12 Mart 2013 Salı

Derbilerin bu yılki kazananı Schalke oldu..

BVB taraftarı için sezon Şampiyonlar ligindeki başarı ile yine iyi geçiyor. Bu sezon belkide en çok üzüldükleri maç ilk yarıda oynanan ve 2-1 kaybedilen Schalke derbisi idi. İşte Bundesliga'nın 25.haftasında bu maçın rövanşı için Schalke deplasmanına gitti B.Dortmund..
Karşılaşma BVB açısından oldukça kötü başladı. Schalke 4'lü savunmasının önündeki Höger ve Neustädter'ide geride tutup orta saha hakimiyetini almayı başarmış. Kanatlarda Farfan ve Bastos merkezde Draxler ile kaptığı toplarla çok hızlı çıkışlar yapmayı başardı. Özellikle sağ bek Uchida'nın hücuma olan katkılarıda Schalke ataklarını teklikeli hale getirdi..
Maça kafa olarak BVB'den daha iyi hazırlanan S04 golüde erken bularak iyice morallendi. 12.dakikada Schalke çok hızlı geldi. Höger'in pasında topu alan Farfan tek pasla sağ kanattaki Uchida'yı gördü. Uchida'nın yerden ortasını tek vuruş ile ağlara gönderen 19 yaşındaki Draxler Bundesliga'daki 100. maçında golünüde atmış oldu. 1-0
Bastos'un uzun pasına gelişine güzel bir vuruş yapan Huntelaar'ın topunu Weidenfeller'in kurtarışı ile atlatan BVB, maçın ilkyarısında kendine gelme fırsatını Kuba ile yakalasada top yandan aut'a çıkınca bunu değerlendiremedi..
Sakatlıktan çıkıp ilk 11de yer bulan Bender ve Hummels çok silik performans gösteriyor, Schalke atakları hızlı sekilde BVB kalesine ulaşıyordu. Kornerden gelen topa kafa vuran Matip'in vuruşunu Götze kale çizgisinden çıkardı. Draxler kaleci ile karşıkarşıya kaldığı pozisyonda topu Weidenfeller'e nişanladı.
Dakikalar 35'i gösterirken Schalke 04 farkı ikiye çıkarmayı başardı. Yine Uchida'nın ortasına BVB savunmasını uyutup iyi yükselen Huntelaar topu ağlara gönderdi.. 2-0
İlkyarı kalesinde iki gol gören daha kötüsü silik bir oyun sergiliyen BVB ikinci devreye Kevin'in yerine Reus, sakatlığı nükseden Hummels'in yerine Nuri Şahin hamlesi ile başladı ve oyunda dengeyi kurdu. Nuri geldiğinden beri en iyi oyununu oynayarak ortasaha dengesini İlkay ile birlikte sağladı. Reus merkeze gecerek pas dağıtımında toplayıcı rolü aldı. İkinci yarının hemen başında Reus'un çok şık pasıyla topla buluşan Piszczek yanlış tercih yapınca BVB rüzgarı terse çevirme şansını değerlendiremedi. Hemen bundan sonra Nurinin kullandığı serbert vuruşta Bender rakibine faul yaparak topu ağlara gönderdi ve haklı olarak gol geçerli sayılmadı. Bender bu pozisyonda faulü yapmasa rakibinin pek şansı var denilemezdi..
BVB oyunu istediği bu dakikalardan golüde çıkarmayı başardı. 59.dakikada Kubanın harika pasında topla buluşan Lewandowski usta işi bir vuruşla farkı 1'e indirmeyi başardı. 2-1
Lewandowski'nin beraberliği getirecek şutununn Götze'ye çarpıp gol olmamasıda bu maçtaki şansızlığımızdı.. Schalke risk almış rakibi karşısında çok güzel kontra ataklar bulmaya başladı. Önce Pukki ile çok önemli pozisyondan yararlanamadı.. Sonra Draxler ve Farfan ile zoru başardı ve topu dışarı gönderdi. Son olarak tekrar Pukki ile 6 pas içinden çerçeveyi bulamadı..
Maçın son bölümüne girilirken BVB'ye gelen beraberlik fırsatından usta forvet klasının altında bir vuruş yaparak yararlanamadı ve karşılaşma 2-1 Schalke üstünlüğü ile kapandı.
Bu sonuçla bu yıl oynanan ikinci derbiyide maviler kazandı ve taraftarlarını sevince boğdu..

SCHALKE 04 2-1 BORUSSİA DORTMUND

FC Schalke 04: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger, Neustädter (73. Fuchs) - Farfán, Draxler (82. Raffael), Bastos - Huntelaar (54. Pukki)
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels (46. Nuri Sahin), Schmelzer – İlkay Gündogan (76. Leitner), Bender - Blaszczykowski, Götze, Großkreutz (46. Reus) - Lewandowski

Goller: 12'Draxler, 35'Huntelaar / 59'Lewandowski
Sarı kartlar: Huntelaar, Höger, Kolasinac / -
Seyirci sayısı: 61.673

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder