7 Mart 2013 Perşembe

Devler arenasında BVB'den yine dev bir adım..

Bundesliga'da gelen 2 şampiyonluk sonrasında Bayern'e karşı 5 gollü alınan final maçı ve Almanya kupası.. Jürgen Klopp'un BVB'si Almanya içinde ulaşabileceği en yüksek yere geldikten sonra bu yıl 'iyi futbol oynuyoruz' sözünü tüm dünyaya duyurma amacındaydı.
Bunun için herşey hazırdı.. Akıllıca yöneten bir idari kadro, inanmış bir şehir, harika bir teknik direktör ve sahada mücadeleden kaçmayan oyuncu topluluğu.. Peki Şans? İşte bu konuda bir sıkıntı vardı. BVB Şampiyonlar liginde öyle bir grup kurası çektiki 3. olup Avrupa ligine katılsa kimse buna başarısızlık diyemezdi.. Fakat BVB sezon başındaki inancını maçlarada yansıtarak Real Madrid, M. City ve Ajax gibi devlerin arasında yenilgisiz lider olmayı başardı.. Grup birinciliği ile 2. tur için avantajlı bir kura şansını yakalayan BVB'nin şans yine yanında olmadı.. Rakip Shakhtar Donetsk'di.. Avrupanın en iyi takım oyunu oynayabilen ekipleri arasında olan BVB ve S. Donetsk eşleşmesi sistemlerin savaşı olacaktı. BVB deplasmandaki ilk maçta iyi bir oyun ile 2-2'lik skor avantajını almıştı. 2.maç öncesi iki teknik adamda tedirgindi.. Klopp rakibini övüp sonuna kadar savaşacaklarının sözünü verirken Lucescu bu eşleşmeyi geçen ekibin final oynayacağını düşünüyordu.. Grip olan Hummels maça yetişemeyince defansın ortası Subotic Santana ikilisinin oldu..
Maç SÜD tribunünün harika şovu ile başladı. İlkay ve Bender birbirlerine yakın oynuyor Kubada onlara yaklaşıyordu. Bunun sonucunda BVB Fernandinho ve Taisonun pas yollarını kapattı. Kalabalık ortasahadan ileriye top taşıma görevi Reus ve Götze'deydi..
İlkyarım saatte topa sahip olan taraf BVB olsada Lucescunun öğrencileri kalelerini savunmayı başarmıştı.. Götze ve Lewandowski ile yakalanan fırsatlarda sonuçsuz kaldı..
BVB kilidi 31.dakikada açmayı başardı. Hannover maçının şanssız ismi Santana Götze'nin kullandığı kornerde çok iyi yükseldi ve attığı kafa golü ile BVB partisini başlatan isim oldu.. 1-0
Golle birlikte tribunler coşmuş oyuncuların inancı biraz daha artmıştı. İlk golden 6 dakika sonra BVB farkı ikiye çıkarmayı başardı. Uzun bir taç atışı ile orta sahada topla buluşan Reus kafa vuruşu ile Lewandowski'ye ulaştı.. Lewandowski önündeki boş alanı kullanarak cezasahasına yaklaşıp yerden ortasını yaptı.. Doğru koşu yapan Mario Götze tek vuruş ile farkı 2'ye çıkardı.. 2-0
BVB ilk 45 dakiyayı 2-0 önde kapatmayı başardı fakat Benderin sakatlanması sonucu kaburgasında kırık bulunan Kehl oyuna girmek zorundaydı.. Zafer için vefakarlık gerekiyordu ve kaptan bunun için hazırdı..
İlkyarıda oyunun kontrolünü tamamen elinde tutmayı başaran BVB 2.yarının ilk 10 dakikasında kontrolü rakibine kaptırdı. S.Donetsk bu bölümde Costa ile gole yaklaşıyordu fakat golü bulamayınca 55.dakikada tekrar havlu attılar ve BVB partiye devam etti..
Dakikalar 59'u gösterirken Kuba taşıdığı topu ceza sahası dışında olan İlkay'ın önüne bıraktı. İlkay açısını bulduktan sonra sert ve net bir vuruş yaptı. Pjatow bu topun gol olmasını başarsada seken topu alan Kuba karşısında çaresizdi.. Kuba topu ağlara göndererek dünyaya BVB çeyrek finalde mesajını gönderdi.. 3-0
3.golle birlikte rakibinin direncini tamamen kıran BVB son yarım saatte skoru korumayı başararak zorlu eşleşmeyi kazanan taraf oldu..
BVB tüm dünya için Şampiyonlar liginin gizli favorisi ama takımda hedef maç maç ilerlemek.. Şimdi herkes son 8'in keyfini çıkarıyor ve kurayı bekliyor..
Yolun açık olsun BVB...


BORUSSIA DORTMUND 3-0 SHAKHTAR DONETSK

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan (82. Sahin), Sven Bender (46. Kehl) - Blaszczykowski (70. Großkreutz), Götze, Reus - Lewandowski.
Donetsk: Piatov - Srna, Kucher, Rakitskyy, Rat - Fernandinho, Hübschman (82. Stepanenko) - Teixeira, Mkhitaryan, Taison (46. Costa) - Adriano.

Goller: 31'Santana, 37'Götze, 59'Kuba 
Sarı kart: - / Kutscher 
Seyirci sayısı: 65.829

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder