13 Nisan 2014 Pazar

Maç Detayları: FC Bayern 0-3 Borussia Dortmund

Şampiyonlar liginde Real Madrid'e karşı oynadığımız çok iyi oyun ve galibiyete rağmen turu geçememenin moralsizliği sonrası Bundesliga'da rüzgar gibi esen şampiyon Bayern Münih'e konuk olduk. Ev sahibi ekip karşılaşmaya en güçlü 11'i ile çıkarken Jürgen Klopp eksiklerin yanında Piszczek ve Lewandowski'yide dinlendirmeyi tercih etti.
Bayern Münih klasik topa sahip olma karakteri ile maça başlasa hatta ikili mücadeleleride kazansada BVB takımı çok iyi alan kapatarak ve çok özverili koşarak oyunda dengeyi saglayan taraf oldu. İki takımında net pozisyon bulmakta zorlandığı maçta kilidi açan taraf takımımız oldu. Real maçından sonra morali çok bozulan Mkhitaryan taraftarın ona verdiği desteğe karşılığını Bayern'e attığı gol ile verdi.
İkinci yarıda da aynı disiplini sürdüren BVB, Reus ve Hofmann ile golleri bulup galibiyeti partiye çevirmeyi başardı.. Karşılaşmanın yıldızı ise Schmelzer'in yokluğunda sol bekte oynayıp Robben'e sahayı dar eden Erik Durm oldu..

FC BAYERN 0-3 BORUSSİA DORTMUND

Bayern München
Neuer (46. Raeder) – Rafinha, Javi Martinez, Dante, Alaba – Lahm, B. Schweinsteiger – Robben (69. T. Kroos), M. Götze, Ribéry (60. T. Müller) – Mandzukic
Borussia Dortmund
Weidenfeller – K. Großkreutz, Sokratis, M. Hummels (70. M. Friedrich), Durm – Kehl, N. Sahin – J. Hofmann (62. R. Lewandowski), M. Reus, Mchitarjan – Aubameyang (76. Jojic)

Goller: 20'Mkhitaryan, 49'Reus, 56'Hofmann
Sarı kartlar: Martinez, Kroos / Mkhitaryan
Kırmızı kart: Rafinha
Seyirci sayısı: 71.000

BVB Türkiye Maçın Adamı: Erik Durm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder