3 Nisan 2013 Çarşamba

Sert mücadeleden zaferle döndük..

Milli maç arasından sonra rakibimiz Stuttgart'tı. Bundesliga'da bize herzaman ters gelen bir ekip olan Stuttgart önüne Şampiyonlar ligi öncesi moral bulmak için çıktık. Klopp, Kuba'nın yokluğunda kanatları Reus Götze ikilisine emanet ederken 10 numara pozisyonuna İlkay'ı yerleştirdi. Orta alanın ortasında ise Nuri-Bender ikilisi vardı.
60.000 seyirci önünde maça etkili başlayan taraf Stuttgart oldu. İlk 10 dakikada baskı ile yarı alınımıza yerleştiler ve erken bir gol aradılar. Bu bölümde iki ekipde önemli birer pozisyonuna girsede kaleciler başarılı kurtarışlara imza attılar. Stuttgart 12.dakikada Ibisevic'in kafası ile topu ağlara göndermeyi başardı fakat gol ofsayt gerekcesi ile değer kazanmadı. 14. dakikada hızlı çıkan evsahibi ekip çok etkili bir pozisyon geliştirdi. Traore çok müsait pozisyonda vuruşunu yaptı Weidenfeller harika bir kurtarışla skorun değişmesine izin vermedi. Maçın kırılma anlarından birini kalecimizin başarısı ile atlattık..
Stuttgart etkili oyununun yanında sertliktende vazgeçmiyordu. Hemen hemen her pozisyonda oyuncularımız kendilerini yerde buldular. 19.dakikada Reus ile kazandığımız pozisyonda top az farkla dışarı çıktı. Reus iki maçtır kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlardaki şansızlığını yine kıramamıştı. Rakibin sert oyununda ilk sakatımızı 23.dakikada verdik. Harnik'in kontrolsüz hareketi sonucunda Schmelzer'in burnu kırıldı. Şampiyonlar ligi öncesi bu sakatlık ile moralimiz bozuldu. Marcel yerini Piszczek'e bıraktı.
24'de oyuna giren Piszczek 29'da attığı gol ile BVB'yi deplasmanda öne geçirmeyi başardı. Sol çaprazdan Reus'un kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Piszczek topu kafa ile uzak direğe göndererek golünü attı.. 0-1
İlkyarı bu skorla sona erdi.
BVB 2.yarıda daha kontrollü oynuyor Stuttgart'tın sert oyunu ise devam ediyordu. 56.dakikada Lewandowski ve Nuri ile gole yaklaştık. 59'da ise etkili gelen ev sahibi ekip oldu. Rüdigerin vuruşu direkten, Gentner'in vuruşu ise çizgi üzerindeki Götze'den geri geldi.
63.dakikada çok basit bir gole engel olamadık. Taç atışından gelen topla buluşan Maxim sağ çaprazdan uzak direğe güzel bir vuruş ile maça eşitliği getirdi.. 1-1
70.dakikada 2.sarı kartını gören Niedermeier oyundan atıldı. 71'de Piszczek ile çok net fırsattan yararlanamadık. 1 dakika sonra bukez kaleciyle karşı karşıya kalan Subotic topu kaleci Ulreich'e nişanladı.
3 puan için aradığımız golü 82.dakikada Lewandowski ile bulduk. Nuri Şahin ortasahadan boşluğu görüp Reus'a pasını verdi. Topla cezasahasına ilerliyen Reus üçgeni kurup topu sağ kanattaki Piszczek'e ulaştırdı. Piszczek'de atığı golden sonra bukezde Lewandowski'ye asist yaptı ve maçın kahramanı oldu. 2-1
Zor deplasmandan 3 puanla dönerek hem Bayern'e şampiyonluk turu atma fırsatı vermedik hemde Malaga maçı öncesi moral kazandık. BVB, Bundesligada 52 puanla 2. sırada bulunuyor..

 
STUTTGART 1-2 BORUSSIA DORTMUND

VfB Stuttgart: Ulreich - Rüdiger, Felipe Lopes, Niedermeier, Sakai - Gentner, Boka (88. Macheda) - Harnik, Maxim (73. Röcker), Traoré - IbisevicBorussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer (24. Piszczek) - Bender, Sahin - Götze (83. Schieber), Gündogan (60. Leitner), Reus - Lewandowski

Goller: 63'Maxim / 29'Piszczek, 82'Lewandowski
Sarı kartlar: Boka, Harnik / Großkreutz, Götze Kırmızı kart: Niedermeier
Seyirci sayısı: 60.000

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder