30 Ekim 2012 Salı

Deplasman Galibiyeti ile Karlı Freiburg'da Tanıstık..


Ligde alınan kötü sonuçların ardından gelen Real Madrid galibiyeti ile moral olarak zirve yapan BVB, Bundesliga'nın 9.haftasında Freiburg'a konuk oldu. Busene deplasmanlarda alınan başarısız sonuçlardan sonra tahminimiz Freiburg'dan 3 puanla dönüleceği yolundaydı fakat Freiburg'daki kar yağışı morallerimizi bozdu.
Bu zeminde BVB ilkyarı boyunca istediği oyunu oynayamadı. İlkyarıda önemli pozisyonları bulan Freiburg oldu. Özellikle duran toplardan tehlike yarattılar hatta ilkyarıda bir toplarıda direkten döndü..
 
İkinci yarı başlarken pas ve normal oyunu ile etkili olamayacağını anlayan Klopp oyuncularına uzun toplarla sonuca gitmeye çalışmaları gerektiğini söyledi. Bu sekilde oyun ile BVB daha etkili olmaya başladı. Mario Götze ile çok müsait bir pozisyondan yararlanamadı Dortmund.
Dakikalar 54'ü gösterirken Reus'un kullandığı serbest vuruş'a iyi yükselen Subotic topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne gecirmeyi başardı.
Bu zeminde öne geçen BVB galibiyet için büyük avantaj sağlamıştı. Weidenfeller'de kalesinde devleşince bu dahada belirgin bir hal aldı. Maçın son bölümlerine bu şekilde girilirken Dortmund 83.dakikada farklı ikiye cıkararak rahatladı. Mario Götze Lewandowskinin önüne bıraktığı topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 0-2
Bu sonuçla BVB bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini alırken puanınıda 15'e yükseltti. 
 FREIBURG 0-2 BORUSSIA DORTMUND

SC Freiburg: Baumann - Schmid, Ginter, Diagne, Mujdza - Jendrisek, Schuster, Makiadi, Caligiuri - Kruse, GuédéBorussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Reus, Götze Großkreutz - Lewandowski 


Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder