5 Ekim 2013 Cumartesi

Maç Detayları: Borussia M'Gladbach 2-0 Borussia Dortmund

Borussia derbisinde Dortmund kötü bir süpriz ile karşılaştı. Lewandowskinin arkasına Reus, Mkhitaryan ve Aubameyang 3'lüsünü yerleştiren Klopp, göbekte yeniden Bender ve Nuri ikilisine görev verdi. Schmelzerin eksikliğinde Durm yine ilk 11'deydi.
BVB maçın başından itibaren güçlü bir alan savunması ve pres ile Gladbach'ı kendi yarı sahasına hapsetti. Özellikle sağ kanatta Grosskreutz'un bindirmeleri ile tek kale bir oyun oynayan Dortmund ilk yarıda 15 şut çekip kalesinde sadece 1 şut görmesine rağmen golü bulamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gidildi.
İkinci yarıdada aynı düzen devam etti fakat dakikalar geçtikce ev sahibi ekibin savunma performansı artıyordu. Bender'in sakatlanmasından sonra Jürgen Klopp oyuna Hofmann'ı aldı. Ortasahasındaki sağlam duvar Bender'i kaybeden BVB'ye hızlı çıkma özelliği olan Gladbach cezayı 80 dakikada kesti. Penaltı ile öne geçen Gladbach Hummelsinde kırmızı kartı ile morallendi ve 86.dakikada Raffael ile farkı ikiye çıkardı.
80 dakika çok üstün bir düzende tek kale oynayan BVB son 10 dakikada kalesinde gördüğü goller ile Gladbach deplasmanından eli boş döndü.

BORUSSİA M'GLADBACH 2-0 BORUSSİA DORTMUND

BVB: Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Hummels, Durm - Bender (72. Hofmann), Nuri Sahin (89. Koray Günter) - Aubameyang, Mkhitaryan (77. Blaszczykowski), Reus - Lewandowski
BMG: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez (56. Brouwers), Wendt - Nordtveit, Xhaka - Herrmann (77. Hrgota), Arango - Raffael, Kruse

Goller: 81'(p)Kruse, 86'Raffael
Sarı kartlar: Stranzl, Kramer / Großkreutz, Lewandowski
Kırmızı kart: Hummels
Seyirci sayısı: 54.011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder