18 Şubat 2013 Pazartesi

BVB, Reus ile costu..

Donetsk deplasmanında aldığı avantajlı skor ile 4-1'lik Hamburg yenilgisinin bir soruna dönmesini engellenyen BVB, ligdeki 22. maçında evinde Frankfurt'u konuk etti. İlkay'ın takıma dönmesi BVB için güzel olan yön iken Lewandowski'nin eksikliğinde Schieber'in göstereceği performans merak konusuydu.
Schieber'in stoperler üzerine yaptığı koşular ile Reus'un araya kaçması sonucunda BVB maça çok etkili ataklar bularak başladı. Daha 4.dakikada Bender'in önde yaptığı baskı sonucu Schieber'in yardımı ile topu Reus'a ulaştırması ile çok önemli bir pozisyon bulundu.. Reus'un vuruşunda kaleci Trapp başarılıydı..
Aynı düzen ile BVB 8.dakikada sonuca gitmeyide başardı. İlkay'ın verdiği pasla ligin en önemli ikilisi iş başına geçti.. Götze tek pasla Reus'u gördü ve Reus şık bir vuruşla takımını öne geçirdi. Golden önce Reus'un göğsüyle indirdiği top ve yaptığı koşu çok önemliydi.. 1-0
İlk golden sadece 1 dakika sonra BVB farkı ikiye çıkararak maç içi rahatlığa kavuştu. İlk goldeki gibi yine Frankfurt çıkmak isterken BVB'li oyuncular araya girdi, bukez bunu yapan Hummels oldu. Hummels aldığı topu sürerek Reus'u buldu. Reus tek vuruşla kalecinin bacakları arasından topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.. 2-0
Skoru yakalayan BVB gollerden sonra oyunu tutuyor kalesinde pozisyon vermiyordu fakat dakikalar 31'i gösterirken yine kırmızı kart ile oyun içindeki santraforundan mahrum kaldı. Schieber 2.sarı kartı görerek takımını yalnız bıraktı. Özellikle 2. gördüğü sarı kart tartışılacak bir pozisyondu.
BVB 10 kişi kaldıktan sonra Frankfurt'un topla oynamasına izin vermek zorunda kalıyor fakat bir kişi eksikken bile rakibi kadar koşarak bu açığı kapatıyordu. Bunun sonucunda rakibine önemli pozisyon vermeyen BVB Kuba ile çok net bir fırsata girmesine rağmen golü bulamadı.
Frankfurt 41.dakikada Rode ile güzel bir fırsat yakaladı. Rodenin kaleci ile karşı karşıya olduğu pozisyonda vuruşu az farkla dışarıya gidince, misafir takımın ikinci devreye daha umutlu girmesini engelledi.
2.yarı ilkyarının son bölümlerindeki gibi başladı. Frankfurt topa sahip olmasına rağmen bunun sonucunu etkili ataklara döndüremiyordu. 55.dakikada BVB bir duran top sonucu Subotic'le gole tekrar yaklaştı. Konuk ekip ise maçtaki en tehlikeli pozisyonunu Lakic ile yakaladı. Başarılı oyuncunun bu pozisyonda yaptığı vuruş çok az farkla dışarıya çıktı.
Bu bölümdede kalesini korumayı başaran BVB 65. dakikada maçta fişi çekti. İlkay'ın güzel ara pasında topla buluşan Mario Götze hızla cezasahasında girdi ve sıkıştığı anda topu harika bir şekilde müsait pozisyonda bulunan Reus'a ulaştırdı. Reus'da bu ikramı gole çevirerek maçtaki 3.sezondaki 11.golünü atmış oldu.. 3-0
Maçın son bölümüne girilirken Inui'de kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. BVB 3-0 lık sonuçla 2.sıradaki yerini korumuş oldu..

BORUSSİA DORTMUND 3-0 EINTRACHT FRANKFURT

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, İlkay Gündogan(89. Nuri Sahin) – Blaszczykowski(65. Großkreutz), Götze(82. Leitner), Reus - Schieber
Eintracht Frankfurt: Trapp - Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka- Schwegler, Rode(80. Celozzi) - Aigner(60. Occean), Meier, Inui - Lakic( 71. Matmour)

Goller: 8', 10', 65'Reus
Sarı kartlar: Subotic, Hummels / Lakic
K.Kartlar: 31'Schieber / 74'Inui
Seyirci sayısı: 80.500(biletli)

Borussia Dortmund Türkiye
Blog: http://bvb09tr.blogspot.de
Twitter: https://twitter.com/BVB_Turkiye
Facebook:  http://www.facebook.com/BVB09Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder