19 Temmuz 2014 Cumartesi

Ginter BVB'de ! Matthias Ginter Kimdir?

Borussia Dortmund, Freiburg'dan Alman milli takımı ile dünya şampiyonluğu yaşayan genç yıldız Matthias Ginter'i renklerine bağladı. Yükselen Alman futbolunun en yetenekli genç oyuncuları arasında gösterilen Ginter için BVB 10 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek. Dortmund ile 5 yıllık sözleşme imzalayan milli oyuncu 28 numaralı formayı giyecek.

Matthias Ginter Kimdir?

Futbola henüz 4 yaşında iken SV March takımına kayıt olarak başlayan Ginter 11 yaşında geldiğinde Freiburg genç takımına geçerek kariyerinin ilk önemli adımını atar.. Freiburg ile kendini geliştirip 17, 19 yaş altı takımlarda dikkat çeken oyuncu aynı zamanda Almanya milli takımı alt yaş kategorilerinde de düzenli olarak forma giyer. 21 ocak 2012 tarihinde Augsburg karşısında Freiburg forması giyen genç oyuncu böylece profesyonel kariyerine başlar.. 17 yaşında bir genç olarak ilk kez A takım forması giyen Ginter maçın son bölümlerinde oyuna girmesine rağmen galibiyet golünü atarak tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başarır..
Bilinen mevkisi Stoper olmasına rağmen ön libero hatta forvet arkası bile oynayabilen Ginter, Almanya'nın yeni Altın neslinin en nadide gençlerinden biri. Güçlü fiziği ile duvar lakabını bir çok kişiden duyabiliceğiniz oyuncunun ayaklarına hakimiyeti sayesinde arkadan oyun kurmak gibi çok önemli bir özelliği daha mevcut. Güncel Hummels, Subotic, Sokratis'li arka ikili bölgesi düşünüldüğünde Klopp'un ellerinden dahada büyüyen harika bir ön libero izlememiz mümkün..
Ginter'in şu ana kadar kariyerinde iki kez A-gençler kupa şampiyonluğu ve bir dünya şampiyonluğu(Milli takım) bulunuyor.

Matthias Ginter 'e takımımızda başarı dolu bir kariyer diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder