24 Kasım 2013 Pazar

Maç Detayları: Borussia Dortmund 0-3 FC Bayern

Dortmund'da kan kaybı sürüyor, Bayern'de keyifler yerinde..

Bundesliga'nın 13. haftasının en önemli karşılaşmasında Bayern Münih deplasmanda Dortmund'u 3-0 yenerek kazanmayı başardı. Bayern bu galibiyet ile Dortmund ile puan farkını 7'ye yükseltmiş oldu. Karşılaşmayı bir kaç başlıkta inceleyecek olursak:

B.Dortmund:
Arsenal, Wolfsburg ve son olarak Bayern, 3 maçta alınan 3 yenilgi ile takım küçük çaplı bir krize girmiş durumda. Ligde artık kapanması zor bir puan farkı oluştu, şampiyonlar liginde ise hedefe ulaşmak için gerçekten büyük çaba harcanması gerekiyor. Sezon başından beri çekilen sakatlık sıkıntısı bu sonuçlara en büyük etken fakat takımda bir özgüven kaybıda yaşandığı açık. Sezona gol makinesi olarak başlayan takım yakaladığı fırsatları cömertçe harcayarak saha içi başarıyı rafa kaldırmış durumda. Tabiki umutsuzluğa kapılmak için çok erken Dortmund'un yarıştığı tüm kulvarlarda söyleyeceği şeyler olduğu açık..
Bayern Münih:
Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu hoca ve sistem değişikliği sonrası geçiş dönemini olabilecek en ufak zararla atlattı. Artık önlerine çok daha iyi bakabiliyorlar ve yapacaklarımız bitmedi mesajını açık açık söylemekten çekinmiyorlar. Sakatlık sorunları yaşasalarda bir çok otoriteye göre dünyanın en iyi kadrosuna sahip olmanın verdiği avantaj ile bu sorunu atlatmayı başarıyor fakat herşeye rağmen Ribery'nin sakatlanması onları etkileyebilir, Ribery çok dengeli takımın en özel oyuncusu ve eksikliğinde hep bişeyler eksik kalıyor gibi.
Jürgen Klopp:
Tecrübeli teknik adam kariyerinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor olabilir. Şampiyonlar ligi finali sonrası gelen teklifler, Dortmundda büyüttüğü oyuncuların devlerin taktığı kancalar ile bir bir elinden koparılması hocanın aklını karıştırmış gibi. ve sanki kendiside bunun farkında ama içindeki Dortmund projesi  aşkı ile bu durumdan kurtulmaya çalışıyor.. Sözleşmesini 2018e kadar uzatıp hem oyuncularına hem de dışarıdaki etkenlere açık bir mesaj yollasada henüz tam olarak karışıklığı dağıtmış değil. Bu sezon alışılmadık biçimde saha içi tercihlerinde yanlışlıklar yapıyor. Bayern karşısında defansdaki büyük sıkıntıyı Friedrich-Sokratis ismi ile çözmeye çalıştı ama bu sezon tek maça dahi çıkmamış Friedrich'in 1 hafta antreman ile dünyanın en iyi takımının karşısına çıkarılması oyuncu açısındanda takım açısındanda yararlı olmadı. Aynı zamanda Friedrich'in şampiyonlar ligi maçlarında oynayamayacağı için şimdi Klopp salı gününe yeni birşeyler düşünmek zorunda.. Orta ikiliyi Sokratis Bender ile kurup ortasahaya Kehl'in yerleştirilmesi hem Bayern hemde Napoli maçı için daha iyi bir tercih olabilirdi. Tabiki tüm bunlara rağmen her B.Dortmund taraftarı gibi bizimde Klopp'a olan güvenimizde en ufak eksilme yok. Futbolda yaşanabilecek insani durumlardan biri sadece..
Pep Guardiola:
Dortmund maçı ile kariyerindeki bir dönüm noktasını daha başarıyla atlatmış oldu. Maçı çok iyi analiz edip oyun takibi ve müdahalesi konusunda nam yapmış olmasının hiç de abartı olmadığını birkez daha kanıtladı. Eksik olan Dortmund'un en güçlü silahı olan hızını saha içinde güçlü olduğu dakikalarda dahi sabırlı pas oyunu ile yok etmeyi başaran Pep şansınında yardımı ile güzel bir galibiyete imzasını bıraktı..
Mario Götze:
Saha içi ıslıklanma haricinde çok aşırı olay yaşamadı. Jürgen Klopp ve eski takım arkadaşlarının sıcak karşılaması ile moralide yerine geldi. Pep Guardiolanın onun hakkında verdiği maça sonradan girecek taktiği sayesinde oyunu ile sahada büyüyen oyuncu oldu. İlk 11 yapsa stres, maç ritmi ve yorgunluk ile kötü bir oyun çıkarabilirdi ama Pep okadar doğru zamanda onu oyuna dahil ettiki galibiyeti getiren isim olarak güzel bir akşam yaşamış oldu..
Manuel Neuer, büyük kaleci önemli bir defans oyuncusu.. Kalecilik kabiliyetini anlatmaya gerek yok fakat ayak hakimiyeti ile adeta takımın 3. stoperi rolünde..
Manuel Friedrich, maç ritminin olmayışı çok belliydi. Kafa toplarında tecrübesi ile iyi işler çıkarsa da yerdeki topların çoğunu acemice ve hatalı kullandı.. Morali bozuldu maç sonunda özür diledi. Kötü bir başlangıç yapsada daha iyi günler yaşayacağının sinyalini verdi.
Sokratis, artık BVB'ye alışmış durumda hatta Hummels Subotic için çok büyük bir tehlike durumunda. Her geçen gün oyunu ile büyüyor..
Dante, Boateng, Rafinha, her BVB maçında olduğu gibi yine sert oyunları ile öne çıktılar BVBli oyuncuları her pozisyonda indirmekten çekinmediler. Hakemde gereken müdahaleleri yapamayınca kırmızı sadece forma renkleri olarak kaldı..

BORUSSİA DORTMUND 0-3 FC BAYERN

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Friedrich, Sokratis, Durm - Bender (79. Piszczek), Nuri Sahin - Blaszczykowski (71. Aubameyang), Mkhitaryan (71. Hofmann), Reus - Lewandowski
Bayern München: Neuer - Rafinha (79. van Buyten), Boateng (64. Thiago), Dante, Alaba - Lahm - Müller, Javi Martínez, Kroos, Robben - Mandzukic (56. Götze)

Goller: 66'Götze, 85'Robben, 87'Müller
Sarı kartlar: Großkreutz, Mkhitaryan / Boateng, Mandzukic, Rafinha
Seyirci sayısı: 80,645


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder