28 Ocak 2013 Pazartesi

Galibiyet serisi sürüyor..

Borussia Dortmund Bundeliga'nın 19. haftasını galibiyetle kapatarak ligdeki serisini sürdürdü. BVB haftanın açılış maçına Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - İlkay Gündogan, Kehl - Kuba, Götze, Reus - Lewandowski 11'i ile başladı.
Nürnberg ilk dakikadan itibaren kapanacağım mesajını verince BVB rakip yarı alana yerleşip açıkları aramaya başladı. 3.dakikada Kehl'in kafa vuruşu ile ilk deneme yapıldı. 5'de Kuba Lewandowski'ye alda at dedi olmadı, 13'de Lewandowski bu kez golü atmayı kafa ile denedi fakat skor değişmedi.
Maçın kırılma anı 16.dakikadaydı. Nürnberg ilkkez tehlikeli geldi buanda. Sağ kanattan yapılan orta ile gelen topla 6 pas içinde çok müsait bir pozisyonda buluşan Pekhart kafa vuruşunu yaptı. Weidenfeller bu pozisyonda çok iyi bir kurtarış yaparak rakibin maçtaki en önemli atağının golle sonuçlanmasını engelledi. Dönen topa gelen şutuda aynı güzellikte kurtardı tecrübeli kaleci.
Bu atağı Weidenfeller'in üstün başarısı ile savuşturan BVB 1 dakika sonra Piszczek'in düşürülmesi ile penaltı kazandı ve topun başına geçen Kuba takımını öne geçirdi.. 1-0
İlk golü bulan BVB 3 dakika sonra 2. golüde atarak Nürnberg'e havluyu attırdı. Mario Götze sağ kanattan yerden ortasını yaptı. Gelen topu tek pasla kaleye gönderen Kuba kendisinin ve takımının 2.golünü kaydetti.. 2-0
Bu dakikadan sonra Nürnberg sahaya bir karakter koyamayınca BVB'de topa sahip olup maçı idare etti. Tempoyu arttırmadı buna rağmen 28'de Piszczek ile 29 ve 42'de Lewandowski ile 60'da Götze ile ve son olarak 67'de Reus ile gole yaklaştılar fakat skor tabelasını değiştiremediler.
BVB çok rahat oynadığı karşılaşmanın kapanışıda golle yapmayı başardı.
Santana'nın geriden çıkardığı topla buluşan Reus tek pasla Lewandowski'yi gördü. Lewandowski'de tıpkı Reus gibi tek vuruşla klas bir şekilde topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi. 3-0
BVB Nürnberg karşısında 116.5 km koştu. Maçın en çok koşan oyuncusu Piszczek oldu. (12.5km) İlkay Gündoğan 147 kez topla buluşarak sezon rekorunu kırmış oldu. BVB bu sonuçla puanını 36'ya yükselterek Leverkusen ile aradaki puan farkını 1'e indirdi. Bundesliganın 20. haftasında bu iki ekip Leverkusen'de karşı karşıya gelecek.
 
BORUSSIA DORTMUND 3-0 NÜRNBERG

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan (89. Leitner), Kehl (77. Bender) - Blaszczykowski (77. Sahin), Götze, Reus - Lewandowski
1. FC Nürnberg: Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Simons, Balitsch - Feulner (68. Mak), Kiyotake, Gebhart (78. Frantz) - Pekhart (78. Polter)

Goller: 18'(p), 21'Kuba, 89'Lewandowski
Sarı kartlar: -
Seyirci sayısı: 80 100 (biletli)


Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye
Facebook:  http://www.facebook.com/BVB09Blog


(fotoğraflar DeFodi ve Dpa)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder