12 Kasım 2012 Pazartesi

Bir Taraftar Hikayesi: Borsti..

Borussia Dortmund maçlarını takip eden biri iseniz yukarıda resmi olan pankartı mutlaka görmüşsünüzdür. Borsti pankartı BVB tribunleri için bir klasik artık. Pankart Fabian isimli bir taraftara ait, Fabian nereye giderse pankartta onunla gidip tribunlerdeki yerini alıyor..
Babası tarafından 6 yaşında Westfalenstadion'a götürülen Fabian ogünden beri sıkı bir BVB taraftarı. Fabian'a hobilerini, neler yaptığını sorduğunuzda kısa ve net bir cevap alıyorsunuz: ''Bu çok basit. Her şey futboldan ibaret.''
Fabian BVB'nin evinde ve deplasmanda oynadığı tüm maçlara gidiyor. Bununlada yetinmeyen Fabian Alman Kadın-Erkek milli takımlarının maçlarınıda hatta U21 maçlarınıda kaçırmıyor. Almanya U21 milli takımının Saraybosnada oynayacağı eleme maçlarına gittiğini atlamayalım.
Tabiki efsane pankartıda onunla birlikte geziyor stadyumları. Fabian öğrenci iken bir kumaş mağazında çalışmış o günlerde artan kumaşlardan kendine bu pankartı hazırlamış. İlk olarak 31 Ağustos 2001 tarihinde BVB'nin İhrhove'de oynadığı kupa maçında asılan bu pankart ogünden beri 250'ye yakın stadyumda 800 maç civarı tribunlere asılmış. Fabian BVB ve Milli maçlar için gittiği Avrupa ülkeleri, Amerika, Dubai ve Shanghai gibi ülkere giderken pankartınıda yanına götürüyor..
Fabian'a Borsti lakabını sınıf arkadaşı takmış. BVB maçları öncesi saçlarını çok kısa kestirdiği için Almanca saç kılı manasına gelen 'Borste' kelimesinden bu lakabın konulduğunu söylesede bir şüphesinide şöyle açıklıyor: ''Sanırım arkadaşım benim lakabımda Werner comiclerinde yer alan Borsti domuzunu düşünmüş.''
Fabian kıskanılacak bir forma koleksiyonunada sahip. 1978 yılından beri B.Dortmund'un giydiği tüm formalar koleksiyonunda bulunuyor. 220 civarı formaya sahip olan koleksiyon hergeçen gün artarak devam ediyor..

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder