22 Nisan 2013 Pazartesi

Bir basta, bir sonda..

Bundesliga'nın 30. haftasında Mainz önüne Şampiyonlar ligi hedefimizi yakalamak ve Real Madrid eşleşmesi öncesi son provayı yapmak için çıktık. Jürgen Klopp bu maçta rotasyon'a gitmeyi düşünmedi. Sakat olan Bender haric BVB en güçlü kadrosu ile sahaya çıktı.. Hummels – Subotic ikiliside 6 hafta sonra ilk 11'e döndü..
Borussia Dortmund maça golle başladı.. Hummels'in orta yuvarlaktan doldurduğu topu Mainz kalecisi Wetklo uzaklaştırmak istedi fakat Götze'ninde orada pozisyonunu bozması ile başarılı olamadı. Bunun sonrasında top önünde kalan Reus daha saniyeler 33'ü gösterirken net bir vuruş ile Dortmund'u öne geçirmeyi başardı.. 1-0
BVB bulduğu golden sonra erken olarak farkı açmaya çalıştı. Kuba'nın vucudunu kullanarak Reus'un önüne bıraktığı topta Marco maçtaki ikinci golüne cok yaklaştı fakat Wetklo başarılı bir kurtarışa imza attı.. Daha sonra Reus'un kullandığı kornerde Subotic ile gole çok yaklaştık, bu pozisyondada Wetklo iyi bir kurtarış yaptı..
İlk 25 dakikada BVB baskısından ikinci golü cıkaramayınca oyuncuların kafasında yavaş yavaş Real Madrid maçı düşünceleri dolaşmaya başladı ve oyun daha tutuk bir hal aldı. Bu dakikalarda Lewandowski'nin yaptığı şık vuruş ile heyecanlandık.. Mainz'in ilk tehlikeli atağı ise sol kanattan
Rukavytsya ile geldi. Rukavytsya taşıdığı topu yerden ortaladı ama Parker bu topa yetişemeyince Mainz beraberlik fırsatını değerlendiremedi.
İlk devre birinci dakikada Reus'un attığı gol ile 1-0 sona erdi.
İkinci yarı ilkyarıdan daha düşük bir tempoda başladı. 48'de Zimling'in 20 metreden, 50'de ise Schmelzer'in sol çaprazdan yaptığı vuruşlar az farklarla dışarıya çıktı.
Bundan bir dakika sonra yine Schmelzer Reus'dan aldığı topu kale boş olmasına rağmen yan ağlara göndererek farkı ikiye çıkarmayı başaramadı. Bir önemli pozisyonuda Reus müsait durumda topu üstten dışarı atınca değerlendiremedik. 76.dakikada Reus'un kullandığı kornere iyi yükselen Hummels'in kafa vuruşunu ise Svensson çizgiden çıkararak farkın açılmasını önledi.
Artık maç böyle bitecek dediğimiz anlarda sezonun kralı Lewandowski sahneye çıktı.. Kevin ile başlayan atakta Leitner Piszczek'in önüne güzel bir top bıraktı. Piszczek'de kale önünde bekleyen Lewandowski'ye pas vererek usta forvetin bu sezonki 23.golüne asist yapma başarısını gösterdi. 2-0
BVB 2-0'lık galibiyetle hem gelecek sezonda Şampiyonlar ligine direk katılmayı garantiledi hemde Real Madrid maçları öncesi moral kazandı. Lewandowski'de bu maçıda boş geçmeyerek Bundesligadaki gol serisini 12 maça çıkardı..

BORUSSIA DORTMUND 2-0 MAINZ 05

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer -Ilkay Gündogan, Nuri Sahin - Blaszczykowski (62. Großkreutz), Götze (74. Schieber), Reus (86. Leitner) - Lewandowski
FSV Mainz 05: Wetklo - Pospech, Noveski, Svensson, Bell - Baumgartlinger - Risse (57. Szalai), Zimling, Malli, Rukavytsya (81. Caligiuri) - Parker (70. Nicolai Müller)

Goller: 1'Reus, 87'Lewandowski
Sarı kartlar: Hummels, Reus, Schmelzer / Bell, Wetklo, Zimling
Seyirci sayısı: 80.645

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder