4 Nisan 2013 Perşembe

Eve avantaj ile dönüyoruz..

16 sene sonra tekrardan çıktığımız Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçı için Malaga deplasmanına gitmiştik. Maça çıkarken bu sezon peşimizi bırakmayan sakatlık sorunlarımız yine rol oynuyordu. Haftasonu Bundesliga'da burnu kırılan Schmelzer maske ile sahaya çıkarken, sakatlığı bulunan Kuba riske edilmeyerek kadyoya alınmadı. Hummels'de süren sakatlığı ile Malaga'ya götürülmeyen diğer önemli oyuncumuzdu..
Tıklım tıklım dolu tribunler önünde zorlu mücadele başladı. Karşılaşma ortasaha mücadelesi ile yavaş tempoda oynanıyordu, sahaya daha iyi yayılan taraf  BVB olsada Malaga'da hızlı çıkıp gol arıyordu. Dakikalar 7'yi gösterirken ilk tehlikeli atak evsahibi ekipden geldi. Saviola'nın vuruşu az farkla dışarıya çıktı.
Karşılaşmada 15 dakika geride kaldıktan sonra Dortmund sahaya ağırlığını koydu. BVB kanatlardan merkeze doğru küçük üçgenler kurarak defansı yarmaya çalışıyor bundada başarılı oluyordu. 14 ve 18. dakikalarda Götze ile çok müsait pozisyonları değerlendiremedik. 25'de Reus ile kaleyi yokladık, 31'de Großkreutz'un vuruşu kalecinin müdahalesi ile kornere gitti. BVB bu seviyede özelliklede deplasmanda oynanan bir maçta bulunabilecek pozisyonları fazlasıyla yakalamasına rağmen son vuruşlardaki etkisizliği ve Malaga kalecisi Willy'nin yüksek konsantrasyonu ile skor avantajını eline geçiremiyordu.
İlkyarının başarılı ismi İlkay bitirici paslarına devam etti. 37.dakikada bukez Lewandowski'ye harika bir pas attı. Lewandowski'nin vuruşundada Willy başarılıydı.. Dakikalar 42'yi gösterirken gole yaklaşan taraf Malaga oldu. Duran toplarla etkili olmaya çalışan Malaga korner atışı ile tehlike yarattı, Baptista'nın kafa vurşunda Weidenfeller çok kritik bir kurtarışa imza attı.
Maçın ilkyarısı 0-0 sona erdi..
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf BVB idi. 47. dakikada usta forvetimiz Lewandowski penaltı noktası üzerinde bomboş kaldı fakat yerden gelen topu sektirince yine önemli bir gol şansını kullanamamış olduk. 65'de İlkay'ın harika pasında topla buluşup kaleci ile başbaşa kalan Mario Götze üzerindeki şansızlığı atamayıp topu kaleciye teslim etti.
1 dakika sonra Isco düzgün ve şık bir vuruşla BVB kalesini yoklasada Weidenfeller yine güzel bir kurtarış yaptı..
Maçın son bölümüne girilirken iki ekipte temposunu düşürdü ve kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı.
Borussia Dormund evine avantajlı bir skorla dönerken Şampiyonlar ligindeki yenilmezliğinide sürdürmüş oldu. Bu maçın rövansı haftaya salı günü Dortmund'da oynanacak..

MALAGA 0-0 BAORUSSIA DORTMUND

Malaga: Willy - Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquin, Isco (87. Duda) - Baptista (76. Santa Cruz), Saviola (68. Portillo).
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (80. Sven Bender) - Reus (69. Schieber), Götze (90.+2 Kirch), Großkreutz - Lewandowski.

Sarı kartlar: Antunes, Weligton, Iturra / Großkreutz
Seyici sayısı: 28.963

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder