25 Ekim 2012 Perşembe

Ölüm Grubunda Tarihi Galibiyet..

Ligde alınan kötü sonuçların ardından haftasonu gelen derbi yenilgisi, sakat oyuncuların fazlalığı derken BVB üzerinde kara bulutlarla çıkıyordu dünya devi Real Madrid karşısına. Maç öncesi tek umut bu sezon şampiyonlar liginde gösterilen yüksek mücadeleydi Dormund için. Klopp taraftarına sözüde vermişti 'Sonuna kadar mücadele edeceğiz' diyerek. Signal Iduna Park 65.829 biletli seyirci ile tarihi günlerinden birini yaşıyordu, Süd tribunü önderliğinde BVB korosu iyi bir performans sergileyeceğini belli ediyordu maç öncesinde.
Schalke önünde hüsran yaratan 3'lü savunmadan vazgeçen Klopp, Piszczek, Subotic, Hummels ve Schmelzer'den kurdu savunma bloğunu, onların önünde Bender ve Kehl görev aldı. Reus, Götze ve Großkreutz ilerideki Lewandowski'nin arkasında gol arayacak isimleriydi Dormund'un.
Büyük heyecan böyle başladı Westfalen'de. İlk dakikalarda iki ekipte birbirini tartma amacındaydı. Dakikalar 5'i gösterirken Real Madrid çok net bir fırsat yakaladı, Ronaldo'nun 6 pas önüne yerden gönderdiği topa Mesut Özil dokunamadı. Bu tehlikeyi atlatan BVB mücadelesini ortaya koymaya başladı. Sahanın her ananında yapılan pres, pas araları ile Real Madrid'e mesajını gönderdi. İlk tehlikeli pozisyonunuda 13. dakikada Kehl'in uzaktan vuruşu ile yakaladı BVB. 15.dakikada Lewandowski'nin kafa vuruşu etkisizdi. 18. dakikada yine Lewandowski topu kontrol edemeyip bir pozisyondan daha yararlanamadı. 22.dakikada Di Maria çalımlarla ceza sahasına girsede vuruşu kötü olunca skor tabelası değişmedi. Kaptan Kehl 26. dakikada çok şık bir vuruşla gole yaklaşsada tecrübeli eldiven Casillas topu iyi çıkararak gol olmasını engelledi.
Dakikalar 36'yı gösterirken mücadeleden memnun olan BVB taraftarı GOLL diye ayağa kalkıyordu. Real Savunmasından top çıkarmak isteyen Pepe'nin topuna pas arası yapan Kehl topu tek pasla Lewandowski'ye ulaştırdı. Usta forvet golü atmak için çok müsait bir pozisyonda bulunca kendini topu sürerek gerekli açıya gelip topu Casillas'ın solundan ağlara gönderdi. 1-0
 
İyi oyunun ardından gelen golle Westfalen tıpkı bayram yerine dönmüştü ki buna izin vermeyecek iki isim çıktı sahneye, Mesut Özil orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan kısmından ilerideki Ronaldo'ya harika bir pas attı. Ronaldo'da bu ikramı geri çevirmeyerek topu Weidenfeller'in üzerinden aşırtma bir vuruşla ağlara göndererek maça eşitliği getirdi. 1-1 
 
Ronaldo golden sonra yaptığı itici gol sevinci ile Dortmund tribunlerinin tepkisini çekti ve maç boyunca topu nezaman ayağına alsa ıslıklandı. İlk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi..
İkinci yarı yine aynı şekilde herhan golü atabilecek güvene sahip Real Madrid ile maçta başarı sağlamak için asla mücadeleden kaçmayan BVB'nin kapışması şeklinde başladı. BVB'nin presi Madrid ekibinin pozisyon bulmasını engelledi. 2.devrenin ilk tehlikeli atağı 50.dakikada geldi. Piszczek'in pasında Götze çok müsait bir yerde topla buluştu ve vuruşunu yaptı. Pozisyon okadar nettiki tribunler gol diye ayağa kalkmıştı fakat Casillas topu çok güzel çıkardı. Bu ataktan 1 dakika sonra sol çaprazda kazanılan serbert vuruşu Reus güzel bir vuruşla kaleye gönderdi fakat sahneye yine Casillas çıktı ve topu köşeden kornere yolladı. 55.dakikada Benzema'nın pasında topla buluşan Di Maria vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı.
Dakikalar 64'ü gösterirken BVB atağı sağ kanattan gelişti Götze içeriye ortasını gönderdi gecenin başarılı ismi Casillas topa çıkarak yumrukla uzaklaştırmak istedi. İşte o dakikada arkalardan gelen Schmelzer topun gelişine düzgün bir vuruş yaparak kendisini eleştiren Alman milli takım antrenörü Löw'ünde tribunde olduğu karşılaşmada topu köşeden ağlara göndererek ayağa kaldırdı tribunleri. 2-1 
 
Kalan dakikalarda BVB mücadelesini arttırarak sürdürdü ve Real Madrid'e eşitliği sağlayacağı fırsatları vermedi. Hakem son düdüğü çalarken BVB tarihi bir zafer almanın mutluluğunu yaşıyordu. Bu sonuçla BVB ölüm grubunda puanını 7'ye çıkararak grup liderliğine yükseldi. BVB bir sonraki maçta Real Madrid'e konuk olacak..
 
BORUSSIA DORTMUND 2-1 REAL MADRID

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – S. Bender (67. İlkay Gündogan), Kehl – Reus (90. + 1 Perisic), M. Götze (87. Schieber), Großkreutz – Lewandowski
Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Varane, Essien – Khedira (20. Modric) , Xabi Alonso – di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo – Benzema (73. Higuain)
Goller: 36'Lewandowski, 64'Schmelzer / 38'Ronaldo
Sarı Kartlar: İlkay Gündogan / Ramos, Alonso
Seyirci sayısı: 65.829

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder