2 Temmuz 2014 Çarşamba

Dev kariyer sona erdi: Tüm güzel günler icin tesekkürler Ottmar Hitzfeld !!

Ünlü Alman teknik adam Ottmar Hitzfeld çalıştırdığı İsviçre milli takımının dünya kupasına veda etmesinin ardından dev kariyerinin sona erdiğini açıkladı.
Dünya futboluna adını altın harfler ile yazdıran Alman teknik adamın kariyerinin en güzel yılları Borussia Dortmund'da geçmişti. 1 temmuz 1991'de Borussia Dortmund'un başına geçen Ottmar Hitzfeld ilk büyük başarısını 1992/93 sezonunda takımı UEFA kupası finaline taşıyarak başarsada finali Juventus'a kaybetmekten kurtulamamıştı..
Asıl güzel günler ise 1994/95 sezonunda gelecekti. Hitzfeld yönetimindeki BVB bu sezonda 32 yıl süren suskunluğa son veriyor ve Almanya şampiyonluğuna ulaşıyordu. Bu yılın sonunda Almanya Süper kupasınıda kazanan Dortmund, sonraki sezona ünvanını korumak için çıkıyor ve 1995/96 sezonunuda Almanya şampiyonu olarak tamamlıyordu. BVB aynı şekilde bu sezonda Almanya süper kupasını müzesine götürmeyi başladı..
Ve rüya sezon: 1996/97..
İki Almanya şampiyonluğunun ardından BVB fırtınası Avrupa'da esmeye başlıyor, Borussia Dortmund Şampiyonlar liginde Auxerre, Atletico Madrid, M.United gibi takımları devirip finale çıkmayı başarıyordu..  Tarihler 28 mayıs 1997'yi gösterirken Ottmar Hitzfeld 1993 yılında UEFA finalini kaybettiği Juventus'u 3-1 ile geçiyor, hem rövanşı almayı başarıyor hem de Borussia Dortmund'un Avrupanın en büyüğü olduğunu ilan ediyordu..
Ottmar Hitzfeld oluşturduğu Borussia Dortmund bir sonraki sezonda yeni antrenörü Nevio Scala ile Dünya kıtalar arası kupa şampiyonluğuna ulaşacaktı..


1 UEFA Kupası finali
2 Almanya Bundesliga Şampiyonluğu
2 Almanya Süper kupası
1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu..


TÜM GÜZEL GÜNLER İÇİN TEŞEKKÜRLER OTTMAR HITZFELD, DORTMUND SENİ ASLA UNUTMAYACAK !! 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder