8 Mart 2013 Cuma

BVB Efsanesi Dede'nin Dortmund'da yaptıgı röportaj

 13 yıl BVB forması giymiş olan ve şuan ülkemizde kariyerine devam eden Dede izinini Dortmunda gelerek arkadaşlarını ziyaret ederek kullandı.. BVB taraftarının kalbindeki yerini hiç kaybetmeyen Dede Dortmund gazetesine bir röportaj verdi. BVB Türkiye blog olarak röportajı sizler için çevirdik:

Soru : Süper Lig hâlâ devam ediyor.Takımınız Eskişehirsporun cumartesi günü maçı var.Siz nasıl burada olabiliyorsunuz?
Dede : Şu an sakatım ve ayağımı burktum.Çok kötü değil ama bir maç izinliyim ve 5 gün izinliyim.Bu arayı Almanya'ya gelmek için kullandım.Haftasonu tekrar geri döneceğim.

S : Yeniden Dortmund'da ve Signal İduna Park'ta olmak nasıl bir duygu?
D : 1,5 yıldır stada gelmedim.Kendimi iyi hissediyorum,burası hâlâ benim evim.Tekrar BVB dünyasında olmak,taraftarları duymak,takımı görmek çok duygusal.

S : Eski dostlarınızı ziyaret etmek için zaman buldunuz mu?
D : Tabii,kesinlikle.Onlar hep kalbimde olacak.Cuma günü antreman sahasına gittim.Bütün takımı,antrenörü,terapistleri ve takım doktorunu gördüm.Tekrar görüştüğümüz için küçük çocuklar gibi sevindik.

S : Dortmund'u hâlâ takip ediyor musunuz?
D : Tabii ki.Türkiye'deki evimde Alman kanalları var.Vaktim olursa ve maçımız yoksa Borussia Dortmund'un maçlarını hep izlerim.

S : Şimdiye kadar sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz?Borussia Dortmund şampiyonluğu artık savunamayacak gibi.
D : İki sene üst üste şampiyon olmak ve Şampiyonlar Liginde çeyrek finale yükselmek,bu çok güzel.Gerçekten,çocuklar her şeyi gayet iyi yapıyor.

S : Bazen hâlâ takımda olmak istiyor musunuz?
D : Mümkün olsaydı sonsuza dek kalmak isterdim.Ama bu futbolda bazen böyle olabiliyor.13 sene için sadece teşekkür etmek isterim.Borussia Dortmund'da hiç unutamayacağım güzel vakit geçirdim.

S : Türkiye nasıl gidiyor?
D : Şansıma çok iyi gidiyor.1,5 yılda gollerim de oldu.Ligde iyi bir yere sahipiz.Bununla oldukça memnunum.

1 yorum: