15 Şubat 2013 Cuma

Eve avantajla döndük..

Ligde alınan 4-1'lik ağır yenilgiden sonra herkesin düşüncesi bu kötü skorun Şampiyonlar ligine nasıl yansıyacağıydı.. BVB Donetsk deplasmanına İlkay ve Großkreutz'dan yoksun gitti. Sakatlıktan çıkan Schmelzer ilk 11'de yerini alırken Subotic yedekler arasındaydı..
BVB maça Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Kehl, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski 11'i başladı..
Avrupanın sistemine bağlı en iyi takımlarından ikisini karşı karşı getiren mücadeleye taraflar birbirini tartarak başladılar. BVB bu sürecte gole biraz daha yakın olan takımdı, kalesinde gördüğü tek tehlikeyi Santana ile engellemeyi başaran B.Dortmund Lewandowski ve Kuba ile kaleyi yokladı. 17. dakikada ise gole çok yaklaştı Reus'un kullandığı korner'e iyi yükselen Hummels'in yaptığı kafa vuruşu direkte patladı. Bundan iki dakika sonra Reus'dan etkili bir şut daha geldi..
BVB için herşey yolunda gidiyor dediğimiz anlarda (şut sayıları 8-2 BVB üstünlüğünde iken) kaleye 21 metre uzaklıkta Santana'nın rakibine yaptığı faulu ağır ödedik. Topun başına geçen Srna, Weidenfeller'de hatası ile topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 1-0
Golden sonra maçı bırakmaya niyeti olmayan BVB 39.da Kuba ile gole yaklaştı. 41'de ise çok ilginç bir gol izledik. Götze'nin pasında topla buluşan Lewandowski topa ıska geçince Fernandinho ve Chygrynskyy birbirlerine takılarak yere düştüler bu durumda çok müsait duruma gelen Lewandowski topu ağlara göndermekte zorlanmadı.. 1-1
İlkyarının son bölümünde ev sahibi ekip Taison'la çok önemli bir pozisyon buldu, önce Weidenfeller sonra Schmelzer kalelerini korumayı başardılar..
İkinci yarıdada BVB gole daha yakın olan taraftı Reus ile denemeler başarısız oldu. Lucescu 62.dakikada Costa hamlesi ile oyuna denge getirmeyi başardı ve 68'de öne geçtiler. Hummels'in zamanlama hatası ile topla buluşan Costa Schmelzer'in markajından kurtularak güzel bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi.. 2-1
Maçta ikinci kez geriye düşen BVB buna rağmen evine avantajlı skorla dönmeye kararlıydı. B.Dortmund 73.dakikada Lewandowski ile çok net bir pozisyondan yararlanamadı, top direği yalayarak yandan dışarıya çıktı..
Yaptığı zamanlama hatası ile takımının geriye düşmesine büyük katkı sağlayan Hummels 87.dakikada Schmelzer'in kullandığı köşe vuruşunda sahneye çıktı ve attığı kafa golü ile BVB'yi Donetsk'de hayata döndürdü.. 2-2
Zor eşleşmenin ilk ayağı 2-2 sonuçlanınca BVB evine avantajlı bir skorla dönmeyi başardı ve Şampiyonlar ligindeki başarılı futboluna devam etti..

Jürgen Klopp'un maç sonrası görüşleri:
Skordan oldukça memnunum, takım maçı domine etti. Takımımım iki yerde konsantre olmadı ama bunu telafi etti.. Durum 2-2 herşey yolunda.. Mats'ın yaptığı ile 2-1 geriye düştük yanlış tahmin etmiş ve yine Mats oyunu 2-2 'ye getirdi. Oyuncularımın topla oynamasında sorun yok, son 2maçta çok kötü savunma yaptık ama bugün değil.
Sadece hatalı goller yedik bir dahaki maç yine olursa mesela Götze'nin kafasını koparırım, Hummels'de birdaha böyle yapmaz.

SHAKHTAR DONETSK 2-2 BORUSSIA DORTMUND

Donetsk: Piatov - Srna, Rakitskyy, Chygrynskyy, Rat - Fernandinho, Hübschman - Teixeira (84. Eduardo), Mkhitaryan, Taison (62. Costa) - Adriano. Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Sven Bender, Kehl - Blaszczykowski (80. Leitner), Götze, Reus (90.+1 Schieber) - Lewandowski.

Goller: 31'Srna, 68'Douglas Costa / 41'Lewandowski, 87'Hummels
Sarı Kart: Fernandinho
Seyirci sayısı: 52.518 (biletli)

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye
Facebook:  http://www.facebook.com/BVB09Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder