3 Aralık 2012 Pazartesi

Dev Maçta Kazanan Çıkmadı..

Haftalardır beklenen maç günü gelmiş, Son iki yılın şampiyonu BVB ile bu sezon fırtına gibi esen Bayern kozlarını paylaşmak için Allianz Arena'ya çıkmıştı. Maç öncesi iki cephedende rakiplerini öven açıklamalar gelmiş, iki tarafta rakibine çok büyük saygı duyduğunu dillendirmişti.
71.000 seyirci önünde dev maç başladı. Maçın başlamasıyla birlikte Bayern oyunu BVB yarısahasına yıktı. BVB, maçın ilk bölümünde buna karşılık veremesede 3.dakikada Neuer'e baskı yapan Reus ile 10.dakikada ise Dante'den önce davranıp araya giren Kuba ile 2 kez tehlikeli geldi Bayern kalesine. İlk 10 dakikalık bölümde Bayern için Müller'in cezasahasında acısını yakaladıktan sonra yaptığı vuruşu Subotic'in yatarak engellemesi en önemli pozisyondu. Geçen hafta Alman tribunlerinde yapılan güvenlik önlemleri protestosu Allianz Arena'dada devam etti, iki taraftarda 12 dakika 12 saniye boyunca sessizce tribunde oturduktan sonra, takımlarına destek vermeye başladılar. Bayern ilk 20 dakikada kurduğu baskıdan gol hatta gol pozisyonu bile çıkaramayınca, BVB, yavaş yavaş oyuna denge getirmeye başladı. Oyuna denge gelip iki ekipte birbirinden çekinince durum iyice karmaşık bir hal aldı ve sıkıcı bir futbol oynanmaya başlandı sahada. Kısır geçen ilk yarının en önemli pozisyonu, 44. dakikada Götzenin ortasadan verdiği güzel pasla topla buluşan Reus'un yaptığı etkili vuruştu. İlkyarının önemli bir ayrıntısıda Badstuber'in sakatlanarak oyundan çıkmasıydı, Badstuber uzun süre sahalardan kalacak. İlk 45 dakikada iki ekipte pozisyon bulmakta zorlanınca devre golsüz tamamlandı..
İkinci yarının başında o ana kadar zevksiz geçen maçın en renkli anı yaşandı. Tribunlerden sahaya giren bir taraftar güvenlik görevlisini uzun bir süre peşinden koşturdu.
Dakikalar 52'yi gösterirken 5 dakika sürecek bir futbol fırtınası yaşandı saha. 5 dakika içinde Bayern Mandzukic ile gole yaklaşırken, BVB Hummels, Reus, Schmelzer ve Götze ile 4 kez gol girişiminde bulundu. 67.dakikada Ribery'nin içeriye çevirdiği topa yükselemeyen Müller penaltı beklesede hakem doğru bir kararla oyunu devam ettirdi, bu pozisyonun devamında ise Bayern maçtaki sessizliği bozdu. Müller'in pasında Topla buluşan Kroos önce Hummels'i daha sonrada Subotic'i geçerek yerden uzak köşeye net bir vuruşla takımını öne geçirdi.. 1-0
72.dakikada Reus'un pasında Kuba'nın vuruşunu Bayern savunması kornere göndermeyi başardı. 74.dakikada kullanılan bu kornerdende BVB maça eşitliği getirdi. Reus'un kullandığı köşe vurusunda Mandzukic'in kafasından seken top Mario Götze'nin önüne düştü. Götze Bayern savunmasının onu boş bırakmasını cezalandırarak topu önce çok güzel bir kontrolle önüne indirdi daha sonrada uzak köşeye yerden sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-1
 
Maça eşitlik geldikten sonra bir süre rölantide giden karşılaşmada 85.dakikadan sonra bir kahraman çıktı. Kahramanın ismi Weidenfeller'di.. Tecrübeli kaleci önce Kroos'un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, daha sonra Müller'in aşırtma vuruşunda, son olarakta Martinez'in etkili kafa vuruşunda çok önemli 3 kurtarışa imza atarak Milli takım için Löw'e mesaj gönderdi..
Kalan dakikalarda gol olmayınca iki ekipte sahadan 1 puanla ayrıldı. Bayern en büyük rakibi BVB ile arasındaki puan farkını korurken, BVB'nin Bayern ile oynadığı lig maçlarındaki yenilmezlik serisi devam etti.. 
 
BAYERN MUNCHEN 1-1 BORUSSIA DORTMUND

München: Neuer - Lahm, Dante, Badstuber (37. Boateng), Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribéry - Mandzukic (86. Gomez)
BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic (81. Felipe Santana), Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski (73. Perisic), Götze (90. Schieber), Reus - Lewandowski
Goller: 1:0 Kroos (67.), 1:1 Götze (74.)
Sarı kart: -
Seyirci sayısı: 71.000 (biletli)

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder