7 Mart 2013 Perşembe

Ruhr'un Ultras Cocukları.. Derbi atesi yandı: Dortmundda kavga

Yukarıdaki fotoğraf ilkyarıda oynanan BVB-Schalke derbisi öncesinde çekildi. Polisin tüm önlemlerine rağmen iki ekip taraftarları arasında olaylar yaşanmıştı..
İşte haftasonu bu maçın rövanşı olacak ve ortam şimdiden ısınmaya başladı..
Mekadonyanın Skopje ekibinin taraftarı ile Schalke 04 taraftarları arasında bir dosluk var. Bu dostlukdan dolayı yaklaşık 25 Ultras Skopje taraftarı derbiyi izlemek için Almanya'ya geldi. Dortmund havaalanına inecek olan Makedon taraftarları karşılamak için 30 kadar Ultras Schalke taraftarıda Dortmundda geldi.
Polis raporuna göre bu olayı öğrenen BVB'li Ultras taraftarlar 70 kişilik bir grupla havaalanına gittiler..
İki grup arasında başlayan kavga etraftaki evlerden olan şikayetleri ile polise ulaştı ve polisin erken müdahalesi ile çok büyümeden sonlandı. Kavgada ciddi yaralanma olmazken bölgede bazı araçların hasar gördüğü açıklandı..
Polis 13 aracı tespit edip 43 Mekadon ve Schalkeli taraftarı yakaladı. 13 araçtan birçok saldırı aleti beyzbol sopaları biber gazları çıktı..
Polis bu 43 kişinin kimliğini gelsenkirchen polisinede ulaştırdı ve tabiki kulüplerde.. Polis 43 kişinin stada girme yasağı almasını tavsiye ettiğini belirtti.

Polis bu yaşanan olaylardan sonra maç öncesi önemlerini dahada artıracak. Dortmund polisi ilk maç öncesi iki ekibinde ultras grupları ile görüşmek istemiş ama iki ekipde bu görüşmenin mümkün olmadığını söyleyip buluşmaya gitmemişti..

Dün geceden:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder