17 Ocak 2014 Cuma

Won Ji BVB'de ! Won Ji Dong kimdir?

Borussia Dortmund, Güney Koreli Milli futbolcu Dong-Won Ji ile önümüzdeki sezondan itibaren başlamak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sunderland'li futbolcu bu sezonun ikinci yarısında Bundesliga ekiplerinden Augsburg'a kiralanmıştı ve bu sürecte de Bundesliga'da forma giyecek. Genç forvet oyuncusu 1 temmuz 2014'den itibaren 4 yıl süreyle Borussia Dortmund'un oyuncusu olacak. Borussia Dortmund Dong-Won Ji için bonservis bedeli ödemeyecek.

Dong-Won Ji kimdir?

28 mayıs 1991 doğumlu oyuncu profesyönel kariyerine Chunnam Dragons takımında başladı. Bu takımda 33 maçta attığı 10 gol ile EPL takımlarının dikkatini çeken Won Ji 2,4m€ bonservis bedeli ile Sunderland'e transfer oldu. Sunderland'e zaman zaman şans bulsada EPL seviyesinde kendini ispatlayamayan Güney Kore'li oyuncu bir dönem 2.takımında formasını giydi. Yarım sezon Augsburg'a kiralanan oyuncu Bundesliga'da gösterdiği performans ile  yine dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Won Ji Borussia Dortmund ile 4 senelik anlaşma imzalamadan hemen önce yarım sezon için tekrardan Augsburg ile kiralık anlaşma imzaladı. Güney Kore milli takımı alt yaş kategorilerinde forma giyen Ji A takımda da düzenli olarak şans buluyor. A takımda 30'un üzerinde  maça çıkan Ji'nin 9 golü bulunuyor.
187cm boyundaki Güney Koreli oyuncu forvet, forvet arkası ve sağ açık mevkilerinde oynuyor. Cesaretli oyunu ile dikkat çeken Ji topla dikine oynamayı seviyor. Driplinglerinde ikili mücadelerinde başarılı olan oyuncu kendini bulduğu zamanlarda taraftarların gözüne hoş gelen bir futbol stiline sahip. Sağ kanatta oynadığı zamanlardada hızı ve takım arkadaşları ile kurduğu üçgenler ile başarılı oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder