3 Kasım 2013 Pazar

Maç Detayları: Borussia Dortmund 6-1 Stuttgart

11.haftanın açılış maçında B.Dortmund evinde Stuttgart'ı konuk etti. Karşılaşmaya iyi başlayamayan B.Dortmund'a konuk ekip Stuttgart cezayı erken kesti ve kullanılan korneri Haggui kafa vuruşu ile gole çevirdi. Golden sonra aslında BVB istenilen toparlanmayı yapamasada rakip Stuttgart defansı araya atılan tüm topları yemeye başayınca golü golleri Dortmund'da altın tepside sunuyordu. Bunun sonucunda ilk gol Nurinin ortasında Sokratis ile ikinci gol ise Reus'un savunmayı pekde zorlanmadan geçerek topu ağlara göndermesi ile geliyordu. Skor avantajını evinde alan BVB için ikinci yarı çok daha kolay geçiyor sahneye çıkan Lewandowski 3 gol atarak farkı 4e çıkarıyor kapanışı ise Kuba'nın yerine giren Aubameyang yapıyordu.
Bu galibiyet ile 28 puan toplayan 31 gol atıp 9 gol yiyen Dortmund tarihinin en iyi bundesliga başlangıcına ulaştı. 121 km koştu. Weidenfeller 300. bundesliga maçına çıktı.
Son olarak Lewandowski, takımdan ayrılmak istediğini açıklayan fakat gidemeyen sene sonu büyük ihtimalle Bayern'e gidecek olan Lewa profesyönellik dersi vererek gollerine ve güzel oyuna devam ediyor.

BORUSSİA DORTMUND 6-1 STUTTGART

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Schmelzer (71. Durm) - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mchitarjan (76. Schieber), Reus (59. Aubameyang) - Lewandowski
VfB Stuttgart: Ulreich - Sakai, Schwaab, Haggui, Boka - Kvist, Gentner - Leitner (85. Traoré), Maxim, Werner (74. Harnik) - Ibisevic (68. Abdellaoue)

Goller: 19'Sokratis, 22'Reus, 55', 56', 72'Lewandowski, 81'Aubameyang / 13'Haggui
Sarı kart: Sokratis / -
Seyirci sayısı: 80.645

BVB Türkiye Maçın Adamı:  Robert Lewandowski


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder