2 Kasım 2012 Cuma

Biz kendimizi stadda güvende hissediyoruz.Ya siz?

Son dönemde Alman medyası ve politikasında Almanya'daki stadyumlarda güvenliğin azaldığı, insanların stadyumlara gitmeye çekindiği şeklindeki düşünceler fazlasıyla yer alıyor. Bu konuda hersene seyirci rekorlarını kıran futbol taraftarları ise farkı düşünüyor. Onlara göre stadyumlar güvenli. Siyaset ve medyanın bu haberleri can sıkıcı noktaya gelince BVB taraftar grubu schwatzgelb bir kampanya başlattı ve ''Ich fühl mich sicher'' (kendimi güvende hissediyorum) dedi.. Alman tribunlerinde konu futbol ve taraftarlarsa genelde birleşimler oluyor. Yine bunlardan biri yaşanarak ortak sorun için herkes renklerini kenara koyup bu kampanyaya destek vermeye başladı. Her takımın seyircileri imzalarını bırakmaya başladılar web sitesine. Kısa zamanda 6000 imzaya ulaşan kampanya suan 20000 imzayı geçmiş durumda. Listeye göz attığınızda BVB'den Schalke'ye, Bayern'den St.Pauli'ye bir çok taraftarın destek verdiğini görebiliyorsunuz.
Kampanyayı şimdiden 11Freunde, Goal gibi ünlü web siteleri duyurmaya başladı.

Kampanyanın web sitesi: https://www.ich-fuehl-mich-sicher.de/ (Kampanya Almanya stadları için geçerli fakat isterseniz destek olmak için sizde imza bırakabilirsiniz)
Twitter adresi: https://twitter.com/sicherimstadion
Facebook sayfası: https://www.facebook.com/ichfuehlmichsicher

 Alman taraftarlar neden bu kampanyayı düzenlediklerini şöyle açıklıyorlar:
 
''Biz kendimizi stadda güvende hissediyoruz.Ya siz?

Aylardır süren tartışmalar ve raporlar bizi açıkcası çok şaşırtıyor : İddiaya göre Alman futbolunda anarşi ve şiddet ön plana geçmiş ve stadyum ziyaretleri tehlikeli bir maceraya dönüşmüş. Üstüne üstlük en sevdiğimiz spor dalı daha önce hiç görülmemiş bir boyuta gelmiş.

Gerçekten böyle mi?Peki futbol taraftarları ve sürekli stadyuma gidenler olarak bunlardan neden haberimiz yok?

Aslında stadyum ziyaretleri beş,on,otuz yıl öncesinden daha tehlikeli değil!Eskiye nazaran Bundesliga stadyumlarına seyirci akınları daha da arttı.Bunların arasında çocuklu ailelerin sayısı da oldukça fazla.Bütün taraftarları birleştiren bir nokta var: hiç biri stadyumda olmaktan korkmuyor.

Sizde durumlar nasıl?Sizde de mi korku yok?O zaman hep beraber gerçekleri yansıtmayan korku senaryolarına ve abartılı raporlara karşı koyalım!Siyasetin önerdiği saçma tedbir kurallarına karşı gelelim!Politikacılara dilekçelerimizle onların yaptıklarını onaylamadığımızı gösterelim.Siyasete,takımlara ve derneklere futbolu ve stadyumları şu an olduğu gibi sevdiğimizi gösterelim. Her haftasonu stadyumlara korkusuzca gittiğimizi gösterelim.

Alman stadyumlarında kendinizi güvende mi hissediyorsunuz?O zaman imza kampanyasına siz de katılın!''


Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder