5 Aralık 2012 Çarşamba

Ölüm Grubunda Harika Kapanıs

Kuralar çekildiğinde futbol dünyasındaki genel algı Madrid ve City çıkar, BVB Avrupa ligine kalır şeklindeydi. Fakat ölüm grubunda son maçlarının oynandığı bugün görüldüki hiç bir şey beklenen gibi olmadı.. İnanan bir teknik adam ve onun takımı 6 maçlık öyle bir performans sergilediki taraflı tarafsız herkesin saygısını kazandı..
Oynadığı 5 maç sonunda ölüm grubunda liderliği garantiliyen BVB son maçta City karşısına bunu kutlamak için çıkıyordu. Jürgen Klopp zorlu Bundesliga mücadelelerinide düşünerek kadroda büyük rotasyona gitti. Kirch, Santana, Leitner, Perisic, Großkreutz ve Schieber oyuna ilk 11de başlarken, Koray, Mustafa, Bittencourt gibi genç isimler kulübedeydi.
Maça kazanmaya ihtiyacı olan City istekli başladı ve BVB yarı sahasına yerleştiler. Fakat BVB busezon tüm Ş.ligi maçlarında olduğu gibi yine iki kişilik koşarak, alanları daraltarak rakibe pozisyon vermemeye kararlıydı. Maçta ilk tehlikeli an 11.dakikada Kirch'in uzaktan vuruşu ile geliyor City kalecisi Hart zorlanmadan topa hakim oluyordu. 24.dakikada Dzeko'nun altıpas üzerine çevirdiği topa Tevez'den önce dokunan Schmelzer City'nin öne geçme şansını engelledi. 32.dakikada Dzeko çok etkili bir şutla gol aradı fakat Weidenfeller son zamanlardaki iyi performansı ile topu çıkarmayı başardı. İlkyarının son bölümlerinde BVB Reus ile tehlike yaratsada golü bulamadı ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.
Jürgen Klopp devre arasında Reus'uda kenara almayı tercih etti ve Kuba oyuna girdi. İkinci 45 dakika Dzeko'nun kafa vuruşu ile hızlı başladı bu pozisyonda Weidenfeller yine başarılıydı. BVB bu devrede çok daha istekli top yapan bir oyun ortaya koymaya başladı. İlk yarı City'i durduran BVB ikinci yarıda golü atmaya kararlıydı. 49'da Schmelzer'in kullandığı serbest vuruşa Hummels dokunamadı, 53de İlkayın pasına gelişine çok güzel vuran Perisic'in ve 54.de müsait pozisyonda olan Großkreutz'un şutlarında Hart başarılı kurtarışlara imza etti.
Bu tehlikeli atakların ardından 57.dakikada BVB tribunleri ayağa kalktı sağ kanattan Kuba'nın yerden ortasına kayarak dokunan Schieber topu City ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden 1 dakika sonra Schieber farkı ikiye çıkarma fırsatı yakalasada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruş ile Hart'ı geçemedi.
Skor avantajınıda alan BVB çok daha güvenli ve gururlu biçimde oyununu oynarken tribunlerde iyiden iyiye parti havasına girdi.. Kalan dakikalarda Tevez, Leitner ve Lewandowski girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince BVB maçtan tek golle galip ayrıldı.
Bu sonuçla BVB grubunu 14 puanla yenilgisiz olarak lider tamamladı ve gruptan çıkmaya hak kazandı. BVB ölüm grubunda evindeki 3 maçıda kazanırken deplasmanda 1 galibiyet 2 beraberlik aldı. 2 beraberliğinde son dakikalarda yenilen gollerle gelmesi belkide çok daha büyük bir başarının kazanılmasını engelledi. Rüya gibi başlayan Şampiyonlar Ligi grup aşamadı büyük bir parti ile kapandı BVB adına.. BVBtribunleride bu maç öncesi yaptıkları güzel koreografi ile yine dünya gündemine oturmayı başardı.. 
 
BORUSSIA DORTMUND 1-0 MANCHESTER CITY

BVB: Weidenfeller - Kirch (88. Bittencourt), Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Leitner - Reus (46. Blaszczykowski), Großkreutz, Perisic - Schieber (77. Lewandowski)City: Hart - Maicon, Kompany, Lescott, Nastasic - Barry, Javi García - Nasri (69. Zabaleta), Tévez, Sinclair (57. Agüero) - Dzeko (64. Balotelli)
Gol
: 1:0 Schieber (57.)
Sarı kartlar
: - / Balotelli, Javi García, Lescott
Seyirci sayısı: 65.829 (biletli)

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye

2 yorum:

  1. çok güzel blog olmuş..tebrikler
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Elimizden geldiği kadarıyla birşeyler oluturmaya çalısıyoruz
      BVBTürkiye

      Sil