7 Mayıs 2013 Salı

Final provasında puanlar bölüsüldü..

Şampiyonlar ligi finalinde karşılaşacak iki takım kozlarını önce Bundesliga'da paylaştı. Tabi hedef en büyük kupa olunca ligdede iki takımda konumunu sağlama almışken bu maçın önemi olabilecek en alt seviyeye indi. Bayern fazlasıyla rotasyona gitmiş BVB'de kadrosundada 5 farklı isim ilk 11'de sahaya çıkmıştı.
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı konuk ekipden Shaqiri ile geldi fakat genç oyuncu eksik yakaladığı BVB savunmasından yavaş davranarak yararlanamadı.
Dakikalar 11'i gösterirken sol kanattan hızlı gelen BVB'de Kuba topla buluştu, Kuba'nın uzak direk arkasına yaptığı ortaya Kevin Großkreutz topun gelişine harika bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Bundesliga'nın ilk 15 dakikalarda en çok gol atan takımı olan BVB bu özelliğini ilk 15 dakikalarda hiç gol yemeyen Bayern önündede sürdürmeyi başardı. 1-0
BVB golü bulduktan sonra hemen farkı ikiye çıkarma fırsatını yakalıyor, İlkay kaleciyle karşı karşıya giderken arkadan Contento'nun müdahalesi ile indiriliyordu. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını göstermedi. İlkay'da hafif sakatlandı ve riske edilmemek için oyundan alındı.
İlkay yerini Leitner'e bıraktıktan sonra BVB saha içinde oyundan düşmeye başladı. Leitner İlkay'ın verdiği katkıyı veremiyordu.
23.dakikada Rafinha'nın ortasında BVB savunması resmen uyudu ve ligin en iyi golcülerinden Gomez rahat bir kafa vuruşu ile maça eşitliği getirdi.. 1-1
Takımlar ilkyarıda Lewandowski ve Gomez ile karşlıklı pozisyonlar buldu ama kaleciler tecrübeli forvetlere geçiş izni vermedi.
İkinci yarıda Bayern'in fazlasıyla sert mücadelesini izledik. Galibiyet şansı BVB'nin ellerine penaltı ile geldi. Nuri'nin uzaktan vuruşunda Alaba'nın koluna çarpan topta hakem beyaz noktayı göstersede Lewandowski'nin kullandığı atışı Neuer kurtararak eşitliğin bozulmasına izin vermedi.
Hemen ardından Santana'nın müsait pozisyondaki kafa vuruşu kalenin üzerinden dışarı çıktı.
65.Dakika karşılaşmadaki gerginliğin zirveye ulaştığı andı. Sarı kartı olan Rafinha Kuba'ya dirsek atarak indiriliyordu, Kuba çok sinirlendi ve sarı kart ile cezalandırıldı. Rafinha'da karşılaşmadaki ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Gergin anlar Klopp ve Sammer arasındada devam etti.
Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca takımlar sahadan 1-1'lik eşitlik ile ayrıldılar. BVB son iki sezonda olduğu gibi bu sezondada Bayern'e kaybetmemiş oldu. Artık herkes şampiyonlar ligindeki finale kitlenmiş durumda..

BORUSSIA DORTMUND 1-1 FC BAYERN

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Santana, Schmelzer - Kehl (71. Reus), Nuri Sahin - Blaszczykowski (84. Bender), İlkay Gündogan (14. Leitner), Schieber - Lewandowski
Bayern München: Neuer - Rafinha, van Buyten, Boateng, Contento - Timoschtschuk, Luiz Gustavo - Shaqiri, Pizarro (76. Müller), Alaba (90.+2 Højbjerg) - Gomez (67. Emre Can)

Goller: 11'Großkreutz / 23'Gomez
Sarı kartlar: Blaszczykowski / Boateng, Emre Can, Luiz Gustavo, Timoschtschuk
Kırmızı kart: Rafinha
Seyirci sayısı: 80.645

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder