5 Kasım 2012 Pazartesi

Bundesliga'da kan kaybı sürüyor..

Şampiyonlar liginde alınan Real Madrid galibiyeti, daha sonra Bundesliga'da kazanılan ilk deplasman karşılaşmasının ardından Almanya kupasındada tur atlanmış, BVB için harika 3 maç geçmişti. Bu iyi maçların ardından rakip BVB'ye herzaman ters gelen bir takım olan Stuttgart'dı. Dortmund'da Kuba,Bender ve Owomoyela kadroda yoktu.
Herzamanki gibi dolu tribunler önünde başladı karşılaşma. İlk tehlikeli atak 5.dakikada İlkay'ın şutu ile geldi. 7. dakikada Gentner çalımlarla BVB cezasahasına girip vuruşunu yaptı ama Piszczek topun önüne yatarak topun kaleye ulaşmasını engelledi. 18.dakikada Holzhauser hava topu mücadelesinde Kehl'e kontrolsüz biçimde girince Kaptan aldığı dirsek darbesi ile oyuna devam edemeyip yerini Leitner'e bıraktı. İlk yarım saat geride kalırken maçın en önemli pozisyonlarından biri geride kalıyordu. Kullanılan korner atışını iyi takip eden Hummels'in plasesi direkten döndü, dönen topu bukez kafayla tamamlamak istedi Hummels fakat buseferde Stuttgart savunması topu çizgiden çıkardı. İki takımda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilkyarı gol sesi çıkmadan sona erdi.
İkinci yarıya İbisevicin kafa vuruşu ile tehlike yaratarak başladı Stuttgart. 50.dakikada Götzenin pasında sağ carprazda topla buluşan Reus'un vurusu yan ağlarda kalıyordu. 56. dakikada Schieber eski takımına karşı sahaya giriyordu BVB'de. Schieber oyuna girdikten sonra Reus'un pası ile golede çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanlayarak BVB'yi öne geçirme şansını değerlendiremedi. Maçın son bölümlerine girilirken Lewandowski ile gole tekrar çok yaklaşsada BVB, Lewa'nın vuruşu direkten dönünce oyunda skor değişmiyordu.
Kalan dakikalarda gol sesi olmayınca maç başladığı gibi 0-0 bitti. Bu sonuçla B.Dortmund Bundesliga'daki 10.maçında 6. puan kaybını yaşadı.. Artık gözler salı akşamı oynanacak Real Madrid maçında olacak. 
BORUSSİA DORTMUND 0-0 STUTTGART

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl (20. Leitner) - Reus (78. Perisic), Götze, Großkreutz (58. Schieber) - Lewandowski

VfB Stuttgart: Ulreich - Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Kvist - Harnik, Gentner, Holzhauser (70. Kuzmanovic), Traoré (88. Okazaki) - Ibisevic (90.+2 Maza)

Sarı kartlar: Holzhauser, Kvist, Ibisevic, Gentner
Seyirci sayısı: 80645

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder