2 Ekim 2013 Çarşamba

Maç Detayları: Borussia Dortmund 3-0 Marsilya

Geçen sene kendi evinde oynadığı tüm maçları kazanan B.Dortmund bu sezon içerideki maçlara Marsilya ile başladı. Gruptan çıkmak için evde oynanan karşılaşmaların önemi Napoli'de alınan mağlubiyet sonrası daha da değer kazanmıştı. Maç öncesi bir çok soru işareti cevabını bekliyordu. Sağ bek'teki Piszczek'in eksikliğini Grosskreutz ile dolduran BVB sol'daki Schmelzer eksikliğinde Durm ile ne yapacaktı? Napoli maçından cezalı olan Klopp'un saha kenarında olmayışı oyuncular üzerinde nasıl bir etki yaratacaktı? Langerak? İlkay'ın olmayışı?
Maçın başlaması ile bu soruların hepsi olumlu anlamda cevaplarını buldu. İlk andan itibaren BVB'nin bir şekilde istediğini alacağı algısı oluştu izleyenlerde. Marsilya'ya özellikle Benderin Valbuena'yı kilitlemesi ile hücumda sans tanımayan Dortmund skor avantajını almanın yollarını denemeye başladı. Merkezden delme çalışmaları sıkı savunma karşısında uzak şutlara muhtac kaldı, sağ kanat bindirmeleri Grosskreutz'un harika performansına rağmen Aubameyang'dan yeterince alınamayan destek sonrası bir noktaya kadar yaratıcı olabildi. Hal böyle olunca BVB en büyük silahını yani hızını kullanarak harika bir kontra atak sonrası golü buldu. Gol öncesi paslaşmalar ders niteliğindeydi.  Lewandowskinin attığı golde asisti yapan Durm'da güvenini kazanınca BVB için herşey daha kolay olmaya başladı. İkinci yarıda önünde seken topta dengesini sağlayamayıp Reus'un 40 metreden yaptığı vuruşu kalenin içine atan Marsilya kalecisi Mandanda karşılaşmanın bittiğini duyurur gibiydi. Bu yediği gole rağmen konuk ekibin en iyi ismi olan tecrübeli kaleci  bir çok önemli kurtarışlarada imza attı.
Reus'un cezasahasına topla dalışından kazanılan penaltıyı gole çeviren Lewandowski karşılaşmanın skorunu belirledi. 3 golle gelen galibiyet sonunda BVB puanını 3'e yükselterek yarışa yeniden dahil oldu.
 
BORUSSİA DORTMUND 3-0 MARSİLYA

Borussia Dortmund: Langerak - Großkreutz, Subotic, Hummels, Durm - Bender, Sahin - Aubameyang (71. Blaszczykowski), Mkhitaryan (88. Sokratis), Reus (82. Hofmann) - Lewandowski
Marsilya: Mandanda - N'Koulou, Fanni, Mendes, Mendy - Romao, Imbula - Payet (73. Lemina), Valbuena (81. Jordan Ayew), André Ayew - Khalifa (81. Thauvin)

Goller: 19', 80'(p)Lewandowski, 52'Reus
Sarı kartlar: Bender, Subotic / Fanni, N'Koulou, Romao
Seyirci sayısı: 65.600

BVB Türkiye Maçın Adamı: Kevin Großkreutz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder