21 Ağustos 2012 Salı

Yeni Sezon Öncesi BVB Analizi


2005 yılındaki iflasdan sonra 7 senede bu konuma gelineceğini bırakın dışarıdan biri hiç bir BVB taraftarı tahmin edemezdi. 2010-11 sezonundaki Bundesliga şampiyonluğu ve geçen seneki rekorlarla dolu çifte kupa ile Dortmund şehri resmen bulutların üzerinde. Dünyada iyi günde kötü günde takımının yanında olan şehri, doğru politika ile kaos yönetimini idare eden başkan Watzke'yi, genç oyunculara kimlik kazandıran t.direktör Klopp'u ve Klopp'un öğrencilerini ilgiyle takip ediyor..



Yeni sezon öncesi bahis sitelerine göre Bundesliga'nın favorisi Bayern Münih, BVB içindede beklentiler yüksek tutulmuyor. Kulüp içinden yapılan açıklamalar sezon için beklentilerin Şampiyonlar Ligine katılmak olduğu yönünde ama unutmamak lazımki BVB son 2 sezonda hep bu mütevazi beklentiler ile başarıya gitti.


Yeni sezon öncesi BVB'nin en büyük kaybı M.United'a transfer olan Kagawa oldu fakat bu boşluğun Marco Reus transferi ile kapandığını söyleyebiliriz, Reus'un geçen seneki performansı ve sezon öncesi BVB formasını giydigi maçlardaki oyunu hem taraftarı hemde Jürgen Klopp'u fazlasıyla memnun ediyor. Götze'ninde geçen sezon sakatlığı dolayısıyla takımının yanında olamayıp bu sezon takıma dönecek olması takımın hücum gücü acısından önemli. Lewandowski, Reus, Götze, Blaszczykowski, Großkreutz, Schieber gibi isimlerden oluşan hücum hattı BVB için yeterli duruyor. BVB geçen sezon defansif anlamda sıkıntılar yaşadı, birebir pozisyonlarda eksiklikler öne çıktı sezon öncesi maçlarda bu sorun halledilmemiş gözüktü. Yeni sezonda Klopp için en büyük sıkıntı bu olacak.


Süper kupa maçında Bayern önünde alınan yenilgi çok önemli bir maç olmadığı için kafalara fazla takılmadı fakat lig için Bayern'in nekadar ciddi bir tehlike olduğunu herkese gösterdi. Gidenler ve gelenler kıyaslandığında BVB hemen hemen aynı yerde demek yanlış olmaz ve geçen seneki takımın CL kalitesinin altında kalmış olması Bundesliga'daki rakiplerin kadrolarını güçlendirmiş olması Klopp'un öğrencilerinin bu sezon başarı için daha fazla çalışmasını gerektirecek.


Jürgen Klopp BVB teknik direktörlüğünde efsane bir performans sergiliyor  özellikle genç oyunculara verdiği destek ile onların gelişiminde önemli pay sahibi oldu. Tecrübeli çalıstırıcı bu sezon şimdiden ekibine genç oyuncularla ilgili çalışma planını verdiğini açıkladı. Klopp'un bu sezon genç oyuncular arasındaki gözdelerinden biride Koray Günter, hazırlık maçlarında sık sık Koray'ı kullandı. 13 yaşında BVB ailesine katılıp bu sezon A takıma yükselen Koray Hummels, Subotic ve Santana'nın ardından zaman zaman kadroda yer bulacaktır. Ayrıca Klopp takımın psikoloji ekibinede görevini verdi, bu ekip genç oyuncular başta olmak üzere tüm takıma destek vermeye başladı. Klopp lige olası kötü başlangıçta takımının psikolojik olarak dağılmasını istemiyor.


Yeni sezonda BVB kadrosu hemen hemen aynı olacak gibi gözüküyor. Kalede tecrübeli eldiven Weidenfeller rakipsiz, defansın ortası Hummels, Subotic tandemine devam edecektir Santana ve Koray zaman zaman forma şansını yakalar. Bekler Piszczek ve Schmelzer ikilisinin. Ortasahada Klopp Blaszczykowski, Großkreutz, Perisic, Schieber, Leitner, İlkay, Kehl, Götze ve Owomoyela gibi isimlere maça ve zamana göre formayı verir. İleri uç ise sonda Lewandowski arkasında Reus olacaktır.


Takım yeni sezon öncesi hedefini Şampiyonlar Ligine katılmak olarak görüyor, BVB kalitesinde bir takım için bu mütavazi hedefin başarılması kolay olacaktır. Oyuncular geçen seneki performanslarını biraz daha arttırdığı takdirde CL grubundan çıkmak hatta üstüste 3. Bundesliga şampiyonluğuda gerçekleşebilecek başarılar..


 Transferde Borussia Dortmund

Gelenler: 
Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Leonardo Bittencourt (Energie Cottbus), Daniel Ginczek (VfL Bochum, Kiralık), Lasse Sobiech (FC St. Pauli, Kiralık), Oliver Kirch (1. FC Kaiserslautern), Julian Schieber (VfB Stuttgart), Dimitar Rangelov (Energie Cottbus, Kiralık)

Gidenler:
Antonio da Silva (MSV Duisburg), Dimitar Rangelov (FC Luzern), Shinji Kagawa (Manchester United), Lasse Sobiech (SpVgg Greuther Fürth, Kiralık), Lucas Barrios (Guangzhou Evergrande, Çin), Florian Kringe, Julian Koch (MSV Duisburg, Kiralık), Daniel Ginczek (FC St. Pauli, kiralık), Florian Kringe (FC St. Pauli), Johannes Focher (Sturm Graz)


Borussia Dortmund Türkiye
Blog:  http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

1 yorum:

  1. Orta sahada oynayabilecekler arasında Sven Bender'i unutmuşsunuz.

    YanıtlaSil