16 Eylül 2013 Pazartesi

Maç Detayları: Borussia Dortmund 6-2 Hamburg

Borussia Dortmund Bundesliganın 5. haftasında evinde Hamburgu konuk etti. Geçen sene Hamburg'dan alınan 4-1'lik yenilgi ile açılan hesabı ödeme peşinde olan Klopp'un oyuncuları daha maçın başında bunu gösterdiler. Sakatlığı bulunan Kuba yerine sahaya çıkan Aubameyang sağ taraftan sık sık sprintlerle tehlike yaratıyor, Mkhitaryan takımı bir şef gibi yönetiyor, Reus soldan tehlikeli desteğini veriyordu. Bender kesici, Nuri arkada oyun kurucu görevinide yerine getirince BVB rakibe pozisyon vermiyor savunmasınıda iyiden iyiye ileriye çıkarıyordu. İlk yarı Aubameyang, Mkhitaryan ve  Lam'ın golleri ile 2-1 üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarının başında konuk ekip Westermann ile eşitliği yakayınca stadyumda herkes şok oldu. o Dakikaya kadar BVB 13 HSV 2 şut çekmişti ve skor 2-2 idi.
Bu dakikadan sonra gol kaçırma yarışına giren bir Dortmund izledik olmayacak pozisyonlar kaçtı. 65de Aubameyang kendisinin 2. takımının 3. golünü atınca BVB saldırıya geçti ve durumu 6-2ye taşımayı başladı.
2 gol yemesine rağmen BVB sezonun en iyi savunmasını yaptı diyebiliriz.
Aubameyang 51 sprint 2 gol ile öne çıkan isim olmasına rağmen hala sistemde Kubanın yerini dolduramıyor.
BVB tarihinde ilkkez lige 5d5 ile başladı bu sezon oynadığı 7 resmi maçta 7. galibiyetini aldı.
B.Dortmund 32 şut çekip 117 km koşarken Nuri Şahin en çok topla buluşan, en çok ikili mücadele kazanan, en çok başarılı pas veren oyuncu oldu 11,76Km koştu.

BORUSSİA DORTMUND 6-2 HAMBURG

BVB: 
Weidenfeller - Großkreutz, Subotic (61. Sokratis), Hummels, Schmelzer (79. Durm) - Bender, Nuri Sahin - Aubameyang, Mkhitaryan (79. Hofmann), Reus - Lewandowski
HSV: 
Adler - Sobiech (46. Jiracek), Djourou, Westermann - Diekmeier, Arslan, Rincón (68. Calhanoglu), Lam - van der Vaart (85. Lasogga) - Beister, Zoua



Goller: 19', 65'Aubameyang, 22'Mkhitaryan, 73',81'Lewandowski, 75'Reus / 26'Lam, 49'Westermann
Sarı kartlar: - / Arslan, Diekmeier, Rincón, van der Vaart
Seyirci sayısı: 80.645

BVB Türkiye Maçın Adamı: Marco Reus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder