9 Nisan 2014 Çarşamba

Maç Detayları: Borussia Dortmund 2-0 Real Madrid

Borussia Dortmund, çalıştı, çabaladı, yakaladı, attı ama yetmedi maçın sonunda sarı siyahlı cephede kullanılan tek kelime GURUR oldu..
İşte maçın detayları:
Real Madrid'e deplasmanda 3-0 kaybettiği maçın rövanşında bir mucize için sahaya çıkan Borussia Dortmund, ilk bölümde çok istekliydi.
Ancak Real Madrid, 17. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Angel di Maria'nın vuruşunu ise Weidenfeller kurtardı ve skorun değişmesini engelledi.
Kaçan bu penaltıdan sonra ev sahibi Borussia Dortmund, Real Madrid'in üzerine yüklenmeye başladı. 24. dakikada savunmadan atılan uzun topu, kaleciye indirmek isteyen Pepe, büyük bir hata yaptı ve top Marco Reus'un önünde kaldı. Reus da kaleciyi geçerek topu ağlara gönderdi ve takımını Real Madrid karşısında 1-0 öne geçirdi.
Bu golden sonra daha da umutlanan Dortmund, 37'de ikinci golü buldu. Bu kez savunmadan çıkarken hata yapan Pepe'nin hatalı pası, Borussia Dortmund atağını başlattı. Sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Lewandowski'nin vuruşu direkten dönerken, dönen topu tamamlayan Reus, kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı. Mücadelenin ilk yarısı Dortmund'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci yarısında ev sahibi Dortmund, çok daha baskılıydı. 65'te Dortmund, 3. gole çok yaklaştı. Marco Reus'un ara pasına hareketlenen Mkhitaryan, kaleci Casillas'ı da geçip boş kaleye vurdu ancak top yan direkten döndü.

BORUSSİA DORTMUND 2-0 REAL MADRİD

Borussia Dortmund
Weidenfeller – Piszczek (81. Aubameyang), M. Friedrich, M. Hummels, Durm – Jojic, Kirch – K. Großkreutz, Mchitarjan, M. Reus – R. Lewandowski
Real Madrid
Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao – Illarramendi (46. Isco), Alonso, Modric – di Maria (73. Casemiro), Benzema (90.+2 Varane), Bale

Goller: 24', 37'Reus
Sarı kartlar: Reus, Aubameyang / Alonso, Ramos, Carvajal, Benzema, Casemiro
Seyirci sayısı: 65.829
 
BVB Türkiye Maçın Adamı: Marco Reus


maç detayları: ntvspor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder