16 Ekim 2012 Salı

Dortmund Polisinin Derbi Öncesi Taraftarlara Mektubu




Sevgili Dortmund taraftarları:

Signal Iduna Parktki BVB S04 derbisine hoşgeldiniz.

Karşılaşmadan önce, cumartesi günü oynanacak derbi öncesi Dortmund Polisi size şu bilgileri aktarmak istiyor:

Polisin hedefleri:
Bu karşılaşmanın sizin için çok değerli olduğunu biliyoruz. Hedefimiz, Güvenliği profesyonel taraftarsızlıkla sağlamak. Bu şu demek oluyor: Sakin ve şiddet yanlısı taraftarlar arasında ayrım olacak ama takım ayrımı olmayacak.

Dortmund'da amacı takımını desteklemek olan sakin taraftarlara her zaman olumlu bakılmıştır. Sakin taraftarların güvenliğinin sağlanabilmesi için şiddet yanlısı taraftarlara polis tarafından anında müdahale edilecek. Aynı şey nesnelere gösterilen şiddette ve şiddetli olaylara yol açabilecek davranışlara da uygulanacak.

Lütfen rakip taraftarlara saygı duyun ve tartışmalara yol açacak hakaretlerde bulunmayın. Böylece stad ve çevresinde güvenliği sağlanmış olursunuz. Örnek ev sahibi taraftarı olarak maç gününe gölge düşürmeden katılımcılara iyi bir gün geçirmeyi sağlayabilirsiniz.

Polisin ulaşılabilirliği:
Yol esnasında veya stadyumun içinde herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda etrafınızdaki polislere veya Kuzeytribün'deki polis merkezine başvurabilirsiniz.

Meşale ile ilgili önemli bilgiler:
Stadyumda ve şehir merkezinde meşale yakmamanızı rica ediyoruz. Böylelikle diğer insanların sağlığını ve hayatını tehlikeye atmamış olursunuz. Geçmişte bir çok taraftarın meşale yüzünden zarar gördüğüne şahit olduk. Meşale bulundurmak ve yakmak büyük cezalara ve Almanya içindeki stadlara giriş yasağına sebep oluyor.

Stadyum ve bölgeye girme yasakları:
Daha önce stadyum ve stadyum bölgesine giriş yasağı olan kişilerin bölgeye gelmemesi için polis sıkı takipte olacak.

Stadyum ve çevresindeki cam yasağı:
Geçmişte bir çok taraftarın cam şişeleri ile şiddet girişimlerinde bulunduğu görüldü;bu yüzden maç günü stadyum ve çevresinde cam yasağı uygulanacak. Bununla ilgili tüm kontroller gerçekleştirilecek. Gelsenkirchen ve Dortmund arasındaki trenlerde de cam yasağı uygulanacak. Daha sonra aksaklık yaşanmaması için kontroller trene binmeden önce yapılacak;bu yüzden cam şişe ve bardaklarını trene getirmemenizi rica ederiz.

Stadyumdaki ırkçılık ve yabancı düşmanlığı:
Dortmund polisi ile Borussia Dortmund kulübü taraftarlarla beraber ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile aktif olarak mücadele ediyor. Irkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı olan taraftarları görmek bizi sevindiriyor. Buna rağmen hâlâ kendini düzeltmeyen taraftarlara cezalar uygulanacaktır.

BVB'nin ev sahipliği yaptığı maçlardaki güvenlik önlemleri ile ilgibi bilgiler:
Stad ve çevresindeki yaşanan sorunlarda sadece güvenlik görevlileri değil polisler de müdahale ediyor.Güvenliğiniz için talimatlara uyunuz.Lütfen blok ihlalinde bulunmayın ve tel örgü ve bariyerlere çıkmayın. Bunları yaptığınızda güvenlik görevlilerini zor durumda bırakıp,müdahale etmelerine yol açıyorsunuz.

 
Stadyuma geliş ve gidiş:
Otobüs kiralayarak gelen taraftarlar araçlarını C2 otoparkına bırakabilirler ve buradan kısa sürede stadyuma ulaşabilirler.Stadyuma gelen metrolar ile de Signal-İduna-Park'a ulaşabilirsiniz.Maç biletleri,geliş-gidiş tren ve Dortmund metrolarında da geçerlidir.Maçın tüm biletleri tükenmiştir;stadyumda bilet satışı yapılmayacaktır.

Düzeltme önerileri:
Dortmund polisi geçmişteki tüm organizasyonları değerlendiriyor ve bundan sonra karşılaşabileceği sorunlarda tecrübe sahibi oluyor. Dortmund ve Gelsenkirchen polisi iki ekibin taraftarları ile iletişim kurmaya çalıştı.Fakat üzgünüz ki,teklifimiz her iki taraftan da geri çevrildi. Biz iletişime her zaman açığız. Sizin önerilerinizi de değerlendirmek isteriz.

Tüm taraftarlara iyi yolculuklar ve Dortmund'da centilmence geçen bir Bundesliga karşılaşması dileriz.


Dortmund polisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder