26 Şubat 2013 Salı

Borussia derbisinde kazanan çıkmadı..

Borussia derbisi öncesi iki ekipdede kritik oyuncuların eksikliği vardı. Lewandowski ve Schieberin kırmızı kart cezası sonrası BVB'nin ileri ucundaki sıkıntıya Kuba'nın sakatlığından dolayı olmayışının eksikliğine eklenmişti. Gladbach'da ise Herrmann'ın eksikliğine belkide saha içindeki en önemli oyuncusu Arango eklenmiş onlar içinde ileride büyük sıkıntılar oluşmuştu.
Maç bu eksikler çerçevesinde çok kısır başladı. Gladbach 4lü savunmasını arkada kurup iki ön liberosunuda orta alan çizgisinin arkasına çekmiş, Rupp ve Wendt'i BVB beklerini durdurması için görevlendirmişti. Hanke Hummels'e yakın oynayarak onun ileri çıkmasını engellerken genç Younes aralardaki boşlukları değerlendirmeye çalışacaktı.
BVB'de ise santraforların eksikliğinde son adam rolünü Götze almış, Kuba'nın yerine Grosskreutz girmiş, ileride oynayacak olan Götze'nin bölgesinde ise Leitner yer almıştı..
Bu düzende başlayan maçta Gladbach ileride pozisyon bulamıyor BVB ise klas oyuncularının extra işler yapamaması ve Lewandowski'nin eksikliği ile kilidi açamıyordu..
İlk yarım saat golsüz geçildikten sonra BVB aradığı açığı buldu. İlkay'la başlayan atakta topla buluşan Reus 3 oyuncuyu peşine takıp Götze'nin önüne topu bıraktı. Mario Götze kaleciyi geçtikten sonra Ter Stegen'in müdahalesi ile yerde kaldı ve BVB penaltı kazandı. Penaltıyı kazandıran Götze vuruşu golede çevirerek takımını öne geçirmeyi başardı. 0-1
Pozisyon açısından sezonun en kısır BVB maçlarından birini izlerken bu bölümlerde biraz daha ileri bölgede hareketlenen Gladbach Younes ile golü buldu.. Wendt'in soldan yaptığı orta Subotic'den sekerek havuza düştü. Bu pozisyonu değerlendiren Younes topu ağlara göndererek Bundesliga'daki ilk golünü kaydetti.. 1-1
Maçta 90 dakikada yaşayamadığımız heyecanı uzatma dakikalarında yaşadık. Önce Gladbach Mlapa ile kaleciyle karşı karşıya buldu kendini.. Topu sürüp Weidenfelleride geçti fakat açısını kaybedince topu yan ağlara nişanladı..
Gladbach'ın yardımına koşan futbol melekleri Mpala'dan karşılık göremeyince bukez BVB için çaba harcamak istedi.. Uzatma dakikalarının son anlarına girilirken, sol kanatta topla buluşan Mario Götze rakibinden sıyrılıp kaleye doğru yaklaştı ve altı pas içine pasını gönderdi.. Top Gladbach'lı defans oyuncularını kalecisini Lewandowski'yi ve İlkay'ı geçerek Kehl'e doğru ilerledi.. Kehl çok çok müsait pozisyonda topu bomboş kale yerine dışarı gönderince ekipler sahadan 1'er puanla ayrıldı..
BVB 2 puan bıraktığı haftada Leverkusen'ninde haftayı beraberlikle kapatması ile ligdeki yerini korumayı başardı..

BOR. MÖNCHENGLADBACH 1-1 BORUSSIA DORTMUND

Bor. Mönchengladbach: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems - Rupp (90.+3 Brouwers), Nordtveit, Marx - Hanke (63. de Jong), Younes (80. Mlapa), Wendt

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (82. Sahin), Subotic, Hummels (46. Santana), Schmelzer - Kehl - Großkreutz, Gündogan, Leitner (71. Bajner), Reus – Götze

Goller: 67'Younes / 31'(p)Götze
Sarı kartlar: Marx, ter Stegen, Jantschke / Santana
Seyirci sayısı: 54.057(biletli)

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye
Facebook:  http://www.facebook.com/BVB09Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder