9 Ağustos 2013 Cuma

Sezon Öncesi Borussia Dortmund Analizi

Kadro

Borussia Dortmund geçen seneki kadrosundan iki önemli isim kaybederken, üç önemli transfer ile zayıf noktalarını doldurmaya çalışacak. Schalke 04'e giden Felipe Santana'nın boşluğu W.Bremen'den gelen Sokratis ile kağıt üzerinde fazlasıyla dolduruldu denilebilir. Yılın en önemli transferlerinden biri olan Bayern'e giden Götze'nin yerine ise S.Donetsk'den Henrikh Mkhitaryan, St. Etienne'den ise Pierre-Emerick Aubameyang BVB ailesine katıldı. Bu iki ismin hazırlık maçlarında gösterdikleri performans gelecek için umut vericiydi ama BVB'nin hücumunda nekadar verimli olacaklarını liglerin başlamasıyla göreceğiz.
BVB,  2013/14 sezonuna farklı pozisyonlarda oynayabilen oyuncuları transfer ederek daha geniş bir kadro ile başlıyor demek mümkün.. Diğer takımlardan gelen oyuncular ve A takıma çıkan gençler ile Klopp'un elinde her pozisyon için yeterli oyuncu oldu. Sağ bek, stoper ve sol açık mevkilerinde üç oyuncu kullanma şansı olan Jürgen Klopp'un elindeki asıl bolluk ise on numara ve sağ açık mevkilerinde olacak. Klopp'un elinde on numarada kullanabileceği altı, sağ açıkta ise beş farklı isim mevcut.. Sezon öncesi B.Dortmund kadrosunun en handikaplı mevkisi sol bek olarak gözüküyor çünkü Schmelzer'in sakat veya cezalı olması durumunda yerine kullanılabilecek ilk isim Jannik Bandowski.. Merkez ortasaha bu sezon maçın amaç ve zorluğuna göre İlkay, Nuri, Bender ve Kehl'e emanet edilecek. Çok karmaşık transfer dedikoduları ardından istemeyerek de olsa BVB'de kalan Lewandowski ileride son adamın yine değişmez ismi.. Schieber, Aubameyang ve Ducksch'u zaman zaman bu mevkide izleyeceğiz..

İlk Onbir

Yukarıda genel olarak bahsettiğimiz kadrodan Klopp'un as takımda forma vermesini beklediğimiz şanslı onbir oyuncuya geçecek olursak, kalede yine takımın güvencesi Roman Weidenfeller olacak. Mitchell Langerak bu sezon BVB kalesini almak için yine beklemek zorunda gibi gözüküyor.
Arka dörtlüde yine ilk tercih Piszczek, Hummels, Subotic ve Schmelzer olacaktır. Fakat Piszczek'in uzun sürecek sakatlığı göz önüne alındığında bu Großkreutz ve Sokratis o mevkideki boşluğu doldurmaya çalışacak. Sokratis aynı zamanda Hummels ve Subotic ikilisinin eksikliğinde sahneye çıkmasını beklediğimiz isim..
Ön libero mevkisini defansif ve ofansif olarak ikiye ayıracak olursak Bender'in kesici özelliği ile bu sene takımda büyük rol alacağını düşünüyoruz. Kehl ise bu görevde Bender'in en büyük destekcisi olacaktır. Ofansif özellikleri ile öne çıkan İlkay ve Nuri ise merkez ortasahanın diğer ismi olmak için yarışacaklar.. İlkay şuan bir adım önde fakat Nuri'de bu sezon bir çok maçta BVB formasını giyecektir.
Forvet arkası üçlü konusunda çok çeşitli bir BVB onbirleri göreceğimiz bu sene Klopp'un ilk tercihi olmasını beklediğimiz isimler sağ açıkta Kuba, sol açıkta Reus, on numarada ise Mkhitaryan.. Sağ kanatta Hofmann ve Aubameyang, sol kanatta Großkreutz ve on numarada İlkay, Lewandowski gibi isimleri zaman zaman izleyeceğiz..
En büyük gol umudumuz Lewandowski bu sene beklediğimiz ilk onbirin son ismi..  Julian Schieber, Pierre-Emerick Aubameyang, Marvin Ducksch kilidi açmazmızda takıma yardımcı olacak diğer üç isim..
Taktik (Savunmada BVB)

BVB, belirli dizilişe sahip bir takım olsa bile esneklik ile savunmada geniş bir pres alanı yaratabiliyor. Lewandowski ve Reus ile ileride başlayan pres onun arkasında Mkhitaryan ve Kuba ile devam ediyor. Mkhitaryan'ın yerini İlkay aldığında defansif anlamda daha güçlü bir BVB izleyeceğiz. Arkada çok yer değiştiren hızlı bir BVB olacak ve yeniden 'Yakala ve kontra atağa çık' düşüncesi sahaya yansıyacaktır..
Taktik (Hücumda BVB)

Bundesliga'nın en hızlı hücum gücüne sahip ekibi B.Dortmund. BVB'nin hücumu bir önceki başlıkta değindiğimiz defansdan başlıyor. Kap ve hızlı çık özelliği yine Dortmund'un en tehlikeli olduğu durumlar olacaktır. Genel hücum özelliğine bakacak olursak açılış kısa paslar ve kısa mesafeli top sürmeler ile Hummels ile başlıyor. Bender'in kurduğu köprü ile iş İlkay'a kalıyor. İlkay'dan sonrasında ise BVB hücumu bir çok seçeneğe sahip. Reus ve Kuba hızlı şekilde kanatlardan içeriye girme becerisine sahip Schmelzer, Piszczek ve Großkreutz ise bek oynamasına rağmen hücumda takıma sık sık eşlik ediyor. Önde Lewandowski'nin arkadan gelen isimlere açtığı boşluklar ve yakaladığında sonuca gitme özelliği, Mkhitaryan'ın bitirici pasları, Aubameyang'ın hızı düşünüldüğünde çok eğlenceli bir sezon bizi bekliyor denilebilir..
Dikkat çekecek genç oyuncular

Jonas Hofmann, bu sene en büyük sıçramayı yapacak isim gibi duruyor. İkinci takımdaki büyük performansını hazırlık maçları ile A takıma taşıyan genç yetenek Klopp'un dünya futboluna sunacağı yeni isim olabilir. Yedi numaralı formanında kendisine verilmesi ile oyuncu sezona heyecanla başlıyor.. Hofmann sağ açıkta oynuyor.
Marvin Ducksch, santrafor mevkisinde oynayan oyuncu bu sene resmi maçlarda zorlu rakiplerinden çok fazla yer bulamayacak gibi gözüksede oda çok iyi hazırlık dönemi geçiren bir isim oldu.
Marian Sarr, 18 yaşındaki Senagalli (Alman pasaportuna sahip) stoper oyuncusu gelecek için çok önemli bir oyuncu olarak gözüküyor. Leverkusen'den bu sene BVB akademisine katılan oyuncu takımın çok şeyler beklediği isimlerden.
Koray Günter, geçen senede aynı beklentilere sahip olsakda sezon Koray açısından çok iyi geçmedi. Bu sene yine A takım ile kampa katıldı artık Marian Sarr gibi bir rakibede sahip forma savaşında..
Hedefler

Şampiyonlar ligi, geçen seneki inanılmaz başarı sonrası çıta yükselmiş gibi gözükse de gerçekçi olmak gerekirse çeyrek final başarılı sayılacak bir konum olarak gözüküyor. Bundan sonraki her tur extra mutluluk/kazanç olacaktır.
Bundesliga, şampiyonlar ligine direk katılacak konumda ligi bitirmek.. Bu kağıt üzerindeki hedef oldu BVB'de artık. FC Bayern'in Pep ile sistem değiştirme sürecinden yararlanıp zirve yarışında onları yalnız bırakmamak ise gücümüz dahilinde..
Almanya kupası, ulaşılması en yakın kupa olarak gözüküyor. Kurada deplasmanda Bayern ile eşleşmedikçe her turun geçilme şansı yüksek olaraktır. Berlin'e gitmek mutlak hedeflerden..
Transferde Borussia Dortmund

Gelenler:
Henrikh Mkhitaryan (Shakhtar Donetsk)
Pierre-Emerick Aubameyang (St. Etienne)
Sokratis (Werder Bremen)
Hendrik Bonmann (RW Essen)

Gidenler:
Marvin Bakalorz (Eintracht Frankfurt)
Lasse Sobiech (Hamburger SV)
Leonardo Bittencourt (Hannover 96)
Moritz Leitner (VfB Stuttgart, Kiralık)
Julian Koch (1. FSV Mainz 05)
Daniel Ginczek (1. FC Nürnberg)
Felipe Santana (FC Schalke 04)
Mario Götze (FC Bayern München)
Marvin Bakalorz (belli değil)
Patrick Owomoyela (belli değil)




(YAZININ İZİNSİZ KULLANILMASI YASAKTIR.)







1 yorum:

  1. Emailinize veya Facebook üzerinden mesaj gonderdim bakarsanız sevınırım

    YanıtlaSil