gelmeyince sezonun ilk kupasi gecen sezonda oldugu gibi Dortmund’a gelmedi..



Eksiler:

*Takim kafasinda hala sezonu acmadi hazirlik maclarinda olan ciddiyet eksikligi Süper Kupa macindada devam etti.
*Defans bir türlü yerine oturmadi. Basit goller yemeye devam ediyor takim..
*Butakim ana hedefine ulasacaktir büyük olasilikla fakat CL icin kadro yeterlimi süpheler var..


Artilar:

*J.Klopp cok formda kaybedilen dünkü macta dahi hem zaman olarak hem mevki olarak hem oyuncu olarak cok dogru müdahaleler yapti takimi icin..
*Lewandowski  formunu ayni sekilde bu sezonada tasidi BVB icin cok büyük katki saglayacaktir.
*Yeni transferler Schieber ve Reus takima uyum sürecini kisa sürede tamamladi..

BAYERN MUNIH 2-1 BORUSSIA DORTMUND

B.Münih:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Can (70. Badstuber) - Luiz Gustavo, Kroos - Robben (86. Shaqiri), Müller, Ribery (81. Tymoshchuk) – Mandzukic

B.Dortmund:
Weidenfeller(3), Piszczek(2), Subotic(2), Hummels(2), Schmelzer(4), Leitner (3) (64. Götze(3)),  Ilkay Gündogan(3), Blaszczykowski (2)(71. Schieber(3)), Reus(3), Großkreutz(3) (64. Perisic(2)), Lewandowski(4)

Goller: 1:0 Mandzukic (6.), 2:0 Müller (11.), 2:1 Lewandowski (75.)
Sari Kartlar: Luiz Gustavo, Can, Mandzukic, Robben  / Schmelzer
Seyirci sayisi: 69.000(biletli)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder