11 Nisan 2013 Perşembe

inancın adıdır Borussia Dortmund..

Şampiyonlar ligi tarihine geçen maçlar listesine bir maç daha eklendi.. Golsüz biten ilk maçın rövanşı için BVB ve Malaga Wesfalen stadyumuna kozlarını paylaşmak için çıktı. Maça takımlar kadar tribunlerde hazırdı 65.829 biletli seyirci yerini almış ve harika bir atmosfer oluşturmuştu..
Karşılaşma Süd tribunünde yapılan güzel koreografi eşliğinde başladı..
İlk maç golsüz bitip iki takımda tur şansını rövanşa taşımayı başarınca ekiplerin üzerindeki stres artmıştı. Bu oyunada yansıyordu Malaga karşılaşmayı yarı alanında kabul edip kaptığı toplarla hızlı çıkıp golü bulmayı hedeflerken BVB kilidi erken açıp üzerindeki stresi atmak istiyordu. İlk tehlikeli atağı 16.dakikada BVB buldu. Götze'nin pasında topla buluşan Lewandowski yaklaşık 20 metre mesafeden akıl dolu bir vuruş yapsada çerçeveyi tutturamadı..
İlk tehlikeyi BVB yaratsada hedefine ilk ulaşan ekip Malaga oldu.. Baptista ile hızlı çıktıkları atakta topla buluşan Joaquin Isco ile yaptığı verkaç sonrasında önündeki Schmelzer ve Subotic'ten sıyrılıp açısını bulduktan sonra yerden şık bir vuruşla konuk ekibi öne geçirmeyi başardı.. 0-1
Bu golle birlikte BVB için herşey dahada zorlaşmış artık tur için iki gole ihtiyaç doğmuştu. Stres artınca oyun düzeni daha zorlaşan BVB etkili atak geliştirmekte zorlanırken dakikalar 40'a geldiğinde harika bir golle kilidi açmayı başardı. Piszczek Kuba'ya, Kuba'da Götze'ye hızlı oynadı. Mario Götze taşıdığı topu cezasahası önündeki Reus'a gönderdi. Reus topu şık bir topuk pası ile Lewandowski'nin koşu yoluna bırakınca tribünler heyecanla ayağa kaldı ve usta forvet kaleciyi çalımlayıp maça eşitliği getirdi.. 1-1
İlkyarının son anında Malaga Joaquin ile birkez daha gole yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşa yapılan kafa vuruşu Weidenfeller'in ellerinde kalıyor ve takımlar soyunma odasına 1-1 lik eşitlikle gidiyordu..
BVB ve Malaga tarihe geçecek bir 45 dakika için çıktılar sahaya yeniden.. BVB ikinci yarıda biraz daha etkili olsada Malaga duran toplarla etkili gelmeye devam ediyordu.. Bunlardan biri yine Joaquin ve Weidenfeller'i karşı karşıya getirdi.. Weidenfeller bu pozisyonda büyük bir kurtarışa imza atarak harika finalin ilk kıvılcımını çıkarmıştı..
53.dakikada Santana'nın uzun pasında topun önünde kaldığı Görze ile gole çok yaklaştık fakat Götze yine topu ağlara göndermeyi başaramadı.. 69'da BVB Lewandowski ile topu ağlara göndermeyi başardı fakat hakemin düdüğü golün değer kazanmasına izin vermedi. Çünkü golü atan Lewandowski'ye asist yapan Kuba topu aldığında ofsayt pozisyonundaydı..BVB baskıyı artırıyor 70.dakikalarda topla oynama oranını %61'e kadar çıkarıyor fakat aradığı golü bulamıyordu. Klopp maçın 72.dakikasında oyuna müdahalesini yaptı, Nuri Şahin ve Schieber oyuna girerken Kuba ve Bender kenara geldi.. 76 ve 79.dakikalar arasında inanılmaz pozisyonlar kaçırdık. Önce Reus çok müsait pozisyonda 5 metre mesafede topu Caballero'ya nişanladı sonrada İlkay'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Götze vuruşunda Caballero'yu geçemedi..
Bu andan sonra futbolun yazılı olmayan kuralı 'atamayana atarlar' devreye girdi.. 82.dakikada yine hızlı gelişen Malaga atağında Baptista Eliseu'ya alda at dercesine bir pas verdi ve Eliseu topu ağlara göndererek Malaga için tur kapısını aralamayı başardı.. 1-2
Bu golde büyük ofsayt tartışmaları olsada hakem golü vermiş BVB için işler çok zorlaşmıştı.. Moraller bozulmuş umutsuzluk tribunlerden yeşil sahaya yayılmaya başlamıştı.. 84'de Lewandowski ile kaleyi yokladık ama pozisyon korner ile sonuçlandı. 86'da Klopp son kozunu oynadı. İlkay kenara gelirken hava topları hakimiyetinden yararlanmak için Hummels oyuna girdi..
87'de Reus'un kullandığı serbest vuruşta topla birlikte umutlar hayallerde dışarı çıkıyordu sanki.. Skor tabelasında dakikalar 90.00'ı gösterirken skor 1-2 idi ve rüyaların gerçekleşme anları start alıyordu..
Mucizenin ilk basamağı 90+1'de geldi.. Sahadaki 3 stoper Hummels, Subotic ve Santana hazırladı Reus golü attı ve BVB maça eşitliği getirdi.. 2-2
Reus dakikalar önce topla birlikte dışarı gönderdiği umutları bukez yine topla ağlardan alıp ortasaha yuvarlağına yeniden koydu.. Zaman azdı ama inanç vardı. BVB bu inanç ile yüklendi ve inanılmaza imza attı.
Dakikalar 90+3'ü gösterirken nefesler tutuldu ve zafer pozisyonu başladı.. Schmelzer taçı kullandı, İlkay'ın çıkmasından sonra forvet arkasında oynamaya başlayan Lewandowski ortasını yaptı. Schieber kafa ile indirdi, Reus şutunu vurdu, Santana tamamladı defansdan dönen topu yine Schieber doldurdu ve Santana çizgi üzerinden topu ağlara göndererek Dortmund'du sevinçten havalara uçurdu. 3-2
Oyuncular ve Klopp sevinçten anlamsızca sağa sola koşuyor, Tribunler yıkılıyor, Şehirdeki her evden zafer çığlıkları yükseliyordu..
Son goldede Malaganın golü gibi ofsayt tartışmaları olsada o anda Dortmund gündeminde değildi. BVB son bölümlerde yeni bir süprize izin vermeyerek maçı kazandı ve adını şampiyonlar ligi yarı finaline yazdırdı..
Yarı finalde rakiplerimiz Bayern, Barça ve Real Madrid..
Yolun açık olsun BVB... 
 
BORUSSIA DORTMUND 3-2 MALAGA

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan (86. Hummels), Sven Bender (72. Sahin) - Blaszczykowski (72. Schieber), Götze, Reus - Lewandowski
Malaga: Willy - Gamez, Demichelis, Sanchez, Antunes - Toulalan, Camacho - Joaquin (87. Portillo), Duda (74. Eliseu) - Isco, Baptista (83. Santa Cruz)

Goller: 40'Lewandowski, 90+1'Reus, 90+3'Santana / 25'Joaquin, 82'Eliseu
Sarı kartlar: Sven Bender, Schmelzer / Gamez, Toulalan
Seyirci sayısı: 65.829


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder