27 Kasım 2013 Çarşamba

Maç Detayları: Borussia Dortmund 3-1 Napoli

BVB, Napoli'ye patladı..
Arsenal ve Wolfsburg'dan sonra Bayern'ede kaybedilen maç sonrası küçük çaplı bir kriz yazmıştık.. İşte BVB bu krizin can sıkıcı hal almaması için çıkıyordu Napoli karşısına. Maçın ismide önemide büyüktü, içeride alınacak bir yenilgi şampiyonlar ligine veda anlamına geliyordu. Eksik oyuncular yüzünden sıkıntılı günler geçiren Klopp bu kez olabilecek en doğru tercihler ile çıktı İtalyanların karşısına. Defansta orta ikili Bender-Sokratis, merkez ortasaha ise Nuri-Kehl ikililerine emanet edilmişti. Sağ açıkta yine sağlamcı bir tercih yaparak forma Kuba'ya verilmişti..
BVB topa hükmederek başlasada Napoli dersine çalışmış, alanları iyi kapatarak BVB'nin hızını kesmeye niyetlenmiş bir görüntü çiziyorduki daha 9. dakikada çok gereksiz bir penaltı yaparak bir çuval inciri berbat ettiler. B.Dortmund, Reus ile öne geçtikten sonra son maçlarda kaybetmeye başladığı özgüvenini birden sonuna kadar almıştı sanki. İlkyarı boyunca üstün bir oyunla rakibi kalesinden uzak tutmayı başardı. Lewandowksi, Reus ve Mkhitaryan ile farkıda açabilirdi ama yine gol vuruşlarında etkisiz kalındı.
İkinci yarıda güzel bir kontra atak sonunda Reus'un pasında topu kalecinin bacakları arasından ağlara gönderen Kuba Dortmund'u rahatlatan golü attı. Ama bu sıralar rahatlığın battığı BVB gene bireysel bir hata ile kalesinde golü gördü. İnsigne Weidenfeller'in çabasına rağmen takımını oyunda tutmayı başardı. Bu skordan sonra ileri çıkmak isteyen ve arkada büyük açıklar veren Napoli'ye cezayı Aubameyang kesti. İlkinde çok müsait pozisyonda kaçırdı ikincisinde baştan sonra ders olacak güzellikte bir kombinasyon ile golü BVB'ye kazandırdı Gabon'lu oyuncu..
BVB sonuç olarak 3-1 kazanarak puanını 9'a yükseltti ve yarışa yeniden dahil oldu. Grupta son hafta maçlarının heyecan içinde geçeceğini şimdiden söylemek mümkün çünkü 3 takımında hem lider olma hem de 3. olup şampiyonlar liginden elenme ihtimali mevcut..
70 dakika kırık burun kemiği ile mücadele eden Sven Bender'ide buraya yazıp kayıtlara geçirmek boynumuzun borcu..
BORUSSİA DORTMUND 3-1 NAPOLİ

Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Bender, Sokratis, Durm - Nuri Sahin, Kehl - Blaszczykowski (69. Aubameyang), Mkhitaryan, Reus (81. Piszczek) - Lewandowski (89. Schieber)
Napoli: Reina - Maggio, Albiol, Fernández, Armero - Callejón (66. Insigne), Behrami, Dzemaili (62. Inler), Mertens - Pandev (76. Zapata) - Higuaín

Goller: 10'(p)Reus, 60'Kuba, 78'Aubameyang / 71'İnsigne
Sarı kartlar: Kehl / Albiol, Fernández, Higuaín, Pandev
Seyirci sayısı: 65.829
BVB Türkiye Maçın Adamı:  Marco Reus



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder