20 Mayıs 2013 Pazartesi

Sezon sonu partisi tatsız bitti.

Borussia Dortmund Bundesliga'nın son haftasında evinde Hoffenheim'ı konuk etti. Sezon finalinde tribünleri dolduran 80.645 futbol sever Westfalen stadyumunda güzel bir atmosfer yaratmıştı. Maç öncesi sezon sonu takımdan ayrılacak olan Owomoyela için düzenlenen veda töreni stadyumda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Gelecek sezon Bayern'e gidecek olan Mario Götze içinse veda töreni düzenlenmedi.
Jürgen Klopp'un final öncesi son provasını yaptığı karşılaşmaya BVB çok etkili başladı ve daha 5.dakikada sahaya Bundesliga'da kalmak için son şansını kullanmaya çıkan Hoffenheim'ın ağlarını havalandırdı. Schmelzer sol kanattan getirdiği topu ceza sahası içine ortalaladı. Bu ortaya iyi yükselen Kuba'nın yaptığı kafa vuruşunu tamamlayan Lewandowski topu ağlara göndererek takımını öne geçirmeyi başardı. 1-0
Golden sonrada B.Dortmund'un baskın oyunu devam etti. 18 dakikada Kuba'nın kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Casteels başarılıydı. Hoffenheim ilk tehlikeli atağına Salihovic ile girdi fakat bire bir pozisyonda Weidenfeller başarılı bir kurtarışa imza attı. Gol krallığını yakalamak isteyen Lewandowski, Piszczek'in pasında gole çok yaklaştı fakat top takım arkadaşı Reus'un sırtına çarparak dışarı çıktı.
İkinci yarıdada B.Dortmund'un etkili oyunu devam etti İlkay'ın yaklaşık 25 metreden ayak içiyle yaptığı harika vuruşu Casteels aynı güzellikte kurtararak takımının Bundesliga umutlarını devam ettirmesini sağladı. Bir diğer pozisyonda bu kez S.Kehl müsait yerden yaptığı vuruşunda topu kaleci Casteels'e nişanladı..
Bu dakikadan sonra futbolun yazılı olmayan kurallarından 'atamayana atarlar' kuralı devreye girdi. Dakikalar 76'yı gösterirken Hummels topa müdahale etmek istesede bunu başaramadı ve Volland'a bir müdahalede bulununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Salihovic karşılaşmaya eşitliği getirdi. 1-1
BVB'yi yenilen golden çok üzen olay ise Hummels'in sakatlanması oldu. Hummels pozisyon sonrası hemen oyundan çıkarılarak tedavisi için içeriye alındı.
Golden 4 dakika sonra hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Schipplock kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Weidenfeller'i geçmek isterken yapılan müdahalede ile yerde kaldı. Bunun sonucunda hakem tekrar penaltı noktasını gösterirken Weidenfeller'de direk kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Kevin Großkreutz'un geçtiği kaleye Salihovic bir kez daha güzel bir vuruş yaparak konuk ekibi öne geçirdi. 1-2
Bu golden sonra çok gergin bir son bölüm izledik. Maçın son saniyelerinde Schmelzer'in uzaktan vuruşunda top ağlara gitti ve stadyumda büyük bir sevinç yaşandı fakat bir müddet sonra hakem yardımcısının uyarısı ile Lewandowski'nin ofsaytta olduğu belirtti ve golü iptal etti.
Sezonun son maçında Hoffenheim'a 2-1 kaybeden B.Dortmund ligi 66 puanla ikinci sırada tamamladı.

BORUSSIA DORTMUND 1-2 HOFFENHEIM

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (69. Schieber), Subotic, Hummels (78. Felipe Santana), Schmelzer - Bender (60. Kehl), Gündogan - Blaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski
1899 Hoffenheim: Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson - Polanski, Rudy (46. Szarka) - Ochs (58. Schipplock), Salihovic, Volland - Roberto Firmino (85. Süle)

Goller: 5'Lewandowski / 77'(p), 82'(p)Salihovic
Sarı kartlar: Reus / Roberto Firmino, Rudy, Schipplock, Vestergaard
Kırmızı kart: Weidenfeller
Seyirci sayısı: 80.645

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder