3 Mayıs 2013 Cuma

Borussia Dortmund Final'de..

Ölüm grubunda gelen başarı ile başlayan rüya yarı final ilk maçına kadar sürmüş, BVB Real Madrid gibi bir dünya devini evinde 4-1'lik skorla bozguna uğratmıştı.. 4-1'lik skorun büyük avantajı yanında dezavantajlarıda olduğu herkes tarafından tahmin ediliyor, Real Madrid ve Mourinho'nun bu maça daha çok saldıracağı biliniyordu.. Madrid'de işte böyle bir atmosferde karşılaşma başladı.
Oyuna ev sahibi ekibin büyük baskısı altında girildi. İlk maçtaki sonucu eritmek isteyen R.Madrid'in amacı erken gol ile BVB'yi paniğe sürüklemekdi.. Golü bulacak şanslarıda yakaladılar, Higuain, Ronaldo ve Mesut ile 3 kez kaleciyle karşı karşıya kalan R.Madrid'e bu anlarda dur diyen tecrübeli kaleci Weidenfeller oldu. Bu bölümde Lewandowski ile önemli bir fırsat yakalayan B.Dortmund Mario Götze'nin sakatlanarak oyundan çıkmasıyla moralleri bozdu.
İlk 15 dakikayı gol yemeden atlatan BVB oyunda dengeyi kurmaya başladı. Real Madrid'i kalesinden uzak tutmayı başardı. Özellikle Hummels'in çift mevkili harika oyunu ve orta sahadaki kalabalık alan daraltma sonucu İlkay'ın kaptığı toplar ile maça ortak olan BVB tehlikeli ataklar ile işi bitirme fırsatlarıda yakaladı. Önce Lewandowski'nin kaleye gönderdiği füzesi direkte patladı daha sonra Reus'un pasında çok müsait pozisyonda topla buluşan İlkay adeta zor olanı yaparak meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı..
Maçta artık son 10 dakikaya girilmiş eşitklik bozulmamıştı. Real Madrid'in tükenen umutları 82.dakikada yeniden geri dönüyordu. Mesut'un yerden ortasında topu ağlara gönderen Benzema R.Madrid'i öne geçirdi.. 1-0
Real Madrid bu gol ile yeniden tur için savaşmaya karar verdi ve karşılaşmanın ilk bölümündeki gibi BVB yarısahasına yerleşti. Rahat götürülen maçta yenilen gol BVB'yide paniğe sürüklemişti.
BVB savunması bu baskıya dayanamayarak kalesinde 2.golüde gördü. İlk golü atan Benzema bu kezde asist yapıyor, Ramos topu ağlara gönderiyordu.. 2-0
Bu gol ile imkansızı deneyen R.Madrid'e karşı BVB, toparlanarak süprize yer yok! tur benim mesajını verdi ve 5 dakikalık uzatmada oyunu soğutmayı başardı.
Hakemin son düdüğü Borussia Dortmund Wembley'e gidiyor anlamına geliyor, stadyumdaki 8000 ve Dortmund'daki yüzbinlerce taraftar sevinçten havalara uçuyordu..
Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Finalinde Bundesligadaki ezeli rakibi Bayern Münih ile karşılaşacak.

REAL MADRİD 2-0 BORUSSİA DORTMUND

Real Madrid: Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao (57. Kaka) - Modric, Alonso (67. Khedira) - Özil - Di Maria, Higuain (57. Benzema), Ronaldo
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Sven Bender (90.+1 Felipe Santana), İlkay Gündogan - Blaszczykowski, Götze (14. Großkreutz), Reus - Lewandowski (87. Kehl)

Goller: 82'Benzema, 88'Ramos
Sarı kartlar: Coentrao, Higuain, Ramos, Khedira / İlkay Gündogan, Sven Bender, Weidenfeller
Seyirci sayısı: 79.429

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder