23 Kasım 2013 Cumartesi

Maç öncesi: BVB - FC Bayern

Bundesliga'da beklenen hafta geldi. Son senelerde Almanların el clasicosu diye anılan Dortmund Bayern karşılaşması bu hafta Westfalen stadyumunda oynanacak. Son iki senenin şampiyonları bu senede ligin ilk iki sırasını paylaşıyor. Dortmund evindeki maçı kazanarak 4 puanlık farkı eritme, Bayern ise deplasmandan 3 puanla dönerek ligin fişini çekme hedefinde..

BVB ligdeki son 6 maçta Bayern'i 4 kez yendi 2 kez berabere kaldı. Bayern alışık olmadığı bu istatisliğe son vermekde istiyor. İki ekibin Bundesligada oynadığı toplam 88 karşılaşmada ise Bayern'in 38 Dortmund'un 22 galibiyeti var.

Maçın önemli ayrıntılarından biride sakatlıklar.. İki ekibinde çok önemli isimleri bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Birçok otoriteye göre dünyanın en iyi kadrosuna sahip takımı Bayern sakatlıkları bir şekilde gidermeyi başarsa bile Dortmund son hafatayı oldukca sıkıntılı geçirdi. Klopp bu hafta çektiği sıkıntıların saçlarını beyazlattığını açıkladı. geri 4lüdeki tüm oyuncuların sakat olduğu düşünüldüğünde tecrübeli teknik adam pekde haksız sayılmaz.. Sakat olan isimleri hatırlatacak olur isek Dortmundda İlkay, Schmelzer, Subotic, Hummels, Piszczek Bayern'de ise Ribery, Schweinsteiger, Badstuber, Shaqiri forma giyemeyecek.

Dev maçta en çok merak edilen isim ise Mario Götze.. Götze ilkkez rakip olarak sarı duvarın karşısına çıkacak. Dortmund taraftarının ona oldukca kızgın olduğu ve tepkisini açıkca göstereceği beklenen bir durum. Götze ise bu durumdan korkmadığını açıklarken sözlerine şöyle devam etti: Ben onları aslında anlıyorum. Onlar benim orada kalmamı istediler ve gitmeme sıcak bakmadılar. Aslında bu tepkileri, benim orada başarılı olup güzel işler yaptığımın farklı şekilde de olsa göstergesi.

Pep artık takımını tanımaya, istediklerini almaya başladı. Topa sahip olup hızla ileriye gitmek isteyen BVB ile topa sahip olup rakibin siniri bozacak şekilde oyuna hakimiyet kurarak her boşluğu değerlendiren Bayern'in mücadelesinin seyir açısından çok güzel görüntüler izleteceği büyük olasılık.. Klopp ile Pep'in ilk mücadelesini Klopp'un 4-2 kazandığını hatırlatalım tabi ozamanlar Pep Bundesliganın çaylağıydı ve Klopp için çok zor bir galibiyet olmamıştı.

Tüm bu durumları karşılaştırıp maç tahminimize geçecek olursak; BVB taraftarı olmayan bir çok insan bu maçta Bayernin kazanacağını düşünebilir fakat biz aynı fikirde değiliz. Tüm olumsuzluklara rağmen BVB'nin  puan farkının 7ye yükselmesine izin vermeyeceğini düşünüyoruz. Bayernin özgüveni ile savunmasını çok ileri çekeceğide varsayılırsa BVB'nin gol bulması oldukça yüksek ihtimal olarak görünüyor.. BVB kazanır, BVB kaybetmez ve 2,5 gol üstü bizim bu maç için tercihlerimiz..

Karşılaşmanın 19,30da TRT Haber ve TRT HD'den yayınlanacağını belirtelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder