17 Ağustos 2013 Cumartesi

Röportaj | Kevin Großkreutz

Borussia Dortmund'un başarılı oyuncusu Kevin Großkreutz Bild gazetesine açıklamalarda bulundu. BVB Türkiye olarak bu keyifli röportajı sizler için Türkçe'ye çevirdik. Keyifli okumalar..
BİLD : Geçtiğimiz sezon kalecilik yaptınız. Ondan önce hem savunmanın solundaydınız hem de orta sahada. Şimdi ise sağ kanat oyuncusunuz. Her şeyi yapabiliyorsunuz. Jürgen Klopp'u ne zaman temsil edeceksiniz?
Kevin (gülerek) : Antrenörümüz işini gayet iyi yapıyor - buna gerek yok. Jürgen Klopp benimle ilgili, hangi mevkiide olursa olsun, bir plan yaparsa, o planın gerçekleşmesini tabii ki sağlarım ve takım için o mevkiide her şeyi yaparım.

BİLD : Siz sanırım Bundesliga'nın en esnek oyuncusunuz. Bu nereden kaynaklanıyor?
Kevin : Taktiksel düşünme benim içimde olan bir şey. Neredeyse tüm çeşitli mevkiilerde ne yapmam gerektiği seziyorum. Bu benim için zor değil. Sağ kanat oyuncusus olarak da eğleniyorum.

BİLD : Ofansif rolden şimdiki defansif role geçerken zorlandınız mı?
Kevin : Değişiklik hemen oldu. Sağ kanat oyuncusu olarak hata yapmaman gerekir çünkü çoğu kez arkadan kimse müdahale edemez. İç zemini kapatmam gerekiyor, 4lüler ile birlikte düzgün hareket etmem de gerekiyor ve de arkadaşlarım için güvenliği sağlamam gerekiyor. Tabii ki öne de hareket edebiliyorum - bu pozisypnda şansıma o imkan da var.

BİLD : Augsburg'daki 4:0'dan sonra şimdi sırada lige yeni gelen Braunschweig var. Galibiyet şart mı?
Kevin : Bizim hedefimiz kazanmak olmalı. Bu kesin! Braunschweig'ı küçümsemememiz gerekiyor. Eğer tüm gücümüzü ortaya koyarsak, o zaman 3 puanı almamız garanti!

BİLD : Geçtiğimiz sezon kendi sahanızda çok puan kaybettiniz. Bu sezon bu neden tekrarlanmayacak?
Kevin : Hataları durduracağız, konsantre olacağız, en azından defansife geçerken! Kendi sahamızda yeniden bir güç olmak istiyoruz. Signal İduna Park, iki şampiyonluk yılındaki gibi bir kale gibi olmalı.

BİLD : Yeni transferler Mkhitaryan, Aubameyang ve Sokratis'in özellikleri neler?
Kevin : Auba ok gibi hızlı ve taktiksel açıdan iyi ; bunu Augsburg'da gördük. Miki mükemmel bir oyuncu, gol tehlikesi var ve ölümcül paslar verebiliyor. Sokratis ikili mücadelelerde vahşice güçlü ve oldukça bağımsız. Bunların üçü karakter devleri!
BİLD : Şampiyonlar Ligi Finali'nden sonra sakatlık geçirdiğiniz için Milli Takım davetini reddettiniz. Şimdi de adayların arasında yoktunuz. Milli Takım en büyük hedefiniz mi?
Kevin : Kesinlikle. Takımda iyi performans sergileyip, Milli Takım antrenörün beni görmesini sağlayacağım. Diğer şeyler elimde değil.

BİLD : BVB son 3 sezonda Schalke'den 63 puan fazla topladı. Sezon sonunda neden yeniden Schalke'nin önünde olursunuz?
Kevin : Gerçekten o kadar çok mu? Mükemmel bir kadromuz var, takım ile bütünleştik, kendi anlamını taşıyan bir takımız. Bu yüzden Mavilerin önünde olacağımıza inanıyorum! Ama bu kolay olmayacak.

BİLD : Schalke menejeri Horst Heldt yaz arasında sizin fotoğrafınızın yer aldığı bir kaleye attı. Bunu nasıl buldunuz?
Kevin  : Hoşgörülü bir insanım ve gerçekten buna güldüm. Her gol için tebrik ederim! Eğer ben öyle bir şey yapmış olsaydım, karşı taraftan nasıl tepki gelirdi, açıkcası merak ediyorum.

BİLD : Kaptan Sebastian Kehl, derbilerde iki beraberliği kupaya değişebileceğini söylemişti. Siz de mi öyle düşünüyorsunuz?
Kevin (gülerek) : Ben iki derbi galibiyeti VE kupadan yanayım! Geçtiğimiz sezon derbide işler istediğimiz gibi gitmedi. 2013/14 sezonunda telafi etmemiz gereken bir durum var.

BİLD : Geçtiğimiz sezon Bayern ile aranızda 25 puan vardı. Onlar yeniden güçlendiler. Zirve yinede heyecanlı olacak mı?
Kevin : Umarım! Ama bilindiği gibi biz bu 25 puanı farklı takımlara karşı kaybettik. Artık kim olursa olsun aramızda 25 puan fark olmayacak. Bu gerçekten çok fazlaydı!

BİLD : Geçtiğimiz sezon yediğiniz goller bir sorun haline geldi. Yeni sezona girişte şu an durum sıfır. Bu sezon arkayı sıkılaştıracak mısınız?
Kevin : Bütün takım ile birlikte buna odaklanmamız lazım. Anahtar kelime karşılıklı pres. İyi bir yoldayız.

BİLD : Süper Kupa'da Bayern'i yendiniz. Sezonda da durdurulabilirler mi?
Kevin : Direk düellolarda onları kesinlikle yenebiliriz. Ama bu mükemmel kadro ile Bayern kupanın favorisi. Ama bu, onların alacağını göstermez.
BİLD : Jürgen Klopp sezon sonunda içinden içilebilecek bir şeyi elinde tutmak istiyor. Siz de aynı şeyi istiyor musunuz?
Kevin : Aslında bu hiç de fena olmaz. Ama o zamana kadar çok işimiz var. Bizim hedeflerimiz belli : Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek ve ''Kral sınıfı''nda kışı geçirmek.

BİLD : Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl üçüncü torbada yeniden ölüm grubu çıkma olasılığı var. Geçtiğimiz sezondaki gibi bir performans mümkün mü?
Kevin : Tabii ki! Neden olmasın? Eğer bizim futbol oyununu sergilersek tüm takımların bize karşı işi zor olur. Oyunun belirli bölümlerinde öne çıktık. Biz can sıkıcı bir rakibiz.

BİLD : Bazı bomba takımlar mümkün. Hangi takımı çok istersiniz?
Kevin : Kesinlikle Celtic Glasgow! Oraya gitmiştim, onların taraftarıyım. Oradaki atmosfer inanılmaz!

BİLD : BVB kadrosu genişlik açısından güçlendi. Geçtiğimiz yıllar hariç, üç turnuvada uzun süre kalabilecek misiniz?
Kevin : Bence bu sene ligde, kupada ve Avrupa'da iyi futbol gösterebiliriz. Dürüstçe söylüyorum : Benim düşünceme göre geçtiğimiz sezondan daha da güçlü ve öngörülemeyen bir takımız.



Röportaj: (CHRISTIAN KYNAST/Bild)
Çeviri: BVB Türkiye Ekibi
(Röportaj çevirisinin izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder