Shinji Kagawa, 2010/11 sezonunda Cerezo Osaka takımından Borussia Dortmund'da transfer olurken hiç dikkat çekmemişti. Tanınmamış bir oyuncu, 350bin euro gibi bir ücretle, henüz dünyanın ilgisini çekmemiş Dortmund'da geliyordu. İnanılmaz paraların konuşulduğu futbol dünyası için güzel bir detay değildi bu ama işte o önemsiz detay harika bir futbol hikayesine dönüştü geçen zaman içinde. Bu yazıda ondan bahsedeceğiz..
Borussia Dortmund gelişiyor, oyuncular gelişiyor, Kagawa gelişiyordu. Sezon sonunda gelen şampiyonluk Dortmund'un doğru hamlerinin ilk önemli meyvesini toplamasıydı. Dünya devleri sessizce doğruları yaptığı anlarda ilgilenmedikleri BVB'ye gözlerini dikmeyi başladılar ve Nuri Şahin 10 milyona Real Madride gitti. Durmadı Dortmund ve ikinci Bundesliga şampiyonluğu geldi ardarda sonra da Almanya kupası. Devler yine dayandı BVB kapısına bu yılki koparılan isim 16 milyon euroya Kagawa oldu.. Evet şu iki sene önce 350.000bin euroya alınan önemsiz japon cocuk..
BVB'yi dipten zirveye taşıyan yönetim için önemli virajlardan biriydi bu. Önce Nuri şimdi Kagawa ve devlerin takibinde olan diğer oyuncular.. Bir çare gerekiyordu ve bulundu:
BVB belki Kagawayı elinde tutamazdı dünya devleri ile baş edemezdi ama yeni Kagawa'lar bulabilirdi.
İşte o günlerde kulüp CEO'su Watzke açıklamaları ile sahneye çıktı:
M.United'dan Kagawa için gelen 16 milyon euro'nun nasıl harcanacağı konusu belirlenmişti.
1- Yeni bir alt yapı okulu inşa edilecek
2-Dortmund'un kalbi olan stadyumu onarılacak
3-Store mağazaları büyütülecek
12 milyon euronun altyapı okuluna ayrılması ve kalan 4 milyon ile store ve stadyum harcamalarının yapılması kararlaştırıldı. Bu güne geldiğimizde stadyumda tribünlerin ana kolonlarının güçlendirildiğini, ses sisteminin yenilendiğini hatırlatalım. Tabi 3 yeni store mağazası ve yeni ana depoyuda..
Önemli mesele alt yapı okulu mu? Oda unutulmadı hatta bitmek üzere ocakta kullanıma açılıyor. Çarşıdaki 10 kişi kapasiteli BVB altyapı yurdu ocakta antreman sahası yanındaki yeni binasına taşınıyor. Artık kapasite 22 kişi. L şeklinde olan 3 katlı binanın 1 ve 2 katında oyuncu odaları bulunuyor. Her oyuncunun kendisine ait bir odası ve banyosu olacak ayrıca bu katlarda yemek odaları, boş zamanlarını geçirecekleri hobi odaları ve ders çalışmaları için etüt odaları mevcut. Kulüp genç yeteneklerin eğitimlerini hiç bir şekilde aksatmamaları için gereken herşeyi yapacağını söylüyor.
Zemin kata gelecek olursak orada ise futbol gelişimleri için gereken spor odaları, teknik artırma tesisi ve oyuncuların okularına rahat gitmeleri için verilecek bisikletlerin kileri bulunacak. 1 evli çift bu binada oyuncularla beraber yaşayacak ve pro. ekibin yanında oyuncuların ihtiyac duyacağı abi/abla anne/baba ilgisi bu sekilde giderilmeye çalışılacak.
BVB doğru adımları atmaya devam ediyor şimdi sırada yeni kagawaları beklemek var. Watzke'ninde dediği gibi: BVB'yi takım yapan sürdürülebilirlik..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder