28 Şubat 2013 Perşembe

Bayern'le basedemedik..

Ligde çok arkalarda kalıp şampiyonluk yarışına havlu atan BVB, kupada ilerleyip busene ulaşabileceği en kolay kulvarda en zorlu rakibini saf dışı etmek için çıkıyordu Münih deplasmanına. Rakip belkide busene kıtanın en güçlü takımı olmasına rağmen BVB cephesinde tura inanç vardı. Busene Bayern'e kafa tutabilen tek oyunu oynayan takım olarak Münih'den zaferle dönmek uzak görünmüyordu. Maç günü Hummels'in grip olmasından dolayı oynayamayacağının açıklanması moralleri bozdu. Hummels'in BVB sistemindeki büyük rolünden mahrum olması Bayern önünde mutlaka eksi yönde ekti edecekti..
Bayern maçta klasik görüntüsünden farklı bir anlayışla oynuyordu. Daha sağlamcı bir düşünce ile İlkay'ın üzerine baskı yaparak BVB'nin pas alışverişini kesmeyi başardılar. Hummels'in olmayışı ile BVB'nin arkadan oyun kurma düzenide aksamıştı tabiki Bayern'de Ribery'nin olmaması ile ilerideki yaratıcılığını kısıtlı hale sokmuştu.
Bayern özellikle ilk 45 dakika üstün olan taraftı. Lahm'ın ortasına Kross boş kaleye net bir vuruş yapamadı. Schweinsteiger'in pasında Martinez'in vuruşunda Weidenfeller güzel bir kurtarış yaptı. Robben ile girilen pozisyonda top üsten aut'a gidiyordu. Dakikalar 43'ü gösterirken Bayern BVB defansının hatası ile golü buldu. İçeri gelen Ortayı Santana göğsüyle yere indirdi. Schmelzer çok rahat uzaklaştıracağı topu biran duraklayınca Lahm'a kaptırdı. Hatta buanda rakibine sert bir müdahale yaparak penaltı yaptı fakat topu alan Robben çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderince bu konu rafa kalktı.. 1-0
BVB ikinci yarıda daha oynamaya iyi başlamış en azından oyunda dengeyi kurmuştu. Reus ile kaleyi yokladılar. Buna rağmen Bayern boşluğu yakaladığı anda tehlikeli pozisyonlar bulmaya devam ediyordu. Dante ve van Buyten'nin kafa vuruşları ile gole çok yaklaştılar..
Maçın son bölümlerinde Schieber kafa vuruşu ile maçı uzatma şansını değerlendiremeyince kupada gülen taraf evsahibi Bayern oldu..

BAYERN MÜNİH 1-0 BORUSSİA DORTMUND

München: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Thomas Müller (79. Luiz Gustavo), Toni Kroos (90.+4 Boateng), Robben - Mandzukic (90.+1 Gomez)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Sven Bender – İlkay Gündogan, Großkreutz (62. Blaszczykowski) - Götze, Reus (81. Schieber) - Lewandowski

Gol: 43'Robben
Sarı Kartlar: Mandzukic, Kroos, Martinez
Seyirci sayısı: 71.000

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder